‘Little grandmother’, een 33-jarige sjamaan uit Noord-amerika

Keisha Crowter, is haar echte naam. Drie jaar geleden, werd ze ge-initeerd door de Sioux indianen. Er werd haar gezegd dat ze uitverkorene was, om de traditie voort te dragen van de stammen uit Noord-amerika. De leer van planten, kruiden en medicijnen. Al vanaf kinds af aan kwamen de dieren op haar af, en kan ze ermee communiceren. Moeder aarde, kinderen, welzijn van de mensen en dieren: daar strijd ze voor. Iets wat wij allemaal moeten doen.
Haar verhaal lijkt veel op die van mij. We hebben dezelfde doelen en idealen. Ook zij lijdt onder het feit om te moeten toezien, hoe anderen hun leven leidden met lol, drank, drugs en zichzelf en de aarde vernietigen. En wij de rommel kunnen opruimen waarmee wij moeder aarde vervuilen. En degene die hun lichaam verzieken, kunnen wij weer beter maken.
Dat is moeilijk. En vaak word mij ook gevraagd: ‘ Als je altijd zo gekwetst bent door de mens, door al je partners bent belazerd. Als journaliste bedreigd werd als je wilt schrijven over grote bedrijven of milieurampen. Als je mensen waarschuwd dat ze ziek gaan worden, en ze gaan maar door met hun patroon. Als je diep van mensen houd, die dan zelfs jou kleineren nadat je ze hebt gewaarschuwd. En vervolgens kloppen ze jaren later weer aan dat ze ziek zijn. Als je zelf steeds opnieuw teleurgesteld word in de hele wereld: Hoe kan je dan toch blijven vechten voor de mens? Hoe kan je dan steeds opnieuw je energie herpakken, je gebroken hart lijmen en met net zoveel overgave weer opnieuw de aarde en al haar wezens willen helpen?’
Dan antwoord ik: Ik kan niet anders. Ik ben hiervoor geboren. Met een zuiver geweten, een hart dat zo groot is dat het veel leed kan dragen. Ik word geholpen, ik kom steeds weer iemand ergens op aarde tegen, die ook deze strijd voert. Wij steunen elkaar. Ik ben inderdaad van dal naar dal gegaan, steeds diep teleurgesteld door degene waar je alles voor hebt gedaan. Maar iets in mij geeft me nog meer kracht JUIST te laten zien dat ik een voorbeeld in liefde kan zijn.’  
Kijk niet langer toe in het leven, neem ook de verantwoordelijkheid voor je daden, ook in aards perspectief! Kijk hoe je kan bijdragen aan een betere wereld, want wij ALLEN hebben bijgedragen aan deze wereld en hoe die nu ten onder gaat aan onze industrie. Ook jij kan een verschil maken in je omgeving. Maak mensen bewust van wat ze eten, van hun verslavingen. Help zieke en zwakke mensen. Kom op voor de natuur en de dieren. Vergeet nooit je roots! Vergeet ook nooit, dat je hier bent voor een missie. Jij kan de link zijn in je omgeving die alles naar een hoger niveau tilt. Zo ook het verhaal van Keisha, de jonge maar zeer wijze vrouw met een missie.

Tip: Bekijk de filmpjes van Little Grandmother via deze link
www.http://littlegrandmother.net/Media.aspx

Leave a comment