De nieuwe energie nieuwsbrief voor 2014

Deze afgelopen maand Februari en de maand Maart en April (Tot zeker de zomer) bemerkte ik de volgende thema’s:


Hernieuwde Normen en Waarden

* Het wordt heel duidelijk gespiegeld door de omgeving hoe jouw huidige normen en waarden zijn. Daar kun je enorm van schrikken, omdat je krijgt gespiegeld, hoe jij met anderen omgaat. Je kan er nooit bij hebben stilgestaan hoe dit voor de ander moet voelen. Daarin kon je je niet inleven, en je was je er niet bewust van. Nu krijg je op je bordje, en ook zeer duidelijk, hoe jij met anderen omgaat. Er word bijna letterlijk gedaan en gezegd wat jij bij een geliefde/vrienden/familie doet, en je hebt ook direct door ‘ Dit is echt karma/een spiegel, jeetje wat moet dit rot zijn als ik zo mij gedraag bij een geliefde. Die moet vast pijn hiervan krijgen’ (In elk geval, je hebt dit door als je empathisch bent en een inlevingsvermogen hebt waarin je je kan inleven in de ander.)
Doe hier dus ook direct iets mee, en pas dit aan. Als je weet waarom karma dit op je afstuurt, probeer dit meteen aan te passen, en de geliefden die je zo hebt behandeld hierop aan te spreken dat je inziet dat je dit gedrag hebt vertoond, dit nu pas doorhebt, en daar spijt van hebt. (Willen ze geen contact meer, spreek het dan energetisch uit.) Ik kan je aanraden om in je kracht te staan in plaats van slapheid, en de personen aan te spreken die je hebt gekwetst. ‘ Sorry’ zeggen is al 80% van het probleem oplossen. Sommige mensen kunnen niet in hun kracht staan en zeggen dat ze van dingen spijt hebben, of het goedmaken. Het is juist krachtig om zelf terug te komen op je OUDE overtuigingen, en de NIEUWE welkom te heten, en dit met je geliefden te bespreken. Hier zelf aan te werken, het aan te passen, en voor oud gedrag excuses aan te bieden. (Mocht je nu inzien dat je FOUT en kwetsend bent geweest).

7 nieuwe jaren, een hele nieuwe fase

* In iedereens leven is een fase van wellicht 7 jaar (De 7 bekende jaren) van een fase van ontwikkeling. Er kan 7 jaar nu een cyclus zijn geweest van ontwikkeling-genezen-jezelf leren kennen- je jeugd loslaten-trauma’s loslaten- heling- spirituele ontdekkingen. En die kan nu ineens ‘ over zijn’, en een nieuwe cyclus van 7 jaren voortbrengen. Je kan nu ineens gewoon ‘ willen zijn’, en helemaal klaar met anderen hun meningen, het volgen van guru’s, meditaties en geloofsystemen van anderen te lezen/ aan te horen en over te nemen: NU bepaal jij met je geest wie je bent en hoe je denkt. Psychologische gesprekken. Het kan zijn dat je radicaal nu voelt dat je naar je eigen stem wilt luisteren, en die kan je pas horen als ‘ het stil is’. Eerst is er de fase van het ontdoen van al je patronen die de afgelopen 7 jaar meebracht, de fase van ontwikkeling en ‘ proeven’, en verwerken en loslaten en je-zelf vinden.
Daar hoorde ook weer bepaalde patronen, vrienden en een leefstijl bij.
In mijn persoonlijke geval heb ik mij alleen bezig gehouden met mezelf karma-vrij te maken, mijn hart opschonen van vorige levens en dit leven. Mijn lichaam te zuiveren van energetische ballast, (dus lagere trillingen- emoties en pijn) En mijn lichaam zeer gezond voedsel toegediend, continue detox-kuren, geen giftige stoffen meer tot je nemen (koffie, alcohol, voeding etc) En mijn verleden met relaties te verwerken, mijn jeugd op een rijtje, te leren kennen wie ik ben (Door heel erg veel echt alleen te zijn- zonder tv en internet en mensen om mij heen) Ik wilde weten wie ik ben als hooggevoelige vrouw die veel beïnvloed werd door ouders en meningen om mij heen, wie IK ben… Door helemaal zonder geluid, media, telefoon en vrienden te leven. En dit jarenlang. Ik kan zeggen dat je dan een krachtige basis hebt van wie jij bent. Jij word dan je eigen beste vriend. Die zonder Social media of enig amusement van buitenaf (Ook geen uitgaan, kleding, spullen kopen, gewoon leven met alleen je ziel en je lichaam en een ‘ hoofd’ wat opgeruimd is.) Ik heb ook zowel aards dingen op een rij gezet in die jaren (Naar verschillende psychologen gewoon puur wie je bent, je storingen- die heeft iedereen- je angsten- je jeugd- hoe jij bent in relaties- Alles op een rij gezet, gereflecteerd, een plek gegeven. Daarnaast aards: Je missie neerzetten in iets concreets: Een bedrijf, een website, een blog of een onderneming met anderen? Of een plan schrijven. Het is aards en concreet en praktisch uit te schrijven wat je wilt en hier komt doen: De basis.
En nu is de tijd om daar verder mee te gaan: Kracht! Ondernemende mensen die iets doen wat ze zelf hebben bedacht, zijn heel energievol en krachtig!

