Biografie I Werk en Visie

Spread the love

11224318_1649772295268611_1781481651989272562_nLeda  (Enlightening Media)

Over de auteur:

Leda is schrijfster, spreker, journalist, zangeres en coach van de Nieuwe energie. Zij specialiseert zich in ADD/HSP, tweelingzielen en zielsverbindingen, energetisch reinigen, zelfbeschikking,
kosmische verbindingen, zelf-liefde, 5D reiniging op ieder niveau. Ook begeleid zij: een nieuw leven neerzetten, trauma-helingen, missie-coaching, karma reinigen, regressietherapie en afgestemde
meditatie. Zij is ondernemer in de begeleiding naar een nieuwe wereldwijde shift. Zij biedt counseling en advies aan instituties en ondernemingen en doet onderzoek binnen vele gebieden

gelinkt aan Global Awareness, Universele Mensenrechten, energie-management, duurzaamheid,
wetenschap, communicatie, verbinden, gezondheidsbewustzijn en nieuwe manieren van denken.
Zij publiceert teksten en films gericht op ontwaken, activeren en bewustzijnsverbreding. Haar doel is
licht werpen op onbetreden paden. Zij is een pionier die een nieuw pad slaat binnen verschillende
gebieden.
Zij probeert je te verbinden met je-Zelf en met ieder onderdeel hiervan; met je innerlijke stem, je
unieke essentie van Zelf-beschikking, wijsheid, kennis en zelfliefde om een nieuwe aarde te
scheppen, middenin de shift. Zij noemt haar missie ‘ New Energy’. Haar website:

www.enlighteningmedia.com; Enlightening Media Facebook

Leda  (Enlightening Media)  is schrijfster, journaliste, speaker, onderzoekster, adviseuse, en coach in en van de  nieuwe energie. Zij publiceert wakker makende, activerende, en bewustmakende teksten en films. Haar doel is licht te werpen om nieuwe paden in te slaan. Zij was een pionier die de wegen openbrak op veler gebieden.

Zij richt zich op vernieuwing van oude systemen- Oude maatschappelijke structuren- Verouderde media & journalistiek- Een niet-werkend politiek klimaat- En ook de Geest- Psyche- Sociale factoren in de samenleving om deze ‘in een nieuw licht te zetten’.

Het hele systeem werkt niet meer voor de samenleving, op vrijwel allerlei gebieden. Zij richt zich dus op alle vlakken van de knelpunten in de politiek, samenleving, gezondheidszorg, maar ook intern: Vernieuwing van je leven, je missie, energie, lichaam geest. ziel, relaties en functioneren.

Een zogeheten pionier, een rebel, en tevens ook een zachte, hooggevoelige empatische coach. Ze was 1 van de vele pionieren in de journalistiek en media, die vernieuwend nieuws bracht- Wat de huidige journaals niet willen/kunnen brengen, het openbreken van doofpotten en het inzetten van nieuwe termen en totaal andere blikken werpen op het huidige wereld-toneel. Op coaching gebied was ze een pionier in HSP- en regressietherapie en werken met de ‘ nieuwe energie’. In technische gebieden was ze en pionier die de invloed van GSM- dect, zendmasten, wifi, tien jaar lang onderzocht en deze doofpot naar boven werkte. De wereld is toe aan nieuwe leiders, een nieuw systeem, een nieuw manier van naar je-zelf kijken: ‘ Enlightening’, met andere woorden dus.

Meerdere vakgebieden: HSP, ADD, Regressie-en reïncarnatie therapie, ‘The shift’- begeleiding, Gezond eten, leven en wonen, Relatie-coaching, Nieuwetijds technologie en  maatschappij, Missie-begeleiding en de ontwikkeling van nieuwe meditatie-technieken. Ze begeleidt en activeert een purificatie proces op alle gebieden in je leven. En op elk niveau. Dat verschilt per persoon, en per ‘ vrije wil’, wat jij wilt genezen/bewustworden of activeren in dit leven.

