Retinol-kuur en Hyalaronzuur: Fantastisch of een fabeltje?

Als jonge vrouw vroeg ik me vaak af waar oudere vrouwen zich druk om maken. Tot ik zelf na de dertig merkte dat ik anders moest gaan leven wil ik jong en vitaal ouder worden. Ik begon eerste mijn  dieet om te gooien naar biologisch en vegetarisch en daarna begon ik met supplementen en superfoods. Dit werkte gigantisch op mijn lichaam en huid. Toch was er meer nodig, en ik ging op onderzoek uit en las veel over nieuwe producten. Als journaliste en coach hoorde ik wel erg vaak over Retinol en Hyalaronzuur. Retinol zou de huid aantrekken en dus strakker maken en hyalaron zou vocht vasthouden in de huid en het zo weer ‘bol’ maken. Ik ging op onderzoek uit en mijn eerste aanschaf van retinol met het maximale percentage wat wettelijk was toegestaan was toen 1%. Ik hou daarvan, om aparte dingen uit te proberen.

https://www.paulaschoice.nl/nl/clinical-retinol-treatment-m8010.html?dwvar_m8010_size=fullsize

Ik gebruikte hem elke avond na het wassen van mijn gezicht. En depte het rond mijn huid om de ogen tegen lachrimpeltjes. Ze verdwenen al na enkele weken!

Ik wilde meer, en er kwam een nieuw product op de markt met wel 5% retinol, ik bestelde de volgende:

https://www.douglas.nl/Verzorging-Gezicht-Gezichtsserums-The-Ordinary-Serum-Granactive-Retinoid-5%25-in-Squalane_productbrand_3000078158.html?query=ordinary%20reti&webtrekkRedirectParams=eyJzZWFyY2hGaWx0ZXJPcmRlcmVkIjoibm8gZmlsdGVyIiwic2VhcmNoRmlsdGVyU3BsaXR0ZWQiOiJubyBmaWx0ZXIiLCJzb3J0RmllbGQiOiJubyBzb3J0IiwiaW1wcmVzc2lvblRyaWdnZXIiOiJpbml0aWFsIiwic2VhcmNoUGhyYXNlIjoib3JkaW5hcnkgcmV0aSIsInNlYXJjaFJlc3VsdENvdW50IjoiMSIsInBhZ2VUeXBlIjoiYXJ0aWNsZS1kZXRhaWwifQ==

Ik begon hem eerst te druppelen op mijn hand, dan uitsmeren op het schone gezicht, wel een half uur laten intrekken voor het slapengaan. Ik vond de formule langzaam inwerken en heel waterig aanvoelen. Wel voelde ik na het intrekken dat mijn huid strakker begon te worden.

Van hetzelfde merk bestelde ik ook hyalaronzuur serum.

https://www.douglas.nl/Verzorging-Gezicht-Gezichtsserums-The-Ordinary-Serum-Hyaluronic-Acid-2%25-%2B-B5_productbrand_3000078143.html?query=hyalaron%20acid&webtrekkRedirectParams=eyJzZWFyY2hGaWx0ZXJPcmRlcmVkIjoibm8gZmlsdGVyIiwic2VhcmNoRmlsdGVyU3BsaXR0ZWQiOiJubyBmaWx0ZXIiLCJzb3J0RmllbGQiOiJubyBzb3J0IiwiaW1wcmVzc2lvblRyaWdnZXIiOiJpbml0aWFsIiwic2VhcmNoUGhyYXNlIjoiaHlhbGFyb24gYWNpZCIsInNlYXJjaFJlc3VsdENvdW50IjoiMSIsInBhZ2VUeXBlIjoiYXJ0aWNsZS1kZXRhaWwifQ==

Ik begon ook hyalaroncapsules te slikken, en die werken echt ook op je hele lichaam houdt het vocht vast in de cellen, je krijgt er geen dikke buik of oedeem van, nee het houdt alleen vocht in de huid vast.

Deze bestelde ik, en was zeer tevreden:

https://www.vitaminesperpost.nl/hyaluronzuur-200-mg

 

Het is dus geen fabeltje, het werkt echt!

Let wel, in combinatie met mediteren, yoga, buiten wandelen, fietsen, gezond eten, lachen, leuke dingen doen,  een goede nachtrust en een heldere geest maken ultieme jeugd mogelijk!

Door: Leda de Zwaan, coach en voedingsdeskundige en Journaliste