Aards neerzetten in 3D

* Vorig jaar waren veel mensen nog zoekende naar hoe ze willen wonen en waar. De omgeving, het huis, zelfs tot in het detail ‘ Wat voor kleur wil ik op de muur? Wat is mijn stijl meubels? Wat voor buren wil ik? Pas ik in een bosrijke omgeving of een stad? Wil ik in een volksbuurt wonen of een sjieke buurt? Hou ik van trendy design, en mooie kleren of een mix met tweedehands?’
Dat waren vragen die heel concreet zijn. Dit is heel belangrijk en zeker niet ego-gericht, het is handen en voeten geven aan de ‘ nieuwe jij’. Jouw opgeruimde ziel, heeft behoefte aan een veilig en warm nest op de aarde. En die mag jij nu vormgeven! Kleuren, meubels, indeling, veiligheid is jouw aardse bestaan. Dus hoe belangrijk dat die energie nu rond is, dat die vorm krijgt in iets concreets. Ik hou van concreet en praktisch, en eigenlijk is het goed voor iedereen!

Opruimen is een key-essential.

* Zorgen dat alles tot in de puntjes op rolletjes loopt. Voorbeeld: Ik was vroeger een control-freak. Een perfectionist. Ik kwam overal op tijd, ik zat altijd in elke college les, hoe moe ik ook was. Ik kwam altijd opdagen bij mijn werk, ik blonk overal in uit. Ik was op elk feest en partij, en nog fulltime werken, en 6 vakanties per jaar, en de ‘ perfecte vriendin’, ik had elk aspect van mijn leven onder controle. En zo functioneerde ik gek genoeg ook prima. Ik heb controle nodig (helder blijven, niet drinken en roken, op een man kunnen bouwen, weten wat ik aan mijn vriendinnen heb, mijn buurt goed kennen, mijn spullen op een vaste plek, elke dag het huis schoonhouden, precies weten waar geld in en uit gaat.) Controle is goed voor een ADD-er om te hebben, en ook voor een HSP-iemand. De wereld kent al genoeg onveiligheden, gevaren, dingen waar je geen controle op hebt. De wereld geeft al genoeg prikkels. Ik heb nu 7 jaar geleefd zonder enige controle. Een cyclus van het kind zijn.- Ik had alles van het 1 op het andere moment losgelaten. Alles wat de samenleving mij ooit had opgedrongen als ‘ moeten’, zelfs afspraken in relaties en vriendschappen kreeg ik al ‘ stik- neigingen’ als ik met iemand moest afspreken. Ik wilde geen enkele verplichting of controle. En nu, was dat omgezwaaid sinds 2013/2014. Ik wil weer veiligheid, controle en af en toe de teugels laten vieren. Ik ben weer klaar om mee te draaien, omdat dat nu weer ‘goed voelt’.