Zij schrijft ook over duurzaamheid, haar observaties in de samenleving en transformatie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik studeerde af als Bachelor in de geschreven en audiovisuele journalistiek.

Daarnaast geef ik al vijftien jaar praktijk-ervaring met het healen, begeleiden en coachen van volwassenen en kinderen. Partners, die samen hun relatie willen uitwerken. (Zoals HSP, ADD of  zogeheten ‘ tweelingzielenschap’). Kinderen die HSP of ADD hebben, die willen leren hoe ze met hun gaven om kunnen gaan. Mensen die na een periode van ‘ rouw of verdriet’, uit de depressie willen komen. Of over hun ziekte heen willen komen. In hun kracht willen leren staan. Van zichzelf willen leren ‘ houden’. Hun missie willen vinden. Ook kan je terecht voor zuiveringen, reinigingen (op elk niveau), healings, massage, gespreks-therapie, detox-kuren, en leren omgaan met je gaven als kracht. Zij is zeer ervaren regressie-therapeute, die met jou werkt met het helen van energetische blokkades, karma en vorige levens. Maar je kan ook gebruik maken van deze therapie, om van verslavingen af te komen, of relatie-cirkels die je steeds maar blijft aantrekken. Patronen gaan we doorzien, en die ‘ aanpakken’, en doorbreken!

photo-2013-04-21-19-08-15-771

 

Leda studeerde af als Bachelor in de geschreven en audiovisuele journalistiek

Ze groeide op in een groot gezin met vijf kinderen. Zij werd geboren als hooggevoelig (HSP) en paranormaal begaafd kind. Vaak had ze het erg moeilijk om hier mee om te gaan, en voelde ze zich hierin heel eenzaam.

Van haar ouders leerde zij al de kneepjes van het vak, want ze schreven samen meer dan twintig boeken op het gebied van Spiritualiteit en Psychologie. Daarnaast hadden haar ouders een druklopende praktijk, als spiritueel therapeut.  Alleen, maar ook samen met haar vader, reisde Leda al jong de hele wereld rond. Al erg jong zag ze armoede in derde wereld landen, en dit maakte een enorme indruk op haar. Ze begon als kind al opstellen te schrijven over wat ze zag in de wereld, en over haar innerlijke belevingswereld. Daarnaast bezocht ze tempels en heilige plaatsen, bedevaartsoorden, kerken en magische plekken. Ze was o.a. in Stonehenge, de piramiden, de Ayer’s rock, Lourdes, Rome, boeddhistische tempels, waar ze nog meer in contact kwam met het spirituele. Elke dag had ze honger naar het ‘ alles willen weten hoe de mens denkt, werkt, en functioneert. Waar wij vandaan komen, de geschiedenis van oude culturen en hoe ons zesde zintuig werkt.’

Tijdens haar studie deed ze daarnaast mee aan vele schrijfwedstrijden, zangaudities (soundmixshow) en modellenwerk.

Ze begon haar carrière als televisieproducer bij MTV Networks, waar ze ook haar passie voor muziek samen kon laten smelten met televisie. Hier produceerde ze twee dagelijkse Liveshows, waarbij bekende gasten centraal stonden. Ze ontmoette vele sterren uit binnen- en buitenland.

Daarna kreeg ze de kans om voor RTL Nederland, bij het correspondentschap van Nina Jurna te werken vanuit Paramaribo, Suriname. Ze vertrok op 23-jarige leeftijd alleen naar deze voormalige kolonie.

Dit veranderde haar leven. In dit tropische, vreemde en onbeschrijfelijk mooie land, wist ze haar draai meteen te vinden. Naast vele prachtige reportages die ze daar samen maakten voor RTL nieuws, kwam ze weer in contact met haar spiritualiteit die ze in haar jeugd zo hoog had zitten. Voornamelijk, omdat de mensen in Suriname enorm veel wijsheid bezitten over het leven, de natuur, de geesten, en de voorvaderen. Van dichtbij zag ze hoe medicijnmannen te werk gingen en mensen genazen van ernstige ziektes door middel van het drinken van kruidenmengsels. Hoe je je dromen kan verklaren, hoe je je voorvaderen kan aanroepen, hoe je je went tot de geesteswereld voor advies. Hoe je niet meer pillen tegen ziektes neemt zoals in het Westen, maar met gebruik van je intuïtie jezelf leert te genezen.

