Aanrader: Mattisson superfoods voor een jeugdig en vitaal leven!

Als echte kenner van voedingssupplementen en voeding, als coach en vanuit mijn opvoeding en leefstijl, ben ik al mijn hele leven in de weer met kruiden en super-foods, super-eten! Over de hele wereld reisde ik met de behoefte om te weten hoe mensen zo oud kunnen worden, en zo vitaal, fit en gezond bleven. In Nederland lopen we altijd achter op de rage van nieuwe producten en verdwijnen oude kennis ook weer. Tot ik van iemand de tip kreeg het bedrijf Mattison goed in de gaten te gaan houden. Ik kocht mijn eerste pot bij hen, en dat was tarwegras poeder. Ik kon niet geloven dat wat een koe eet mij gezond maakt. Ik mengde de tarwegras met warm water en dronk een eetlepel aan tarwegras op. Ik begon energie te voelen in mijn hele lichaam, alsof het rechtstreeks naar mijn cellen ging, ik werd actiever, kreeg meer glans in de ogen en een huis die strakker werd en begon te stralen. Ik wilde meer. Mattison was nog in de opbouw fase, maar al snel at ik hun goji-bessen, een handjevol per dag, je mag er niet meer van nemen. Ik verdiepte me in de herkomst van de producten en wat het met je zou doen. De goji bes kwam van een speciale berg af en vroeger aten de inwoners een handje per dag voor energie tijdens het oorlog voeren. Geweldig verhaal dacht ik zo.

Ik bestelde in een later stadium:

 • Reishi poeder
 • Mulberry bessen
 • Acai poeder
 • Spirulina
 • Chlorella
 • Camu Camu
 • Cacao
 • Inca bessen
 • Kombucha drink
 • Kokoswater kuur, 1 liter per dag drinken
 • Aloe Vera
 • Lijnzaad

Deze combinatie gooide ik dagelijks in de blender met fruit of bijvoorbeeld boerenkool erbij.

Vooral het verhaal achter de reishi boeide mij enorm,  vroeger namen alleen rijke mensen dit, en dronken het als thee bij speciale ceremoniën. Het werd gezien als de eeuwige jeugd. Reishi verjongt de cellen.

Meer informatie over Reishi:

 • Ik wil het specifiek benoemen omdat ik mannen vrienden had met grijs  haar, waar na het gebruik van reishi weer donker haar voor terugkwam
 • Reishi mag niet meer dan 1 theelepel per dag worden genomen, anders krijg je hallucinaties, en dat is neit de bedoeling. het is en blijft een paddestoel
 • Het groeit op hele speciale plekken op aarde, met veel stoffen in de grond
 • Het is de ultieme verjongende superfood.

 

Meer technische informatie:

Reishi (Ganoderma lucidum) geniet speciale belangstelling in Azië, waar het al meer dan 3.000 jaar wordt gebruikt. Het is één van de bekendste paddenstoelen. Bevat reishi mycelium, young fruiting body, heet-water extract en ethanol extract (bevat geen ethanol).

Ingredienten
100% Reishi Poeder (Ganoderma lucidum).

Voedingswaarde per 100 gram
Energie 1118 kJ / 267 kcal
Vet 4,4 g
Koolhydraten 88 g
Eiwitten 9,4 g
Thiamine/vitamine B1 3,49 mg
Riboflavine/vitamine B2 17,10 mg
Niacine/vitamine B3 61,9 mg
Vitamine B6 0,71 mg
Choline (per 100 gram) 1,15 mg
Inositol (per 100 gram) 307 mg
Calcium 832 mg
Fosfor 4,15 mg
IJzer 82,6 mg
Magnesium 1,03 mg
Zout 0,94 g
Kalium/Potassium 3,59 mg

Gebruik
Los 1-2x daags 1 maatlepel reishi poeder op in water, juice, smoothie of health drink. 1 afgestreken maatschep bevat 750 mg.
Dit voedingssupplement is niet geschikt voor kinderen onder de 1 jaar

Ik kreeg een steeds meer stralendere huid, gezonde energie voorziening, mooiere huid over het hele lichaam, steeds meer glans in de ogen en mijn rimpeltjes verdwenen als sneeuw voor de zon en ik werd nooit meer ziek.

Ik wil ook even een verhaal over de heilige Aloe Vera plant plaatsen.

Koop een vers aloë vera blad bij een EKO supermarkt, of koop een tube Aloe vera 99,9% gel bij Holland and Barret. Aloe Vera juice online 1 cupje per dag drinken, niet meer, dan ga je nadelige effecten krijgen. Zo sterk is het! De gel kan je gebruiken om 1 maal per dag, bij voorkeur ‘s avonds, je lichaam en gezicht mee in te smeren en te laten inwerken.

· Gebruik een deel voor een verse en voedende groene smoothie, zie receptenrubriek

· Gebruik het overige deel om je huid te verkoelen.

De voordelen die je ten deel vallen bij gebruik van verse aloë vera zijn groot, zo bevat aloë vera diverse vitamines, zoals vitamine A, C, E, B3, B6, B11 en B12 en mineralen als, calcium, zink, ijzer, kalium, magnesium, natrium, koper, fosfor, strontium, tin, en kobalt. De aloë vera plant beschikt over 20 verschillende aminozuren die belangrijk zijn voor het menselijk lichaam. Aloë vera gel kan zowel inwendig als uitwendig worden gebruikt. Inwendig wordt het gedronken als sap en uitwendig kan het gebruikt worden als gel of crème.

