Enlightening Massage

Spread the love

Een massage bij Enlightening Massage® is verweven met een aantal verschillende technieken, waar naar eigen inzicht een combinatie van is gemaakt. Bij elk persoon is het verschillend waar nadruk op word gelegd tijdens een behandeling. Ook kunnen er tijdens de massage blokkades opduiken in het energetisch lichaam, die worden vrijgemaakt.

Na een massage word er altijd een lange lichaamsbewust-meditatie gedaan, waarin we alle delen van je lichaam aandacht geven. De cliënt kan tijdens de meditatie ineens veel beter zijn lichaam ervaren, en blokkades voelen in sommige delen of organen, die we met behulp van verschillende technieken weghalen. Zelfs is het mogelijk dat we oude delen tegenkomen uit de jeugd of vorige levens, of oud liefdesverdriet. Dit word in een veilige omgeving meteen opgepakt, en opgelost. Sommigen komen een negatief zelfbeeld tegen, of een angst om op aarde te zijn. Ook hier word meteen iets mee gedaan.

Aan het begin van de sessie worden uw klachten doorgenomen, maar ook de levensloop van uw leven, de zwangerschap en het punt waarop u staat in het leven. Dan word u gemeten met behulp van de neurokonditiemeter. Deze meter, meet aan de hand van punten in uw lichaam, hoe uw neuroreflexmechanisme werkt, en op welke organen en gebieden zich stress bevinden. Na de behandeling doen we wederom een meting, en zal u zien dat op elk punt de stress drastisch is verlaagd.

Tijdens de massage word er ook gekeken naar uw ademhaling. Deze zou natuurlijk heel diep en vrij moeten zijn. Vele mensen zijn geblokkeerd en zijn hoog gaan ademen. Samen gaan we deze oefenen en uw buik vrij maken van blokkades en verhardingen.

Aan het einde van de massage, zal ik ook met energie blokkades weghalen en aanvullen met nieuwe energie. Er word tijdens de massage gebruik gemaakt van massage-olie van Weleda.

Na de behandeling voelt de cliënt zich helderder in het hoofd, meer geaard, meer in het ‘ hier-en-nu’. Alsof ze veel lichter zijn, en er allerlei lasten van hen afzijn. De energie stroomt goed door. Het kosmisch lijntje is sterker, contact met de intuïtie, en met het lichaam. Veelal slapen ze veel beter. De eerste dagen na de behandeling ben je erg moe, en gaat je lichaam zich ‘ resetten’, en ontgiften. Zowel emotioneel als lichamelijk als spiritueel. Na deze vermoeide dagen, word je juist veel vitaler.

Een sessie duurt 2-3 uur. De dagen erna veel water en rust nemen en plan zo min mogelijk afspraken of verplichtingen in.

Waarom is dit uniek?

Ik kwam erachter dat je steeds weer terug kon naar een behandelaar met wederkerende problemen. Pas toen ik alle methodes eigen maakte, en daarbij technieken van healing, regressie, de helende reis, reïncarnatie, visualisatie, innerlijke kind, en dingen uit het sjamanisme toevoegde.  Zo wilde ik energetisch de angel uit de klachten halen en kon ik helen. En kwamen klachten nooit meer terug. Je kan iemand masseren, maar de oorzaak blijft. Hetzij een psychische klacht, hetzij energetisch (problemen in de aura geven lichamelijke klachten. Je kan de blokkade tijdelijk wegmasseren, maar binnen enkele weken komt het weer terug.) Omdat tijdens de massage zowel lichaam als ziel als aura aan bod komt, en zij de problemen aanpakt vanuit de kern, komen de klachten vaak niet meer terug.(Mits cliënt zelf ook levensstijl aanpast en volhoud) Het is een samenwerking van ziel, lichaam en geest, en de juiste begeleider.