Dus van de perfecte controlfreak, in enkele maanden deed ik niks meer. Wellicht een depressie, wellicht iets wat nodig was te ervaren. Ik gooide alle wekkers het raam uit, maakte mijn relatie uit, zegde mijn baan op, ik zegde mijn appartement op, ik kocht geen agenda meer. Mijn telefoon ging uit, de tv en mijn internet, en heb 7 jaar geleefd met ‘ wat de dag bracht’, ik liet de kosmos al het werk doen zonder controle uit te oefenen. Ik keek naar symbolen, boodschappen, de wolken, wat de bomen me probeerde te vertellen en wat mensen die ik op straat tegenkwam me wilde zeggen. Ik ging zomaar met mensen op een terras praten die ik niet kende, ik liet me leiden door het weer, als het mooi weer was ging ik de hele dag weg, als het regende ging ik schrijven. Ik liet alles over me heen komen, ik liet mijn lichaam de vrije loop in wat het nodig had en hoe lang. Ik sliep uit tot ik wakker werd uit mijzelf, ik ging slapen pas als mijn lichaam moe werd. Ik ging pas een relatie aan, als het universum mij een teken gaf, en ik liet het universum zelfs kiezen wie dat zou zijn. En gaf me daaraan over.
Ik was weer een kind wat elk klein bloempje zag groeien, blij was in het ‘ moment’. Tot ik merkte dat het totale loslaten van elke controle tot 2013 een cyclus was.


Vrije wil

* In 2013 kreeg ik zeer sterk in de gaten, dat IK nu ‘ in leiding’ was. We worden geheel teruggeworpen zelfs niet op het universum, maar op onze vrije wil en ziel. Ik liet het universum 7 jaar bepalen wat ik meemaakte en wat me ‘ overkwam’, tot ik in 2013 de opdracht kreeg dat dit ophield. Dat wij nu getoetst worden op het creëren van 3D realiteit vanuit onze geest. Dus alles wat je denkt, zegt en doet komt in de werkelijkheid op je af. ‘ Denk’ jij dat jij niet goed genoeg bent, krijg je mensen op je pad die je behandelen als een deurmat. ‘ Denk’ jij aan je partner, en kraak jij hem af, zul jij worden afgekraakt. Heb jij iemand keihard afgewezen in je egoïsme en niet nagedacht over hoe de ander zich voelt? Zul jij hetzelfde meemaken. Denk jij je-zelf ‘ ziek, zul jij zieker worden of blijven. Denk jij je-zelf beter, zul je beter worden.

Erken je ware gevoel

* Erken je ware gevoel over zaken in je leven. Erken je ware gevoelens naar je vrienden. Erken je ware gevoelens voor collega’s, erken je ware gevoelens in de liefde: Maak je kleuren bekend!
Niets is zo eng dan dat! Het kan je maken , breken, er kunnen dingen stuk gaan of juist geheeld worden.

Word weer een kerel met ballen, een vrouw met ballen.

Hou jij van je-zelf, kun je ook van een ander houden. Kies je ervoor slap te zijn of sterk? Dat is allemaal aan jou nu! Jij kan niemand meer de schuld geven als je slap bent (en zoals ze zeggen bij mannen: Geen ballen hebt)

Een vrouw met ballen, een man met ballen: Regel je zaakjes. Wees sterk en onafhankelijk, en daarmee kan je liefde aan trekken. Kom op bij instanties voor je-zelf. Kijk al je financiën na en kijk of alle cijfers kloppen: Zorg dat je alle regie in handen hebt en weer controle hebt. Want jij kan nu alles met je geest en handelen beïnvloeden. Heb je geld tekort? Ik hoor teveel mensen klagen over geld, die niks doen. Iedereen kan geld verdienen! Ik word helemaal misselijk van mensen die niet weten wat ze willen, profiteren van andermans hulp en geld, en die blijven klagen en niks ondernemen. Ja, ze lezen wat boeken, en kijken tv, en een heleboel blabla, maar iets concreets komt er niet. Nu is het de tijd handen uit de mouwen te steken, en dan kom je vele stappen verder. Word slim in zakendoen! zet je onderneming neer, zorg dat je financieel en in energie onafhankelijk bent. Dus JIJ kan voor je-zelf zorgen, op lichamelijk-geestelijk-emotioneel gebied al zou je helemaal alleen zijn op de wereld.