Voordelen van aloë vera:

1. Verbetert je immuunsysteem

Door de hoeveelheid vitamines en mineralen in de aloë vera gel wordt het immuunsysteem aangesterkt. Daarnaast worden aminozuren in het lichaam aangevuld waardoor het immuunsysteem een oppepper krijgt. Hierdoor is het lichaam beter beschermd tegen bacteriën en virussen waardoor je minder vatbaar bent voor bijvoorbeeld griep of een verkoudheid.

2. Stimuleert je stofwisseling

Het drinken van aloë vera sap zorgt voor meer energie. Dit komt doordat het de stofwisseling stimuleert waardoor de energiehuishouding weer in balans komt. Een goede stofwisseling zorgt er mede voor dat calorieën sneller worden verbrand. Dit heeft weer een positief effect op het gewicht, wat ons meteen bij punt 3 brengt.

3. Gewichtsverlies

Door het drinken van aloë vera verlies je op een gezonde en natuurlijke manier gewicht. Dit komt doordat het de stofwisseling in balans brengt. Het lipidengehalte wordt verlaagd waardoor vet eenvoudiger verbrand kan worden.

4. Ontgiftende werking

Aloë vera gel heeft een ontgiftende werking, het zorgt ervoor dat gifstoffen uit het lichaam worden verwijderd. Dit heeft een gunstig effect op de gezondheid; gifstoffen zorgen namelijk voor verzuring in het lichaam. Dit kan zorgen voor klachten als hoofdpijn, vermoeidheid, een doffe huid en een futloos gevoel. Aloë vera drank ondersteunt het reinigingssysteem van het lichaam waardoor gifstoffen, die veroorzaakt worden door vrije radicalen, beter kunnen worden afgevoerd. Het resultaat hiervan is dat lichamelijke klachten zullen afnemen.

5. Houdt de bloedsuikerspiegel in balans

Er zijn aanwijzingen dat aloë vera eigenschappen heeft om de bloedsuikerspiegel in balans te houden. Daarnaast zorgt het voor een gezonde werking van de nieren en de dikke darm.

6. Helpt bij maag- en darmklachten

Het drinken van aloë vera gel kan maag- en darmklachten verminderen. Het heeft een antibacteriële- en antischimmel werking. De gel wordt goed opgenomen via de slijmvliezen waardoor het snel resultaat biedt.
Ook bij de ziekte van Crohn kan het hulp bieden, deze ziekte wordt veroorzaakt door chronische ontsteking van de darmen. Aloë vera vermindert het ontstekingsproces en stimuleert de genezing van de darmen.

7. Vermindering van allergieën

Doordat het immuunsysteem een enorme oppepper krijgt door het gebruik van aloë vera zullen allergieën uiteindelijk afnemen. De gel van de aloë vera plant bevat meer dan 200 werkzame stoffen waar het menselijke lichaam baat bij heeft.

8. Helpt tegen een slechte adem

Een slechte adem kan erg vervelend zijn, maar gelukkug kan ook hier aloë vera bij helpen. Het advies is om 50 ml aloë vera gel te mengen met 100 ml water. Doordat het een ontstekingsremmend bestanddeel bevat kan het zure oprispingen verlichten. Dit is vaak de oorzaak van een slechte adem.
Daarnaast vermindert het mondzweertjes en aften: het evenwicht in de mond wordt weer herstelt.

9. Vermindert menstruatieklachten en stimuleert de vruchtbaarheid

Voor vrouwen kan aloë vera verlichting bieden bij menstruatieklachten of om de vruchtbaarheid te stimuleren. Aloë vera heeft een verjongend effect op de baarmoeder waardoor het voor vrouwen een ideale drank is.

10. Ondersteunt bij reuma en artrose

Bij reuma en artrose ontstaan er ontstekingen in en rondom de gewrichten. Dit kan veel pijn veroorzaken en de mogelijkheid tot bewegen beperken. Aloë vera verlicht de ontstekingen waardoor de pijn zal verminderen, daarnaast zorgt het ervoor dat gewrichten niet verder afslijten.

11. Een mooiere huid

Crème en gel op basis van aloë vera gel kan zorgen voor een stralende huid. Het stimuleert de celstofwisseling en de huid wordt elastischer waardoor je er weer jonger uit ziet. De gel stimuleert de doorbloeding en werkt verzachtend en hydraterend.

12. Vermindert huidproblemen

De gel is niet alleen goed voor een mooie huid, het zorgt ook voor een gezonde huid. Wel zo belangrijk! Het kalmeert en koelt de huid waardoor het een perfecte gel is om te gebruiken bij verbranding door de zon of brandwonden. Het biedt direct verlichting. Aloë vera gel kan ook gebruikt worden tegen huidproblemen als eczeem, wondjes, acne, ontstekingen of een zwelling. Door de gel in de huid te masseren zullen de huidproblemen verminderen.

 print

Ik kan Mattison aan iedereen aanraden, zij waren de voorloper op alle superfood winkels, en zij importeren echt de producten uit de lokale streek waar het van origine vandaan kwam. De nieuwe producenten laten tegenwoordig de producten in  kassen opgroeien, niet allemaal, maar toch gebeurd het waardoor het zijn originele heling kwijtraakt.

De producten zijn te bestellen op www.mattison.nl

 

Recentie door Leda de Zwaan, Coach en voedingsdeskundige