Deze kennis nam ze mee terug naar Nederland, en Leda reisde vier jaar lang op en neer tussen Nederland en Suriname.

In Nederland sloeg ze een jaar haar slag als consulente op het mediapark in Hilversum, waar ze personeel rekruteerde en wegzette bij diverse grote televisiezenders.

Toen deed zich de ultieme kans voor: Het programma ‘ Het Zesde Zintuig’, zou gaan opstartten, en was nooit eerder op televisie vertoond.

Ze nam deel uit van de redactie als bureauredacteur, schreef de testen en draaiscenario’s uit. Met een cameraman ging ze door heel Nederland om paranormaal begaafde mensen te toetsen, en deze tijdens het programma te begeleidden.

Na negen maanden te hebben meegewerkt aan dit succesvolle programma, keerde ze terug naar Suriname.

Daar, gebeurde wat niemand verwachtte: een zwaar en slopend ziekteproces. Artsen wisten niet wat er met haar aan de hand was, maar dat het ernstig was bleek al snel. Ze kreeg dagelijks hevige koortsen, viel tien kilo af, en een aantal keren per dag viel ze flauw. Het leek alsof ze alles kon aanvoelen van alles en iedereen en zelfs licht en geluid werd onverdraagbaar. Van een druk leven met een glansrijke carriere, veel uitgaan, en veel reizen werd ze per direct op non-actief gezet. Ze liep alle ziekenhuizen en artsen af, er was niets te vinden. De testten gaven aan dat ze kerngezond was.

Na twee maanden keerde ze terug in Nederland, en was ze verplicht bijna een jaar op bed te liggen. Ze kreeg te horen dat ze waarschijnlijk snel zou doodgaan, als er niet iets drastisch zou veranderen. Ze kon amper meer lezen, schrijven en lopen. Ze was helemaal opgebrand.

Daar was de ommekeer voor haar aangebroken. Ze wendde zich nu helemaal tot haar spirituele roots, en begon weer te mediteren en haar intuïtie te onderzoeken. Ze besefte zich dat ze geheel tegen haar intuitie in, op de verkeerde plek was gaan wonen. De verkeerde mensen in haar leven had gehad, verkeerde voeding had genomen en over al haar grenzen was gegaan. Er brak een begin van een achtbaan aan emoties aan, waar ze terugmoest in haar verleden om alle blokkades, verkeerde energieen en verkeerd voedsel te gaan verwerken en rechtzetten. Ze geloofde dat ze haar energie en lichaam weer nieuw leven in kon blazen en zichzelf kon regenereren: genezen. Haar reis ging niet alleen terug naar zelfs haar jeugd en geboorte, maar ook, zo bleek, vele levens daarvoor. Ze maakte reizen door alle tijden heen, en dit betekende ook: tijd bestaat eigenlijk niet. Het was een ongekende tijd, een ware hel. Als al je leeftijdgenootjes op vakantie’s gaan, en elk weekend uitgaan. Alles gaat langs je heen, en er was geen enkel zicht op vooruitgang. Toch bleef daar elke dag die innerlijke stem: ‘ wees blij dat dit alles gebeurd wanneer je 25 jaar bent, en niet als je 50 jaar bent. Nu kom je erachter dat alles anders moet. Hierna ga je ontzettend veel mensen inspireren en helpen. Jij word met een grote glimlach op je gezicht oud’. En daar heb ik het allemaal voor gedaan, ‘ iets in me zei dat alles meer dan goed ging komen, en dat ik nu eindelijk weet wat mijn missie is.’