Energie-voorziening:

* Kijk naar jouw energie-huishouding en kijk waar de lekken zitten. Kun jij leven op jouw energie. Kun je leven met jouw eigen energie? Er zijn mensen die elke dag met allemaal mensen ‘moeten’ whats-appen, facebooken en mailen, anders voelen ze zich eenzaam of ‘ ontheemd’. Niets mis mee, maar wees je ervan bewust wat je probeert te vinden, en wat gebeurd er als je een volle maand daarmee stopt? Er zijn mensen die hebben veel aandacht nodig van de andere sekse, flirten, ego-streling, anders voelen ze zich niet ‘ geliefd’. Ga bij jezelf te rade of jij zonder enige aandacht, zonder energie van anderen, kun je dan jezelf energie en liefde en aandacht geven? kan jij dus een soort batterij zijn die zichzelf op kan laden? En zo niet, waar lekt het bij jou, of wat is er IN jou waardoor je aandacht van buitenaf nodig hebt?

Waar gaat je energie nu echt naar uit, en waar moet je die kanaliseren? Ik merkte op dat ik voornamelijk bezig was met het DENKEN voor anderen. Hoe voelt die zich? Hoe kan ik die helpen? Hoe kan ik mijn medemens helpen? Ik was ook ‘ verslaafd’ aan Facebook, informatie vergaren en ontwikkelen. Maar ook een ‘ vlucht’ van realiteit, en het vinden van ‘ iets’ wat Facebook mij toen bood. Dus het was ook mooi! en helemaal niets mis mee. NU is het even de tijd is om gewoon de dagelijkse gang van zaken je te inspireren! Wees in de realiteit, en is die zo ellendig dat je je wegtrekt in de sociale media, dan moet je wat veranderen aan de realiteit zodat je niet hoeft te vluchten. Gaat je energie naar de mensen van wie je echt houd, of gaat het teveel naar mensen die niet zoveel voor je betekenen? Gaat je energie wel werkelijk naar dat wat er moet gebeuren, en in de juiste kanalen, of zijn er lekken die je ervan weerhouden dat te zijn wie je werkelijk bent? Durf je wel helemaal met jezelf geconfronteerd te worden, durf je te erkennen wat je werkelijk voelt e waar je nu staat en te kiezen voor je kracht, om vanuit die kracht weer anderen te inspireren? Maar eerst jij… Jij moet eerst in je kracht staan, en pas dan mag je anderen helpen en energie geven. En krijgen de geliefden die het echt verdienen jouw aandacht? En je passie, je missie? Waar haal je echt voldoening uit? En 1 keer een gesprek met iemand die echt van je houd, brengt je meer dan 20 gesprekken met mensen die je niet werkelijk raken (al kan het inspirerend zijn!) Durf je toe te geven waar je hart het liefste wilt zijn? Durf je te zeggen wat je werkelijk voelt bij degenen die dat van je willen horen? Durf je te gaan staan in die energie en te kiezen voor de dingen die er werkelijk toe doen, als je heel eerlijk bent?


