Als de boeddha zou gaan daten dan….

Spread the love

Als Boeddha zou gaan daten, zou hij het waarschijnlijk heel anders gaan aanpakken dan de miljoenen singles die nu op de bank achter internet zitten te speuren naar de ‘ware’.
Misschien verzwelg je wel zo in zelfmedelijden en eenzaamheid, en dat DAT de reden is van je zoektocht. En je eigen gevoel en wie je bent, vergeten bent. Als we nou eens Boeddha als voorbeeld nemen, wat zou hij doen om energetisch een nieuwe partner aan te trekken?
Natuurlijk zou Boeddha zelf nooit daten, maar staat hij in dit verhaal even voor ‘spiritueel daten’.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gooi je liefdeswens naar het universum
De kracht van ‘ de secret’ gedachte. Wat je uitzend naar de kosmos in hart en geest, krijg je vermenigvuldigd terug. Straal je angst uit, omdat je diep vanbinnen ook heel bang bent om jezelf te moeten zijn in een relatie?
Heb je angsten om jezelf bloot te geven? Of om misschien de vrijheid die je nu hebt op te geven? Als je echt vanbinnen voelt dat je alleen wilt leven, zal je onbewust geen nieuwe (in elk geval geen ware) aantrekken. Wat voor man/vrouw wil je aantrekken? Wat zullen zijn belangrijkste eigenschappen moeten zijn zodat hij bij jou past?
In wat voor vorm wil jij een relatie? Wil je een hele serieuze relatie die bij wijze van spreken meteen wilt trouwen, of heb je liever een lat-relatie? Een partner die ook veel van huis is, veel reist, veel vrienden, of wil je liever iemand die veel thuis is?
Ga desnoods in bed, of in het bos, zitten met je ogen dicht en bedenk wat voor relatie je zoekt, en ook dat je dit echt graag wilt!! Als je blijft twijfelen of je alleen wilt blijven of samenzijn, snapt het universum er ook niets meer van! Het gaat erom dat je een aantal keer duidelijk dezelfde beelden blijft uitzenden, dan weten ze wat hen te doen staat. Laat het hierna los, dan krijgt het de kans om gehoor te geven aan jouw wensen.

Bereid te zijn jezelf te zijn, en jezelf te ontdekken
Om een liefdevolle, eerlijke en ware relatie aan te kunnen gaan, zul je eerst moeten weten wie jezelf bent!
Je moet in elk geval bereid willen zijn om erachter te komen wie jij bent en wat je wilt in dit leven. Want als jij het al niet weet, hoe kan een ander dat dan weten?
Daardoor worden keuzes makkelijker, daardoor vind je het prettig met die ander te zijn. Bijna iedereen vind het heel moeilijk te laten zien wie hij of zij werkelijk is. En als ze het al willen doen, lukt het vaak niet, want mensen weten vaak totaal niet wie of wat ze willen en zijn. Dat komt omdat ze veelal vluchten van hun ware gevoel, naar andere mensen luisteren, of er simpelweg de tijd niet voor nemen. Waar word jij echt gelukkig van? Welke sporten hou je van? Wat zijn je valkuilen? Wat zijn je hobbies? Waar hou je echt niet van? Wat voor leven past er het beste bij jou? Hoe ben JIJ GELUKKIG. Als jij dat eenmaal weet, kan een ander zich bij jou gaan voegen, omdat hij weet wat jij wel en niet wilt en daar kan hij aanvulling aan gaan geven. Remember, een relatie is een toevoeging op jouw leven. De kers op de taart, en niet omgekeerd. Jij bent al vervuld van jezelf en je leven zoals je die leidt. Als dat niet zo is, is dit belangrijk voor je je openstelt voor een relatie. Dat jij al dingen doet die jouw gelukkig maken, en die je alleen doet voor jezelf. Daarbij verhoog je dan je energie, en kom je in je eigen kracht te staan. Waardoor je mensen aantrekt van gelijke energie. Want een relatie is gebaseerd op gelijkwaardigheid. En niet op rollenspellen als het hondje en de meester, de energieke en de vermoeide, de agressieveling en de zwakke, de verpleger en de zieke.
Je moet elkaar aanvullen, en niet Opvullen. Je moet in vrijheid bijelkaar willen zijn, en niet vanwege wederzijdse belangen. Dan is het namelijk zo dat de ene bij de ander energie gaat halen, en dan trekt de ene het weer terug. Dan spelen angsten ook in het spel, en geen liefde en vrijheid. Als je in vrijheid bijelkaar bent, omdat je rust en geluk bij die ander vind en je JEZELF kan zijn omdat die ander bij jou blijft in die vrijheid omdat ze jou neemt wie je bent, heb je een relatie die alles aankan.
Maar de ander kan pas jou nemen als je bent, als jij ook durft te zijn wie je bent, en om dat weer te zijn zul je moeten zoeken naar je zelf.