 

 

Combinatie van technieken waarvan gebruik wordt gemaakt:

 

Vitaliteitsmassage

Ik heb verschillende certificaten behaald bij het Pieter Langedijk instituut, waarvan de vitaliteitsmassage en babymassage en body-scan methode (lichtmeditatie na de massage voor extra blokkade-opruiming en ontspanning)

Ik ben ook de enige, samen met mijn zus, die deze opleiding mogen doorgeven en anderen hierin ook op te leidden.

Met de vitaliteitsmassage worden opvallende resultaten bereikt bij zeer uiteenlopende klachten op lichamelijk en psychisch gebied, waaronder stress en burnout, concentratieproblemen, gebrek aan zelfvertrouwen, faalangst, maag- en darmproblemen, koude voeten, enz. de massage is vooral gericht op het activeren van de miljoenen zenuwcellen in de huid, die in verbinding staan met de hersenen, de hersenstam, waarin zich een aantal zeer belangrijke zenuwcentra bevinden en het autonome of zelfstandige zenuwstelsel, dat als taak heeft alle organen en stelsels, waaronder het afweersysteem goed te doen functioneren. Helaas is dat bij veel mensen niet het geval met als gevolg tal van klachten, zoals zich moe voelen, gespannen spieren, problemen met slapen, lage rugklachten, koude voeten, hoge bloeddruk, darm- en maagproblemen, concentratieproblemen, enz. Door de wijze van masseren komt negatieve energie vrij met als gevolg dat ‘masseurs/therapeuten’, die volgens deze methode werken, vaak beginnen te ‘gapen’, te ‘ boeren’ of te ‘niezen’. Deze massage wordt meestal gecombineerd met een methode waarvan het doel is meer bewust te worden van het lichaam. Door deze aanpak blijken tal van klachten in enkele behandelingen opvallend snel te verbeteren of zelfs geheel te verdwijnen. Tijdens de behandeling wordt ook aandacht besteed aan het goed kunnen in- en uitademen met de buik. (zie ademhaling). Door de buikademhaling krijgt men meer zuurstof binnen en worden alle organen in de buik ‘ gemasseerd’, waardoor deze beter gaan functioneren. Bij deze massage wordt de huid van het hele lichaam zodanig stevig gewreven, dat elk deel van het lichaam warm wordt, al is het maar voor enkele seconden.

Naast de huid en beide zenuwstelsels, wordt invloed uitgeoefend op vrijwel alle de spieren van het lichaam, waaronder de spieren van de nek, schouders, rug, billen, benen en voeten, armen en handen, borstkas en buik. Ook wordt invloed uitgeoefend op de meridianen of energiebanen met hun vele acupressuur-punten, die elk weer in verbinding staan met allerlei delen binnen in het lichaam.

De hersenen bestaan uit een linker en rechter helft, die goed met elkaar samen moeten werken, wat vaak niet het geval is; het lichaam bestaat ook uit een linker en rechter kant, die eveneens goed met elkaar samen moeten werken, waarbij ik vooral denk aan armen en benen. Enkele delen van de behandeling en de massage zijn erop gericht de relatie tussen links en rechts te verbeteren, onder andere via cirkelvormige massages op de rug.

Combinatie van vele ideeën.

De massage bevat tal van elementen, afkomstig uit andere, lichaamsgerichte behandelingsmethoden, maar is vooral geïnspireerd op het boek ‘De Tastzin’ van de Amerikaanse arts A. Montagu, verder door de theorie van de huidzones van de engelse arts Head, acupressuur, Shiatsu, voetzoolreflextherapie, yoga (ademhaling), en door de werkwijze van enkele paranormale genezers, waarbij ik denk aan het afstrijken van het hele lichaam tijdens de behandeling met als doel het doen verdwijnen van de negatieve energie, die tijdens de behandeling vrijkomt.

Ik combineer de massage met een totale reiniging van uw energie-systeem. Dus naast uw lichaam, ook uw energie en aura en chakra-systeem herstellen/ontgiften/activeren.

 

Het resultaat daarvan is:

·       Dat uw lichaam 4 weken lang de tijd nodig heeft om deze reflexen te verwerken.

·       Dat u gevoelig en emotioneel bent.

·       Dat u ook af en toe boos en depressief kunt zijn.