Relatie-gebied

Februari was een maand waarop je zo hard voelde wat jouw normen en waarden zijn. Je voelde zulke enorme tegenstellingen met mensen in hoe jij de dingen voelt en ziet. Het werd heel duidelijk wat jouw (nieuwe) normen en waarden zijn. Ik noem een persoonlijk voorbeeld: Ik wil veiligheid. Ik wil niet daten of een relatie in, met iemand die zelf niet in zijn basis/kracht of gevoel kan zitten. Een onbewuste man, kan niet voor jou gaan, en ook niet zichzelf. Ik voel dat een man kracht moet bezitten. ‘Ballen’ moet hebben. Ik voelde krachtige energie bij mannen die zelf ondernemend zijn. Dus al mijn vrienden zijn creatief, onafhankelijk, zelfbewust en sterk. Ik voel mij altijd opgeladen, krachtig en sterk als ik met ze heb gesproken. (HSP mensen zijn ZEER beïnvloedbaar, zelfs onbewust. Ze worden 1 met hun omgeving, dus gaan ze om met slecht geaarde mensen, gaan ze zelf zweven, gaan ze om met zieke mensen, worden ze zelf ziek, gaan ze om met mensen die niet gaan voor zichzelf gaan zij dat ook niet, zijn ze bij mensen die laag in de energie zitten, worden ze zelf laag- Zeer hooggevoelig mensen kunnen ook heel beïnvloedbaar voor religieuze stromingen! – Kijk dus goed om je heen wat je leest, hoort en ziet- En neem de verantwoordelijkheid als hooggevoelige dat als je bij groepen bent aangesloten- sektes- stromingen- sterke vrienden hebt met een sterke opinie- Dat jij zeer beïnvloedbaar bent hiervoor en dit makkelijk aanneemt/overneemt/jou bereikt als je niet in je kracht staat!) Ik krijg energie, ideeën, en zelf weer kracht daarvan, en zij van mij. Mannen die hun zaakjes goed regelen, eigen huis, leuk interieur, die alleen zichzelf prima vermaken, die niet social media nodig hebben om zich ‘ rijk’ te voelen in hun ego of afleiding zoeken. Mannen die spiritueel nadenken, maar heel praktisch en concreet te werk gaan. Ik heb helemaal niets met zweverige mannen die praten maar niet doen. Mannen met een opgeblazen ego, die niet bij zichzelf kunnen blijven, die niet de handen uit de mouwen steken, en die niet stabiel overkomen.

Hooggevoeligheid en veiligheid
Ik merkte mijn normen en waarden in deze vriendschappen op, en zag dat een hooggevoelig iemand ( Ik denk iedereen) behoefte heeft een een vorm van veiligheid. En dat die door mij word gevoed door ondernemende, bewuste mensen die weten wat ze zeggen en bedoelen en voor het leven gaan. Voor het leven gaan, is ook voor het regelen van de financieen, je huis , je spullen en je werk, je kinderen en je partner. Ik merkte dat ik voor iemand wil gaan, en dat dat nodig is voor mij om in mijn kracht te zijn en te blijven. Dat het niet ‘ mijn ding’ is om om te zwaaien van hot naar her, om ‘ het niet te weten’, ik weet namelijk precies wat ik wel en niet wil. En dat soort mensen wil je dan ook om je heen. Ook ik ben geconfronteerd met mijn gedrag naar anderen, en kreeg spijt van bepaalde uitdrukkingen. Je kan ook spijt krijgen van dingen die je hebt gedaan, omdat je niet van je-zelf hield, of omdat je zoveel van iemand hield, dat hij/zij over al je grenzen kon gaan