Ruim je verleden op
Helaas komt het weinig voor dat je een goede relatie aantrekt vanuit verdriet, of als je loopt te zeulen met onafgemaakte zaken.
Gooi alle ballast overboord! Werk aan zaken die je nog dwarszitten, die je energie blokkeren!
Heb je dingen meegemaakt die je nog niet verwerkt hebt? Ga praten, ga je creatief uitten.
Ruim spullen van expartners op. Ringen, kleren, beeldjes… het heeft nog allemaal de energie in je huis van je verleden, en er moet nu ruimte komen voor de toekomst!
Ben je nostalgisch naar oude foto’s aan het kijken van je exen? Berg ze op, op zolder! Het universum snapt niets nu van wat je wilt!
Heb je bepaalde angsten of ideeen uit je jeugd meegekregen waarin je vastzit? Koop boeken waarmee je daarmee aan de slag gaat, probeer de denkbeelden van je ouders los te laten. Je bent NU niet meer je verleden! Je bent niet meer het slachtoffer, je bent niet meer zielig, je bent niet meer de gebeten hond. Je bent fris alsof er nooit iets was gebeurd. Doorbreek negatieve patronen, bevrijd jezelf van dingen die je doet die je negatieve energie geven.
Neem mee uit het verleden wat goed was, en onthou de positieve herinneringen en laat de negatieve los.
Neem afstand van mensen waar je je niet goed bij voelt.
Zie dat je ouders ook mensen zijn met onvolkomenheden en laat ze los. Verander je huisje als je vind dat het nog niet gezellig genoeg is, verander dingen op je werk als je je daar niet prettig voelt. Los conflicten op, en als je dat hebt geprobeerd en het lukt niet, laat het dan los.

Doorbreek je ego en ga naar je gevoel (of hoger zelf)
Leer je gevoel te herkennen en te vertrouwen op je intuïtie. Leef je in ego of in dat gevoel?
Laat je je leiden door wat anderen je te vertellen hebben, en wat de maatschappij je oplegd? Ga je wel in tegen mensen in die je pijn doen? Kom je voor jezelf op?
Laat je je leiden door angsten in het leven, of vertrouw je jezelf?
Gaat het je om eenzaamheid op te vullen in het zoeken naar een relatie, of wil je iemand vinden om samen de reis van het leven te gaan leiden? Wil je iemand die jou bewust maakt en jou in het NU laat leven, die je wijst op je onvolkomenheden en je blinde vlekken?
Ben je materialistisch van aard? Kun je spullen loslaten? Kun je loslaten wat je werk en anderen van je vinden? Kun je voor jezelf opkomen en jouw dromen en idealen? Durf je uniek te zijn? Durf je ook verantwoording te nemen voor je eigen woorden en daden in dit leven? Geef je anderen niet meer de schuld van wat jou is overkomen? Durf je zonder angst helemaal jezelf te gaan zijn? Wees niet meer bang voor menselijke gevoelens als onzekerheid, of dat je een keer loopt op te scheppen, eenzaamheid, jaloezie etc. Dat mag er zijn! En die ander heeft dat net zo, en schaamt zich misschien er ook voor. Spreek ze uit, als je ze hebt. Ontdek met je nieuwe geliefde of HIJ met jou wilt meegaan in de reis van het leven!