·       Dat u wisselende pijn in uw lichaam kunt hebben, o.a. hoofdpijn, buikpijn, gevoelige liezen en kramp in de benen.

·       Dat u vermoeid tot zeer vermoeid kunt zijn.

·       Dat u zich afwisselend warm of koud kunt voelen.

·       Dat u neiging tot misselijkheid kunt voelen.

·       En dat u last kunt hebben van extra urineren.

U voelt zich meestal vlak voor het 2e consult weer wat beter.

Uw zelfgenezend vermogen is weer op gang gebracht en het lichaam kan gifstoffen uitwer­ken via eczeemachtige reacties, rode vlekjes of uitslag.

 

 

Shiatsu of drukpuntmassage

De gezondheidszorg was vroeger vooral preventief. Er waren 5 soorten behandelingen: acupunctuur, dieet, kruidentherapie, moxa en anma (massage). Anma en accupuntuur komen oorpsronkelijk uit de Chinese Cultuur.

De Japanners hebben deze vormen ontwikkeld (het is niet bekend of zij op de hoogte waren van de Chinese geneeskunst) tot een massage (shiatsu) die gebaseerd is op de oude Chinese theorie zoals die ook in acupunctuur gebruikt wordt en die technieken gebruikt die uit anma voortkomen. Deze technieken zijn o.a. druk geven op speciale tsubo’s (drukpunten), meridiaanstrekkingen, gewrichtsmanipulaties en tonificerende aanrakingen.

Shiatsu (shi = vinger, atsu = druk) is een manier van lichaamstherapie die o.a. is ontwikkeld in Japan door Tokujiro Namikoshi, en later zijn zoon Toru Namikoshi. Hij ontwikkelde zijn kennis door “trial and error”. Het is gebaseerd op westerse kennis over anatomie en fysiologie.

De duimen, handpalmen, en vingers worden gebruikt om druk uit te oefenen op bepaalde plaatsen op het lichaam. Hierbij wordt door de behandelaar niet met spierkracht gewerkt, maar wordt het eigen lichaamsgewicht gebruikt om druk uit te oefenen. Door de druk die de behandelaar geeft op het lichaam van de ontvanger, beinvloedt hij de energiestroom in de energetische kanalen in het lichaam; de meridianen. Deze energiestroom wordt ki genoemd.

De Chinese geneeskunde en dus ook Shiatsu, gaat ervan uit

• dat er geen wezenlijke scheiding is tussen lichaam en geest
• dat je in wezen energie bent, zij het in een dichtere vorm dan bijvoorbeeld een gedachte of een blaadje van een bloem
• dat die energie zich in jouw lichaam op bepaalde plaatsen verdicht en concentreert in banen die ze meridianen noemen
• dat er op die meridianen punten zijn waarmee verstoringen in die meridiaan kunnen worden behandeld: de acupunctuurpunten

Shiatsu-therapie wordt gebruikt bij de volgende aandoeningen:

• rugpijn
• migraine of andere soorten hoofdpijn
• whiplash en stijheid in de nek
• gereduceerde mobiliteit
• menstruatiepijnen
• spijsverteringproblemen
• verschijnselen van asthma
• sportblessures
• “frozen shoulder”
• sciatica
• hypertensie

 

 

Acupressuur behandeling

Acupressuur is een geneeswijze die verwant is aan acupunctuur. Letterlijk betekent het puntdrukken, ‘acu’ betekent ‘punt’, ‘pressum’ betekent ‘drukken’. Volgens de leer van de acupressuur bevinden zich in ons lichaam meridianen, oftewel kanalen waarlangs energie loopt. Het kan echter gebeuren dat er een verstopping van afvalstoffen in de meridianen zit. Het gevolg hiervan is dat de organen of spieren die op die meridianen zijn ‘aangesloten’ minder goed gaan functioneren, wat kan zorgen voor ziektes en klachten.Door op specifieke plekken van het lichaam een bepaalde tijd krachtig te drukken of te wrijven worden de meridianen gestimuleerd waardoor de afvalstoffen afgevoerd worden en het desbetreffende orgaan of spier weer normaal kan functioneren. Hierdoor neemt de klacht vaak af.De organen in ons lichaam zijn altijd aan specifieke meridianen gekoppeld en daarom moet elke klacht behandeld worden door acupressuur op een ander deel van het lichaam uit te oefenen.