Vrouw die territorium wilt
Ik voelde dat ik een vrouw ben, die bij een man een territorium nodig heeft. En daar is niks mis mee. Ik wil weten of je voor mij gaat of niet. En dat voel je. En ik verdien dat. Meer dan ooit voelde ik dat ik een unieke vrouw ben, en dat ik ‘ gezien’ wil worden door een man zijn ogen, dat hij god op zijn blote knieeen mag danken voor mij, en anders wil ik helemaal niets. het leuke was dat de hele omgeving dit spiegelde in mij. Dat besluit dat ik een man verdien die mij aanbid als een godin, dankbaar is, mij aanvult, de wereld voor me zou willen afreizen, bij mij wil zijn in ziekte en geluk, omdat IK dat verdien. En ik schreef alle kwaliteiten op waarom ik vind dat ik dat verdien. Ik keek foto’s van mijzelf en dacht: Ik ben verdomd knap! Ik ben wijs, bijzonder, grappig, intelligent, een eigen bedrijf en dat mag gezien, en gerespecteerd worden! En zo ga ik mijzelf behandelen!
Elke dag werd dit opgepakt door de buitenwereld en kreeg ik unieke aanbiedingen, complimenten, ik werd helemaal ‘ gezien’. Dit bedoel ik, als jij het verdiend omdat jij daar hard voor werkt, mag dit volledig gezien worden. Ik bedoel, als jij alleen beetje plezier wilt maken, en nergens voor vecht of moeite doet, en je zet helemaal niet je-zelf neer of in je kracht wilt komen, zal je daaraan moeten werken. Als jij voelt dat je echt alle moeite doet om te knokken om van je-zelf te maken wie je kan zijn, mag jij ook zo behandeld worden! Jij zal horen en aantrekken wat jij zelf wilt.
Ik kwam erachter dat ik een man bij mij vind passen, die ondernemend is in zijn werk. Zichzelf alleen kan vermaken, dat hij zich kan terugtrekken in zijn eigen energie. Hoe belangrijk een duidelijk beeld is van normen en waarden, die voor mij begrijpelijk zijn en aannemelijk. Hij hoeft geen ringen te geven of dure dingen, maar het is heel simpel: Je merkt aan een man of hij voor je gaat of niet. Dan geeft hij je tijd voor je-zelf, dan kan hij wachten (Juist een man die gewoon zijn missie heeft en eigen kracht en zelf-bewustzijn, is geduldig en stabiel-er). Je ‘ voelt’ het, en luister naar dit gevoel. En blijf ook voor je-zelf kiezen en gaan, want als jij voor jezelf knokt/vecht, zal je man dat ook doen. Blijf je eigen zaken regelen, en bekijk elke keer je eigen normen en waarden en bespreek deze, wellicht veranderen ze bij nieuwe inzichten, maak dit dan ook bespreekbaar. Een man die niet weet wat hij wilt in het leven- Kan vaak ook niet voor jou gaan. Dus zaak voor hem om DIT op te zoeken en zijn ‘ ballen’ terug te krijgen. Een man die knokt voor zijn baan, geld en huis en zijn idealen, komt in zijn kracht. En een krachtige man kan kiezen, en voor je gaan.
Lukt het een man alleen niet, help hem. Wil hij niet geholpen worden of ziet hij je vervolgens na al je hulp nog niet staan: Laat hem dan alleen zichzelf vinden, en wie weet vind hij zijn weg ooit naar jou. Maar een man die niet wilt knokken en zich niet laat helpen, of jouw hulp waardeerd, moet je loslaten, want dat kost jou teveel kracht en verdriet. Een man die zijn hart opent voor jou, en knokt voor jullie relatie en zichzelf, kan jou juist veel kracht geven. Dan ga je elkaar helen en genezen en stimuleren. Laat er dus duidelijkheid komen in dat ‘ voor elkaar gaan’, en dat mag veilig voelen. Niet wanneer het ‘ hem’ uitkomt, en anders geeft hij er zo de brui aan. Let er op, of een man consistent blijft. Is het elke keer weer zus en zo? Elke keer weer een ander verhaal? En als je even geen aandacht krijgt, zoekt hij het op bij andere vrouwen of vreemde verslavingen? Kan hij goed over zichzelf reflecteren? Of is er alleen plezier en gevoel als hij er zin in heeft en is hij zo weer verdwenen als het even niet uitkomt? Kijk hoe serieus zijn intenties en gevoel is, kijk over langer termijn hoe hij zich ontwikkeld en gedraagt en hoe hij jou respecteert als vrouw met wie hij intiem is. Geen enkele vrouw hoeft het te pikken om afgewezen te worden in haar vrouwelijkheid en wie ze is, door een man. En zeker niet als jij in je gevoel blijft, en hij speelt spelletjes, of hij loopt energie op andere vrouwen te projecteren: Blijf bij jouw godinnen-kracht! Een goede vrouw, verdiend een goede man! En door te voelen wie je echt bent, aan te geven wat je wilt, kan een man juist naar je toekomen…
Of ook kiezen voor zichzelf, en een ander pad op gaan.