Maak je huisje Feng Shui
Vanuit de oude Chinese plaatsingskunst kun je letterlijk ruimte maken voor een geliefde. Je kan je verlangen naar een geliefde weerspiegelen in je woonruimte.
Heb je nog een eenpersoonsbed? Het schijnt dat je dan de energie in de kosmos onbewust blokkeert naar een geliefde die bij je kan slapen. Je hebt dan letterlijk ‘ geen ruimte’ voor iemand anders. Heb je maar een klein bankje, of een terras met een stoeltje? Probeer er twee van te maken. Het hoeft nu niet opeens een enorm bed te zijn, of een geweldige nieuwe bank, maar je kan toch proberen je huisje zo te maken dat als er een tweede persoon zou zijn, deze welkom is.
Je kan ergens een symbool plaatsen voor je aankomende geliefde. Een paar mooie rozen in een vaas, twee beelden naast elkaar, een lekker nieuw kussen naast die van jou. Twee kandelaars, twee lampjes links en rechts van je bed.
Bedenk wat jouw symbolen voor liefde zijn en huwelijk.
Bijvoorbeeld bij mij zijn dat bloemen, en ik heb een enorme rozenkwarts steen aangeschaft (Bevordert zelfvertrouwen, eigen liefde, geeft rust en harmonie- precies wat ik wil in een relatie!) Ik heb een nieuw tweepersoonsbed gekocht met allerlei nieuwe kussens en lakens. Ik heb geestelijk opgeruimd, en jaren intensief zelfonderzoek gedaan en oud verdriet weggewerkt. Ik doe dingen die ik leuk vind, en probeer echt uit te stralen hoe gelukkig ik nu ben vanmezelf, en sinds kort sta ik toe dat er een nieuw iemand in mijn leven mag komen die met dezelfde waardes en intenties leeft als ik.

Heb je teveel rommel in je huis? Ruim op, een geordend huis is een geordende geest. Oude rommel van exen kan weg, dingen uit periodes waar het niet goed met je ging, kun je ook beter vanaf! Maak hierin ook een letterlijke scheiding: wat past nog bij me en wat niet?
Muziek wat je nooit meer zal luisteren, boeken die je niet hebt ingekeken en die je niet interesseren, oude rekeningen, kleren die niet meer bij je passen: weg ermee!
The ‘new you’ is born.

Aanvaard dat er geen garantie is voor de toekomst
Aanvaard het, dat als je een nieuw iemand gaat ontmoeten, je niet kan verwachten dat elke dag hetzelfde gaat zijn. Hij/zij zal ook zijn pieken en dalen hebben. Na een aantal jaar kan er nu eenmaal verveling toeslaan. Als je verliefd raakt, hoort daar ook bij dat je onzeker word van die persoon, dat je bang gaat zijn dat die uit je leven stapt. Dat hij gaat veranderen als er dingen in zijn leven gebeuren. Het zal niet altijd rozengeur en maneschijn zijn. Jij kan ook ziek raken, overspannen, of teleurgesteld. Stel je verwachtingen dan bij! Ben bereid dus hierin ook jezelf te zijn, en te praten over wat je voelt (en dus bereid te zijn dat gevoel te voelen en er de tijd voor te nemen het er te laten ZIJN). Liefde en haat gaan ook hand in hand. Jullie liefdesgeluk kan door dingen gestokt gaan worden, het ligt aan jullie of je de reis gaat voorzetten of niet. Verdriet hoort bij liefde. Laat alles zoals het is, spiritualiteit is dingen voorbij laten gaan als een briesje. Kijk ernaar, observeer, en laat het voorbij waaien. Kijk elke dag naar je partner met een nieuwe blik, en niet die van het verleden. Wil je de reis voorzetten met deze nieuwe persoon? Ga dan mee… maar bedenk ook dat nogmaals liefde vrijheid is, en je ook elk moment mag en kan stoppen als je niet meer jezelf KUNT zijn of je ongelukkig bent of je voelt dat je partner jouw reis tegenhoud, want dan is het geen echte liefde meer. Neem dan de verantwoording voor jouw gevoel en je leven en neem dan afscheid. Dat is ook liefde! Loslaten….

Geschreven Door: Leda

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bronnen:

Door Leda
Artikel ‘ spiritueel daten’ in Happinez nummer 4-2009
Charlotte Kasl, ‘Als de Boeddha zou daten’

Leave a comment