Acupressuur mag nooit als enige behandeling van een ziekte gegeven worden. De behandeling dient als aanvullende geneeswijze gezien te worden. Raadpleeg daarom altijd eerst uw huisarts voordat u acupressuur overweegt.

Geschiedenis van acupressuur

In het continent Azië ging men er vanuit dat een evenwicht van lichaam en geest ervoor kon zorgen dat iemand zou genezen. Daar is de hele leer van acupressuur ook op gebaseerd.
De leer van acupressuur is al duizenden jaren geleden ontstaan in China. Het is niet precies duidelijk hoelang acupressuur nu eigenlijk al bestaat.Volgens sommige geleerden is de geneeswijze ongeveer 2700 jaar voor Christus ontstaan. Andere bronnen spreken over 5000 jaar voor Christus. Waarschijnlijk is acupressuur in ieder geval een van de oudste geneeswijzen. Omdat acupressuur al een oude geneeswijze is, is er niet veel bekend over het ontstaan en de ontwikkeling van deze geneeswijze.

 

Voetreflexologie

Wat is voetreflexologie
Het hele lichaam weerspiegelt zich in de voeten.
Vele punten op de voet corresponderen met o.a. organen, klieren en spieren in het lichaam en worden de ‘relfex-zones’ genoemd.
De verbinding loopt via de zenuwbanen en meridianen (energiebanen).

Voetreflexzone-behandeling
Tijdens de behandeling worden de voeten gemasseerd. De massage voelt ontspannen aan. Het kan op sommige punten erg pijnlijk zijn. Blokkades slaat de voet op in de vorm van kleine kristallen onder de huid. Deze worden zachtjes met de vinger losgemasseerd, of soms met een drukpunten-pen ingedrukt. Na verloop van het masseren neemt de pijn af, en komen de kristallen los.

Voor wie is voetreflexzonetherapie bedoeld
In principe voor iedereen. Ook voor kleine kinderen en ouderen.
Met name bij chronische klachten, reuma (artritis, artrose), astma, stress, burn-out, overspannenheid, pijnklachten, hormonale verstoringen (menstruatieklachten, PMS, overgangsklachten, schildklierstoornissen, vruchtbaarheidsproblemen, problemen tijdens de zwangerschap), darmklachten, spijsverteringsstoornissen, hoofdpijn/migraine, hernia, neuralgie, RSI, slaapproblemen, beklemming van zenuwen of gevoelsuitval etc.

Edelstenen healing

Al mijn hele leven werk ik met edelstenen. Ze helen en reinigen ons, ze steunen ons, ze beschermen ons. Omdat ik met deze stenen zeer fijngevoelig werk, besluit ik soms na de massage op diverse organen en chakra’s, mijn edelstenen te plaatsen. Of met kristallen extra negatieve energie af te voeren en positieve energie in te sturen. Mijn kracht samen met de kracht van de kristallen kan het helingsproces versterken. Je ervaart direct tintelingen door je lichaam en warmte-golven.

Meditatie

Bij de lichaamsbewust-wording meditatie gaan we alle delen van je lichaam scannen. Ik voel met de client mee, maar laat de client het zelf zeggen en oplossen wat hij ziet en voelt. Er kunnen zoveel dingen omhoog komen, wat aandacht verdient, dat we nooit van te voren kunnen zeggen wat er gaat gebeuren. Wel gaat natuurlijk de grootste aandacht naar de ergste klachten. Maar het is als een ui die je afpelt, de ziel heeft vele lagen. En per laag halen we eraf wat je niet meer nodig hebt.

 

 

 

Nieuwsgierig?

Mail naar Enlighteningmediaencoaching@gmail.com