Ze was door haar jachtige westerse leven vergeten hoe sterk haar lijntje met het universum was, en hoe ze als kind communiceerde met haar echte ‘ ik’. Ze was jarenlang vergeten naar haar innerlijke stem te luisteren. Ze begon zich hier weer op af te stemmen, en deed alles wat zich intuïtief aandiende om beter te worden. Wat artsen, vrienden of familie ook vonden, ze deed alleen wat haar stem zei om beter te worden. In plaats van dat dit eenzaam voelde, voelde ze zich nooit meer alleen. Ze verwijderde zelfs de belangrijkste mensen uit haar leven, be-eindigde haar relatie en verbrak met iedereen die niet meer goed voelde. Daarvoor kwamen direct hele bijzondere mensen in de plaats. Je word beloond voor zware beslissingen. Drie jaar lang op bed liggen en met weinig energie toch revalideren, en het roer omgooien. En je realiseren dat je je hele leven voor anderen leefde, en dat deze liefde niet werd beantwoord. De enige die van je kan houden, ben jij zelf. En houden van jezelf, is een lang proces. Dat moest nu ten uitvoer gebracht worden.

Ze besloot om niet meer naar artsen te luisteren, of wie dan ook. Ze ging alleen op haar eigen wijsheid vertrouwen. Ze haalde haar lessen uit deze gebeurtenis, en samen met haar positiviteit en grote dosis humor, werd het slopende proces van ziekte steeds iets beter.

Ze begon weer met haar passies zingen, schrijven en dansen. Ze wendde zich tot opleidingen op het gebied van: sjamanisme, wicca, intuïtieve ontwikkeling, voice-dialoge, hoogsensitiviteit (HSP), ADD, voedingsleer, acupressuur, voetreflexologie, regressietherapie en coaching.

Ze leerde nog beter haar paranormale gaven te gebruiken, voor zichzelf, maar ook om andere mensen hiermee te helpen. Ze leerde tarotkaarten leggen, familie opstellingen te maken, met de pendel te werken, wichelroede lopen, ‘houseclearing’, in contact treden met je gids en engelen, en met edelstenen en hun magische krachten. Jaren daarvoor was ze al bezig met voeding en gezondheid, en het opstellen  van detoxprogramma’s om mensen helpen beter te worden.

Ze leerde hoe belangrijk het is om behalve je lichaam, ook je aura en geest te reinigen en deze samen te balanceren. Door middel van meditaties, en het hanteren van haar gaven, heeft ze bijvoorbeeld geleerd om de aura en zelfs huizen te reinigen voor mensen op spirituele wijze. Ze heeft zichzelf aangeleerd om lichamelijk, geestelijk en emotioneel te ‘ detoxen’. Om jezelf trauma en emotie-vrij te maken. Jezelf te helen en te genezen, ondanks dat artsen je hebben opgegeven. Daarnaast is ze ‘ ervaringsdeskundige’ geworden, door op jonge leeftijd zoveel mee te maken, en daar mee om leren te gaan, zelfs met je HSP, ADD en verfijnde paranormaliteit. Je kan mensen ‘ begrijpen’, en met ze ‘ meeleven’ en ‘ inleven’, en daarom beter adviseren omdat jij het zelf hebt ondergaan. Als gelijkwaardige ziel benader je de andere mens. Er is een groot verschil tussen adviseren vanaf een hoge toren of op gelijke voet. Van mens tot mens.

Ook geeft ze oefeningen om beter te leren aarden, je hoofd leeg te maken, en in contact te komen met jouw eigen intuïtie. Vooral hoogsensitieve mensen (ook kinderen) weet zij goed te begeleiden.

Iedereen bezit namelijk van oorsprong deze innerlijke kracht.

Iedereen heeft een zesde zintuig. We verleren dit alleen, door de opvoeding van de ouders, de maatschappij en het haastige westerse bestaan. Door training kun je dit zintuig weer activeren en goed leren te gebruiken.