Oude overtuigingen en ideeën

*Zoals ik al eerder zei, is dit de maand/maanden dat je hele oude overtuiging-systeem totaal aan diggelen kan liggen. Dingen die je over jezelf dacht, dingen die je hebt gedaan en gezegd bij andere mensen, die je helemaal niet besefte dat die enorm afwijzend/kwetsend zijn. Je kan spijt hebben van oud gedrag, of juist inzien dat je nu op een moment bent om afscheid te nemen van oude vrienden, omdat het gewoon echt niet meer werkt DOOR andere overtuigingen en beperkingen. Het is de tijd om te praten met geliefden over normen en waarden en de toekomst. Dit is heel belangrijk, omdat wij ALLEMAAL nu dingen anders ‘ zien’. Dus beoordeel/veroordeel niet iemand op wat hij zei en dacht een jaar geleden. Maak een afspraak om met vrienden te praten, om te kijken naar dat wat er aan inzicht is bijgekomen. En of de toekomst samen geleid kan worden. Alles wat vertrouwd was, kan aan diggelen zijn. Hetzij je eigen patronen, zelfs voedsel, gewoonten, routines in de dag. Het is een afbouw en opbouw van een nieuwe ‘ jij’. Dus de 7 nieuwe jaren kunnen totaal anders zijn dan hiervoor. Het kan echt omzwaaien van een overtuiging dat je nooit wilde trouwen, naar niets liever dan willen trouwen. Het kan zijn van alleen plezier maken en geen controle willen voelen, naar overmatig routines maken in de dag en op alles controle willen hebben. Het kan zijn dat je van extravert naar introvert gaat. Het kan zijn dat je van werkgever naar stoppen met je werk en je eigen bedrijf opzetten gaat. Het kan zijn dat je van naïef naar over-bewust gaat. Het kan zijn dat je van computer verslaafd of informatie-verslaafd naar helemaal ‘ alleen willen zijn met jezelf’ gaat. Vooral terugtrekken en tot je-zelf komen is key-essential. Van vele indrukken, groepen, stromingen, religies, boeken lezen, heel veel ‘ proeven’, gaan we nu naar afsluiting/introversie om alles wat we hebben ‘ geproefd’, geprobeerd, gelezen, besproken de afgelopen twee jaar even allemaal langs ons heen te laten komen en wegdoen wat weg moet, wat zo voelt. Dat kost tijd. Ik merkte vooral de afgelopen drie weken een heksenketel aan gevoel in mijzelf. verdriet, rouw, pijn, woede naar onrecht wat mij was aangedaan. Het zeer sterke gevoel aan alleen-zijn, rust, stilte. geen tv en internet meer aan, zelfs geen meningen van vrienden. iets in mij, moest helemaal mijzelf voelen, proeven en zien. En een zeer sterk onrechts-gevoel kwam naar voren, over hoe ik behandeld ben door instanties, werkgevers, oude vrienden en partners. Ik voelde wat mijn normen en waarden zijn, en ik denk dat dat voor iedereen geldt.

Je kan even door de woede heen, de pijn en het verdriet en het kan zijn dat je dit bespreekt met de mensen om wie het gaat, en dat die hetzelfde voelen en dat je JUIST daardoor weer dichter bij elkaar staat. Er zijn mensen die een ‘open relatie willen of zoeken’, er zijn mensen zoals ik, die echt voelen dat ik veiligheid en zekerheid/geborgenheid/oprechte intenties zoek en geen op en neer gezwaai en ‘ ik weet het niet’- gevoel. Dat zijn ook normen en waarden. Je komt erachter door jezelf terug te trekken, wat je nu wilt en niet wilt, en door eerlijk te zijn tegenover jezelf en anderen kun je alleen maar groeien. Groeien in kracht. Ook de ander groeit als jij aangeeft wat je wel en niet tolereert en waar je wel/niet mee verder kan. Dat kan enorm stimuleren voor de ander ook in zijn kracht te staan, er kan respect groeien voor jou , omdat je duidelijk bent. En de ander kan bij zichzelf gaan voelen of dat bij hem/haar past.


Van slachtofferschap naar volledige zelf-verantwoordelijkheid

* Het is dus nu de tijd om volledig dit leven en jouw matrix op je gaan nemen. En hier haken de meeste mensen af: Ze kunnen het niet aan dat ze alles nu in de hand gaan hebben, want het is TE makkelijk om de regering, de vrienden, de buren, je jeugd, je opvoeding, je school de schuld te geven.
Heb je trauma’s of storingen opgelopen? Accepteren, of zoek psychologische hulp om hieraan te werken. ACCEPTEER eventuele storingen. Hooggevoelig? Bindingsangst? Pleinvrees? Intieme relatie-angst? bang om te falen? bang om verlaten te worden? Heb je een ziekte onder de leden door dit of dat…. Accepteer volledig wat er NU gaande is, wees bewust van alles om je heen in het NU (vandaar dat het echt aan te raden is een maand bv. geen Facebook, Twitter, Social media, moeilijke gesprekken aan te gaan, maar helemaal jezelf te onderzoeken van top tot teen) Accepteer dat alles wat je gevormd heeft tot wat je nu bent, en stap vervolgens in de zelf-verantwoordelijkheid om dit te veranderen. Psychische problemen? Wees concreet, praktisch en adrem en schrijf je in voor een traject waaraan je hieraan gaat werken, en loop niet meer weg. Slechte conditie? Schrijf je in voor een traject conditie-opbouw. Periode van slecht eten? Ga naar een voedingsdeskundige en laat alles doormeten, en begin opnieuw je lichaam op te bouwen met de juiste stoffen.

