Ego-verkleining in relatie

Het mooiste geschenk in een relatie, is je-zelf leren kennen, liefde te vergroten en je ego te verkleinen.

Bewustwording.

De juiste liefdes-partner, doet dit geheel vanzelf. Ware liefde is niet enkel een sprookje met violen en rozenblaadjes, maar gaat ten eerste om het verdwijnen van ‘ The dark side inside you‘, voordat er licht word gezien.

Omdat jouw juiste partner, jouw hart in vuur en vlam zet, en je ziel laat ‘ groeien en bloeien’, komt het ego geheel in opstand. Hoe dieper de liefde, en jij bezit nog een groot ego (wat heel gemeen en angstig is om ‘ gezien te worden’) Zal het ego in de grootste opstand komen bij deze partner.

Na de verliefdheidsfase word je bang dat je partner ‘ doodgaat’, ‘ ziek word’, ‘vreemdgaat’, ‘ je gaat afwijzen’. Je word zo bang dat je je hele gevoel kan afwijzen. Vluchtten, ontkennen, vreemdgaan, het uitmaken,  gemeen worden. De meest vreemde dingen nemen jou over uit ‘ angst’. Daar is niets mis mee, dat je bang word. Alleen, je kan daarmee heel veel stuk maken, als je niet op tijd ingrijpt. Jouw angsten zijn enkel een bewijs hoe dol je bent op die persoon. En pijn doen, kwetsen word niemand blij van. Dit is dus het moment al voor terugtrekken, je angsten onder ogen zien en aan je-zelf te werken. Dit kan in alle veiligheid en liefde, als er maar samen goed over word gecommuniceerd. En dit is weer enkel mogelijk als je je niet laat overmeesteren door het ego, en er ergens nog en ‘ radar’  blijft werken, wat ‘ verstandelijk’  zich op tijd terugtrekt om weer vervolgens in liefde, het hart en de ziel te staan.

Je kan er dus op rekenen:

– Hoe angstiger jij bent voor liefde, hoe gemener en hartelozer, en bang jij zult worden

– Hoe groter de liefde, hoe meer je zal afwijzen en ontkennen

– Hoe dichterbij ze bij de waarheid komt van het ego, hoe meer het zal wegrennen

– Hoe meer jij in je gevoel komt, of de essentie van je ziel, hoe meer je ten eerste in je hoofd zal zitten

 

Ego-verkleining:

* Steeds teruggaan naar je hart, opschonen van je hart

* Uit je hoofd en aarden

* Werken aan je ego dmv eigenwaarde: Ga zelf een missie vinden, ga zelf in je kracht staan, ga je-zelf knap vinden. Doe dingen zodat jouw ego niet jouw vrouw hoeft af te kraken, omdat je zelf je minderwaardig voelt. Een man die eigenwaarde heeft en zelf-respect heeft vrijwel al geen behoefte om de vrouw af te kraken. Bij een man met een laag zelf-beeld, zal de vrouw die in haar kracht staat en waar hij liefde voor voelt, gek genoeg ‘ de pineut zijn’. Kortom, werk continu aan je eigenwaarde en zelf-respect (En dat is niet door aandacht te zoeken, te vluchtten en onvolwassen te gedragen of vreemd te gaan). Werk op ziels-niveau aan je eigenwaarde.

 

* Door inzicht te krijgen in je eigen ziel

* Door je oude relaties en je jeugd te genezen

* Vergeef mensen uit je verleden

* Zorg voor stabiliteit in je leven

* Zorg voor onafhankelijkheid in je leven

* Uit oude angsten te stappen

* Laat het maar gebeuren: Wees bij elkaar en toon je ware gezicht

* Inzicht krijgen in je maskers

* Probeer je eens in te leven in de ander zijn/haar proces

* Doe eens iets voor de ander, wat zij/hij echt graag wilt, zonder aan jouzelf te denken

* Probeer steeds het goede te benadrukken aan je partner

* Geef positieve feedback

* Zet jezelf en de ander in zijn/haar kracht

* Geef eens iets liefs

* Geef elkaar complimenten

* Laat de ander mooi en bijzonder voelen, ook zonder aan jouzelf te denken

* Lach hard om je ego. Door het simpelweg te zien, erkennen, en daarna weg te lachen zal hij enkel verkleinen. Geef niet toe aan je angsten en gemenigheid. Doorzie ze wel, en door het weg te lachen en er niet mee te leven of het aandacht te geven, verdwijnt het.

* Ga in je hart en uit je hoofd. Door sport, natuur, bezigheden waarbij je niet hoeft na te denken (En die jou en je relatie NIET schaden).

 

Ego-verkleining is niet makkelijk, dat is hoge ‘ spirituele kwando!’ Weet zelfs dat de hoogste en ontwikkeldste guru’s en sjamanen GEEN relatie hadden, omdat dat hen te moeilijk was!! Zelfs zij  konden dat niet aan met hun hele kennis van spirituele zaken. Een relatie onderhouden, en je ego in de ogen kijken. (En die komt alleen omhoog bij je ware partner ;-)) Kortom, een echte liefdesrelatie met gevoel is het moeilijkste/meest leerzame/ meest rare/ meest mooie/ meest spirituele ervaring die je kan hebben. Good luck!! ;-)))