Behalve te leren welk voedsel bij je past, is je leefpatroon en omgeving net zo belangrijk om door te nemen. De mensen met wie je omgaat onder de loep te nemen, je baan, je huis en je relatie. Alles is energie, en heeft een wisselwerking op jou. Haar kracht is om snel en zeer accuraat te kunnen zien waar jouw krachten en zwakheden liggen. Waar de knelpunten zijn, en hoe we deze vrijer kunnen laten stromen. Hoe je weer met jezelf in contact kunt treden. Haar slopende ziekte Lyme heeft haar tien jaar op bed doen liggen, en haar gevoeligheid voor Wifi en straling jaren van ziekte en strijden bezorgd. Rouw n haar bekende verleden vader, en het opruimen van haar hart, de ziekten, de straling, depressies, CVS en een burn-ut zette haar weer in de nieuwe energie. Ze werd haar Eigen Ware liefde.

Met haar schrijven en haar programma’s wil ze mensen hun kennis verbreden, hen aanraken met een gevoel van ‘ verlichting’, waardoor ze met een nieuwe kijk naar de wereld én zichzelf gaan kijken. Dat mensen zichzelf gaan ontwikkelen tot hun puurste vorm, en hun eigen kracht vinden door te laten zien hoe zij deze kracht vond. Als jonge vrouw laat zij zien dat wijsheid en spiritualiteit niet met de jaren hoeft te komen, maar wil zij vooral jongeren inspireren dat ze niet vroeg genoeg op zoek kunnen gaan naar zichzelf. En dat het ‘ geiten-wollen-sokken-imago’ allang verleden tijd is. Toen ze aan haar opleiding begon, schreef ze artikelen over dit onderwerp, waarop door de leraren werd gereageerd: ‘ Je schrijft goed, maar de onderwerpen interesseert echt niemand Leda’. De reportages over kruidenvrouwen en mediums werden met een scheef oog bekeken. Vriendinnen en partners snappen je filosofie niet, het was vaak eenzaam. Er zijn vele momenten geweest dat mensen die je vertrouwd je laten barstten, dat je het gevoel hebt dat niemand in je geloofd. Toch blijven geloven in jezelf, en je intuitie is waar je je altijd aan kan vasthouden. Tien jaar geleden zei ze al: ‘ wacht maar af, over een paar jaar is het booming business. Er breekt een nieuwe tijd aan van verdieping, bezinning en een nieuwe energie.’  Welnu, time has come.

Leda haar journalistieke kracht is, dat ze met haar eigen warme en open persoonlijkheid mensen op hun gemak weet te stellen, waardoor ze ontluikende verhalen durven te vertellen. Ze behandeld elk individu hetzelfde, of het nu de president van Suriname is, een actrice, een drugsdealer of de buurvrouw op de hoek. Als journalist heeft ze nooit het bestaande nieuws gebruikt, maar haar motto is ‘ een echte journalist creëert en vind nieuw nieuws’. Ze zal altijd nieuws brengen wat vernieuwend en bewustmakend is. Een nieuw licht werpen op bestaande feiten.

Verlichtend, aldus Enlightening.

Ze gebruikte haar innerlijke kracht om zelf te genezen, maar ook om met deze wijsheden anderen te helpen. Dat is haar missie. Met media en communicatie kan zij overbrengen waar zij voor staat, en op grote schaal mensen bewust te maken. Met coaching kan zij face-to-face mensen begeleidden, en met haar gaven direct aan de slag. De ideale combinatie werd geboren.

Uit deze combinatie vloeide Enlightening Media® voort, en zal ook Enlightening Coaching® en Enlightening Massage® binnenkort worden gelanceerd.

Ik had dit niet kunnen doen zonder de onvoorwaardelijke steun van mijn vriendinnen en vrienden (you know who you are), mijn familie en alle leermeesters die mij cursussen, lezingen, sessies, trainingen en workshops hebben aangeboden omdat ze geloofden in mijn missie en kracht.  Jullie hebben altijd in mij geloofd. Mij energie en liefde gegeven. Zonder jullie was ik en mijn bedrijf nu niet mogelijk geweest. Aan jullie is het gedicht ‘ Angels’ opgedragen.

Love from Leda