Is je financiële situatie in een dieptepunt? Zet een advertentie voor iemand die je gaat helpen, doe een oproep op een forum: Laat je helpen! Zorg dat je alles doorhebt, doorkrijgt van wat er speelt en bouw het weer op! Visualiseer je nieuwe financiële situatie en wees bereid daarvoor hard te werken!

Jij bent ook verantwoordelijk in hoe jij mensen je laat behandelen. Er zullen altijd mensen zijn die je afkraken, niet respecteren, of je niet zien staan (hoe hard te ook probeert ‘ gezien’ te worden). Jij bepaald hoe lang dit nog doorgaat en hoe je daarmee omgaat, en dat is vallen en opstaan.
Met de juiste intenties, inspanning en normen en waarden, kan jij je relaties veranderen. Als je echt wilt…

* Velen zullen last hebben van plotselinge sterke paniek, angsten (paniek dat je geliefde vreemdgaat, je verlaat, je afwijst, niet voor je gaat) Sterke oude pijn, die je projecteert op je huidige geliefde, velen zullen enorme last van duizelingen/hart-steken of bij de zonne-vlecht pijnen krijgen. Dit zijn sterk wisselende energieën die zich door jou heen laten passeren. Depressie en paniek omdat alles op zijn kop staat aan overtuigingen, normen/waarden en je vertrouwde omgeving waarin het ego veilig was. Het is heftig als je zoveel krijgt gespiegeld en zoveel anders word!
Neem alle rust en tijd die je nodig hebt…

Geef je geliefden aan dat je tijd neemt voor je-zelf, en geef je-zelf de tijd om te ademen/in de natuur te zijn, na te denken, te voelen en alles opnieuw integreren. Degenen die echt van zichzelf houden, nemen ook de tijd om alleen te voelen wat ze willen en wat ze willen loslaten. Diegene die van je houden begrijpen dat jij die tijd neemt, en geven jou die tijd (Zonder daarbij weg te rennen, en je af te wijzen of aandacht te zoeken bij anderen omdat jij even er voor jezelf moet zijn.)
Je komt wel weer terug, en dan wijzer, sterker, krachtiger en bewuster. Communiceer dit, dat je dit doet en waarom.

Slaap wanneer je wilt slapen, huil wanneer je wilt huilen, lach wanneer je moet lachen. Maak een goed plan voor je-zelf voor de toekomst en hoe jij je toekomst met je-zelf, je vrienden en geliefden ziet en kijk of je daar SAMEN uitkomt. DENK niet voor de ander, maar COMMUNICEER/Praat, vertel wat je voelt, wees open wat je verlangt, vertel elkaars diepste angsten en geheimen en durf maar kwetsbaar te zijn….
Pas dan weet je of die ander daarop kan re-ageren, jouw diepste wezen kan waarderen en met jou verder wilt.
Creëer je eigen toekomst, relatie met je-zelf, en de aardse / concrete kant geheel op rolletjes laten verlopen. Door ook je geest volledig onder controle te hebben en de verantwoordelijkheid te nemen voor alles, en de kracht te vinden om dat aan te pakken wat aangepakt moet worden.
En te kiezen voor je leven, je eigenwaarde, en te kiezen voor de liefde.

Door: Leda Langedijk
Gedachtengoed en bron voor Enlightening Media


Leda is Coach, schrijfster, journaliste, Soul-stylist en Life-Designer

Maak contact via de ‘ boek nu’- knop.