Highly Sensitive Person (HSP)/ADD-expertise

Spread the love

De markt staat tegenwoordig vol met HSP en ADD boeken, ‘ helpers’, en meditaties.  Leda was een pionier op het gebied van hooggevoeligheid, en ADD. Zij heeft haar hele leven, samen met haar vader (een bekende schrijver), gezocht naar methodes om met hooggevoeligheid om te gaan. Zij is dan ook allround expert en pionier op dit gebied. Zij pakt hooggevoeligheid aan, met kennis en ervaring. Daar waar menigen echt niet weten waar ze het echt over hebben. Hooggevoeligheid beslaat elk aspect van je leven, en hier word dan ook iets mee gedaan. Er worden tools aangereikt, die je zo sterk maken, dat je hier je hele leven mee verder kan. (Vanuit vele jaren ervaring). Ook HSP en ADD kinderen, ouders en partners zijn welkom. Het leren begrijpen, luisteren en omgaan met je relatie in kracht en liefde.

1 op de 5 mensen word Hoogsensitief geboren. Dit is altijd al zo geweest. Vroeger in de oudheden werden deze kinderen er ‘ uitgepikt’ door de priesters en de medicijnvrouwen en mannen om al als kind opgeleid te worden. Deze zogeheten ‘ hsp’ers’ waren geboren astrologen, genezers, helderzienden en dokters. In deze westerse heksenketel word de hsp’er niet herkend, begrepen en juist afgestompt. En zien ze het niet als vroeger als een ‘ gave en als kracht!’. Maak van je HSP zijn een kracht, kom in je ware zelf, ontdek je missie!

ADD en HSP zijn vaak met elkaar gerelateerd, en daarom voor veel artsen niet juist gediagnosticeerd. Ik zal als u een aanvraag doet, uitleggen, wat ik hiermee bedoel.

Kinderen voelen zich vaak erg eenzaam in deze maatschappij. En leren een muur om zichzelf heen te bouwen, en een masker op te zetten om ‘ normaal te functioneren’. Of ze worden door de artsen onder de ritalin gezet, en daarmee neem je hun hele ziel weg: wie ze werkelijk zijn, met al hun gaven en intuïtie, wordt geblokkeerd! Met resultaat dat ze ver van zichzelf gaan verwijderen, en op vele gebieden in het leven op latere leeftijd last gaan krijgen. De kunst van het opvoedden van uw kind, is het zichzelf te laten zijn. Het ‘ tools’  mee te geven om zich staande te kunnen houden, een andere aanpak dus. Daar kunnen we bij helpen.

Ik ga op een aantal onderwerpen in, die je hele leven omvatten (wat uniek is, in de wereld van HSP coaching)

U kunt een aanvraag doen bij ‘ boek nu’

Hoogsensitieve Kinderen

Werkelijk een prachtige kleine documentaire in het Nederlands over twee hooggevoelige kinderen. Ik wil hierbij het belang onderstrepen voor ouders, dat ze hun kinderen niet achter internet en de spelletjescomputer zetten als vermaak. De kinderen van NU zijn hooggevoelig, intuitief, natuur- en dierenliefhebbers. Ze zijn een met de aarde, hun ziel en de kosmos. Het zijn hele wijze oude zielen. Ze willen mooie muziek, liefde, gelijkwaardigheid, in de natuur zijn, goed voor hun lichaam zorgen. Ze zijn glashelder, eerlijk, emotioneel, wijs en paranormaal begaafd.

Deze kinderen hebben niets te leren op school, want ze weten dat de wijsheid al in hun eigen ziel zit. Ze kunnen niet tegen draadloos internet en zendmasten, en de druk van het westerse leven. En ontwikkelen ADHD, agressiviteit of juist totaal autisme. Zorg dat je kind zoveel mogelijk stralingvrij, computerloos door het leven kan, en de druk zoveel mogelijk word weggenomen en laat het zelf komen met wat het graag wilt. Het kind wilt gezond eten, en vaak zeggen ze zelf dat ze geen prik of fastfood willen. Hun darmstelsel is heel gevoelig en prikkelbaar! Dus veel water en fruitsapjes, zo min mogelijk snoep en vet eten en vlees. De kinderen in mijn praktijk willen zelf alleen vegetarisch eten en veel water drinken. Ze dromen erg veel, en hun levens lopen parallel. Dat wil zeggen: Ze praten de ene dag over atlantis en de middeleeuwen (waar ze toen leefden) en dan weer over vandaag, of dan zien ze de toekomst. Tijd bestaat bijna niet voor de kinderen.

Leer je kind te spelen in de natuur, te communiceren met zichzelf, zoals deze twee prachtige kinderen. Een huisdier zal ook heel goed voor ze zijn. Laat ze plaatjes zien van chakra’s en aura’s, en maak ze bewust dat ze hun eigen energie kunnen versterken en beschermen. Ontken het ook zeker niet, als ze vertellen over engelen, of andere wezens die ze zien. Leer ze juist dat wat ze zien juist is, en dat ze tegen het wezen kunnen praten (dus ‘ga weg’ als ze geen zin hebben, of juist ermee in contact komen als het een fijn wezen is) Let op open communicatie. Ze weten en voelen alles. Je kunt van deze kinderen leren, laat ze je leermeester zijn.

http://vimeo.com/17148626

https://www.kickstarter.com/projects/1795131939/sensitive-the-untold-story


 

 

Wat is ADD – Attention Deficit Disorder

Zie hier mijn artikel over ADD, gepubliceerd tien jaar geleden (Ook als pionier op dit vlak)

https://www.enlighteningmedia.nl/wat-als-jij-of-je-partner-add-heeft/

Er zijn 3 verschillende typen cocentratiestoornissen:

1. Alleen concentratieproblemen (“onoplettend”)
ADD – Attention Deficit Disorder.

2. Concentratieproblemen / hyperactiviteit / impulsiviteit / snel driftig
ADHD – Attention Deficit Hyperactivity Disorder.

