Invloed alcohol op je leven erger als heroine?

Spread the love

Alcohol is schadelijker dan heroïne of crack. Dit beweren wetenschappers in een nieuw onderzoeksrapport. De wetenschappers zetten twintig soorten drugs op een rij en geven ze een score op basis van de schadelijke effecten. Een score van 100 betekent ‘zeer schadelijk’, terwijl een drug met een score van 0 ‘niet schadelijk’ is. Alcohol haalt een score van 72.Drugs werden beoordeeld op zestien verschillende eigenschappen, zoals mentale schade, fysieke schade, verslaving, criminaliteit en kosten voor de economie. Uit het onderzoek blijkt dat heroïne, crack en methamfetamine (meth) het schadelijkst zijn voor individuele personen, terwijl alcohol, heroïne en crack het schadelijkst zijn voor anderen.

Alcohol op de eerste plek

Wanneer alles bij elkaar wordt opgeteld staat alcohol bovenaan met een score van 72. Daarna volgen heroïne (55), crack (54), meth (33), cocaïne (27), tabak (26), speed (23), cannabis (20), GHB (18), benzodiazepine (15) en ketamine (15). XTC (9), anabole steroïden (9), LSD (7) en paddo’s (5) blijken nauwelijks schade te veroorzaken.

Paddo’s

Het is opvallend dat in Nederland sinds twee jaar een verbod is op de verkoop van gedroogde en verse paddo’s, terwijl hallucinerende paddestoelen helemaal niet zo schadelijk zijn. En dat terwijl alcoholische dranken overal te verkrijgen zijn.

Focus

“Wat dit onderzoek laat zien is dat overheden zich moeten focussen op de schadelijke gevolgen van alcohol”, zegt Don Shenker van Alcohol Concern. “Nu ligt er teveel focus op drugsgebruik.”

‘ Drank maakt meer kapot dan je lief is’, denk aan alle relaties die door teveel drank stuk gaan. Elk weekend in de kroeg jezelf in coma zuipen word nog te vaak geaccepteerd. Dat je daarmee je gevoel, een x-aantal hersencellen en je organen aantast, kraait bijna niemand naar. Hoeveel mensen met een borrel teveel ‘ per ongeluk’ vreemdgaan in de kroeg, met een borrel teveel een auto-ongeluk maken, of dingen zeggen tegen hun partner die schadelijk zijn. Hoeveelheid geld die aan drank word uitgegeven, je lever die je onherstelbaar kapot maakt. Ja, een fles wijn kost maar 5 euro in de supermarkt, maar kan een enorme schade op elk gebied van je leven aanrichten. Verkijk de invloed van alcohol niet!

1 Comment on Invloed alcohol op je leven erger als heroine?

  1. het gebruik van alcohol en andere verdovende middelen is schadelijk, met name omdat men het misbruikt…heroine(opium) cocaine(coca plant) cannabis(hennep) allemaal natuurlijke kruiden die in hun pure vorm..onbewerkt,een geneeskrachtige werking hebben, echter vermengd met chemische stoffen wordt het een drugs met enorme schadelijke gevolgen voor lichaam en geest.

    ik werk met dementerende ouderen, echter tegenwoordig zijn het steeds meer vroeg dementerenden. mensen van rond de 60 50 soms nog in de 40 jaar
    oorzaak? “veelvuldig” alcohol gebruik, slechte voedingspatroon( ook mensen die denken gezond te eten)men eet gemanipuleerde groente, verrijkte voeding met conserveer middelen,e nummers,vlees van gestreste dieren die preventief antibiotica toegediend krijgen.de lijst kan nog wel langer worden…, overconsumptie.met als gevolg beschadiging van de hersenen.

    De overheid zal zich moeten richten op de schade die ze over de jaren heen al hebben aangericht een halt toe te roepen, en die begint bij biologische voeding , ophouden met overproductie. in plaats van patenten op zaad en kruiden, de farmaceutische industrie beperken en het gebruik van natuurlijke producten promoten.

Leave a comment