3. Ook een combinatie van beide typen is mogelijk. Vaak omschreven als
AD / HD – Het gecombineerde type.

De ADD hersenen

Een neurotransmitter is een molecuul dat wordt gebruikt voor de signaaloverdracht in de hersenen. Een belangrijke neurotransmitter bij ADD/ADHD is dopamine.

Bij ADD is er sprake van een dopamine tekort en een verlaagde hersenactiviteit in de prefrontal cortex. Dit zorgt ervoor dat je moeilijk tot activiteit kunt komen. Er zijn verschillende soorten medicatie beschikbaar die de dopamine transport blokkeren waardoor dit meer in evenwicht komt. Ook gezonde voeding en beweging zijn een belangrijke ondersteuning om een zo’n optimaal mogelijk resultaat te kunnen behalen in het dagelijks functioneren.

Dopamine verhogende activiteiten (alles dat leuk is) verhogen de concentratie. Om deze reden kan een ADDer zich vaak wel goed concentreren wanneer hi/zijj bezig is met zijn of haar talenten en hier erg langdurig, tot bijna obsessief mee bezig zijn. Deze perioden noemen we hyperfocus. De intensiteit van verliefd worden is vergelijkbaar met de hyperfocus.

Andere dopamine verhogende activiteiten zijn sport, seks, gokken en ruzie maken. Ook een spannende / crisis situatie heeft een dopamine verhogende werking waardoor de informatieoverdracht in de hersenen beter verloopt en we ons beter kunnen concentreren. (verhoogde hersenactiviteit) Er zijn veel ADDers te vinden bij politie, brandweer etc. Helaas kost het langdurig concentreren ons wel erg veel energie.

Door de behoefte aan het analyseren, ontladen en ontspannen, valt de ADDer meestal pas laat in slaap. Het kost meer tijd om het grote aantal opgedane indrukken, belevingen en gedachten, op te ruimen en opnieuw te overzien. Ook zijn er in de avonduren minder externe prikkels aanwezig, die er wel overdag zijn. Problemen bij het slapen gaan -en wakker worden bemoeilijken het hoofdstuk planning en organisatie enorm.

Door het erfelijke aspect leven er vaak meerdere ADDers, en soms een combinatie van ADDers en ADHDers. in één huishouden met ieder een eigen gebruiksaanwijzing, persoonlijke wensen en behoeften. Deze zijn soms lastig op elkaar aan te passen.

Wat zijn de kenmerken van ADD?

Kenmerken

Erfelijkheid:
Kenmerken van ADD, het gecombineerde type AD/HD of het hyperactieve -impulsieve type ADHD komen ook voor bij familieleden.

Andere mogelijke oorzaken van concentratieproblemen:
Hersenbeschadiging door een ernstig ongeluk, een sport ongeval, zuurstof gebrek bij de geboorte.

– De kenmerken van ADD speelde ook een belangrijke rol in de vroege jeugd.

– Er moet rekening worden gehouden met andere oorzaken van de concentratieproblemen als bijvoorbeeld depressie, een zware studie periode, een prestatiemoment, tijdelijke overbelasting, onderbelasting etc.

– Bij diepe interesse bestaan er geen grote concentratieproblemen.

– Grote problemen om tot activiteit te komen bij terugkerende taken.

– Chaotisch / vergeetachtig
– Trekt zich graag terug
– Kan ergens volledig in opgaan
– Grote passie bij interesse / Creatief
– Een groot voostellingsvermogen
– Gevoelig / betrokken
– Assertief maar onzeker over zich zelf
– Heeft humor / vaak creatief
– Blijft op de achtergrond
– Laat alles wachten tot het laatste moment
– Altijd ver vooruit aan het denken
– Staren / kijkt voor zich uit / lijkt afwezig
– Probleem oplossend
– Snel afgeleid / TV of radio staat altijd aan
– Concentratieproblemen
– Heeft moeite met het opbrengen van motivatie
– Te veel gedachten
– Perfectionistisch
– Veel dagdromen
– Kan moeilijk aanwijzingen opvolgen
– Snel overbelast
– Moeilijkheden bij het afwerken van details
– Gaat opruim klusjes uit de weg
– Emotionele wisselingen
– Gevoelig voor verslaving

(Bron: Add platform)

Bij een consult krijgt u artikelen met alle informatie en tips, bijgeleverd die voor U van toepassing zijn!

 

Ook voor HSP/ADD -ouders en kinderen erg zinvol. Onze kinderen zijn de toekomst.

 

Ik heb veel ervaring als HSP-expert. Mijn vader was 1 van de eerste in Nederland die hier boeken over schreef, al in de jaren tachtig. Ik heb met hem in de  praktijk gelopen, en zelf een hele intensieve reis gehad naar leven met HSP, HSP-relaties, HSP-kinderen, HSP-werkbegeleiding, HSP-afschermingsoefeningen en de combinatie vaak met ADD-relaties en kenmerken.

Neem contact op via ‘ contact’  bij enige vragen.