Astrologie voor de Maand December 2020

December 2020
December is DE maand waarin we de langverwachte Jupiter-Saturnus conjunctie in Waterman hebben.
December is een magische maand gevuld met zoveel energieën, waarvan we sommige al kennen en andere die glanzend, revolutionair en nieuw zijn!
2020 was altijd voorbestemd om een ​​jaar van ascentie, ontwaken en verandering te zijn. Het hele jaar door hebben we zoveel historisch bepalende uitlijningen zien plaatsvinden en december is geen uitzondering.
Er is geen twijfel dat december een grote, gewaagde en drukke maand is.
Maar het is belangrijk om in gedachten te houden dat dit nog maar het begin is.
Dit zijn de belangrijkste evenementen voor December
1 december – Mercurius gaat Boogschutter binnen
Op 1 december 2020 komt Mercurius Boogschutter binnen en wordt ons denken en onze communicatie waarheidsgetrouwer. We spreken onze mening zonder angst. Als we door de waarheid worden gemotiveerd, zijn we niet meer te stoppen.
7 december – Moon Wobble
Als de maan vierkant is uitgelijnd (90 graden) ten opzichte van de maanknopen, hebben we wat bekend staat als een maanwobbel. De Moon Wobble vindt meestal plaats tijdens een Eclipse Gateway, de tijd tussen twee Eclipsen. Dit kan verhoogde energie opleveren waardoor we ons uit balans of een beetje “wiebelig” voelen. Moon Wobbles brengen onzekerheid met zich mee, maar door het onbekende te trekken kunnen we groeien.
9-11 december – Sun Conjunct South Node en Square Neptune
Op 9 december staan de Zon en de Maanknopen vierkant Neptunus.
We staan op een kruispunt met ons lot. Boogschutter is het teken van kennis en waarheid.
Iets heel fundamenteels over onszelf en over de wereld zal rond deze datum onthuld worden.
Onze hele realiteit en ons wereldbeeld zullen worden gedeconstrueerd.
Onze oude huiden zullen worden afgeworpen.
Maar maak je geen zorgen, verandering is een noodzakelijk onderdeel van het proces.
Op een dag zul je terugkijken en zal alles volkomen logisch zijn.
10 december – Pluto-square Eris
Pluto is de planeet van dood en wedergeboorte, terwijl Eris de planeet van strijd en onenigheid is.
Deze twee energieën kunnen wat vluchtige energie opwekken. Het is echter belangrijk om in gedachten te houden dat deze twee planeten alleen vluchtigheid opwekken als er groei en verandering is.
Als de dingen rond deze tijd chaotisch of onrustig aanvoelen in je leven, vraag jezelf dan af: Hoe word ik opgeroepen om op te staan en te groeien?
12 december – 12/12
1212 is een krachtig nummer dat duidt op heelheid en voltooiing. Het is ook een cijfercode om ons lichtlichaam te helpen activeren.
Wanneer ons lichtlichaam wordt geactiveerd, kunnen we een nieuw begrip krijgen van de dimensie van tijd, en reizen naar hogere rijken, of dit nu astraal is of in dromen, is gemakkelijker.
1212 is ook verbonden met de Merkaba.
14 december – Nieuwe maan en zonsverduistering in zuidknoop
14 december is een van de GROTE astrologische gebeurtenissen van het jaar, en misschien wel van het decennium als we kijken naar het astrologische klimaat van de maand.
We hebben een nieuwe maan en een totale zonsverduistering in Boogschutter.
Mercurius staat ook conjunct de verduistering.
Een stukje nieuws / informatie zal naar buiten komen en zal de deal ‘bezegelen’.
Dit is een zonsverduistering in de zuidknoop, dus het zal een uitkomst zijn voor bestaande, zich ontvouwende gebeurtenissen.
Toch is dit een zonsverduistering, dus er zal iets nieuws ontstaan. Onze acties hebben consequenties en verduisteringen in Zuid-Node komen altijd met een soort van resolutie.
Deze Totale Zonsverduistering brengt een uitbarsting van nieuwe energie, wat duidt op een nieuw begin maar ook op grote verandering.
De volledige omvang van deze nieuwe start of veranderingen wordt mogelijk niet meteen gerealiseerd.
Er is een bepaald element van dingen dat wordt verborgen of niet volledig wordt blootgesteld, maar wat voor zaadjes er ook op deze dag worden geplant, het zal uiteindelijk opstaan, sterk en groot. Gebruik deze energie om open te staan voor nieuwe ideeën, dromen en bedoelingen.
15 december – Venus gaat Boogschutter in, Cheiron gaat Direct
Op 15 december gaat Venus Boogschutter binnen.
Na een aantal serieuze zielengraven en introspectie in het teken Schorpioen, is Venus in Boogschutter nu klaar om te onthullen wat ze heeft ontdekt. Venus in Boogschutter is eerlijk met haar gevoelens en zal alleen doen wat moreel juist is.
Op dezelfde dag gaat Cheiron, de gewonde genezer, rechtstreeks en ontvangt een liefdevolle driehoek van Venus.
Nu het harde werk is gedaan, zijn we klaar voor genezing.
De waarheid zal ons niet alleen bevrijden, maar zal ons ook sluiting en genezing brengen.
Op 17 december gaat Saturnus Waterman binnen om hier te blijven tot 7 maart 2023.
Saturnus was eerder dit jaar kort in Waterman, van maart tot juni.
Dit is het moment waarop de lockdown-maatregelen over de hele wereld begonnen, die ons ‘dwongen’ nieuwe manieren te vinden om te communiceren om contact te houden.
Veel mensen en bedrijven zijn snel online gegaan en de communicatieregels zijn voor altijd herschreven.
Natuurlijk kan Saturnus in Waterman in eerste instantie een beperkend effect hebben (Saturnus is tenslotte de planeet van beperkingen), maar aangezien Waterman het teken van vrijheid is, zal Saturnus in Waterman ons de vastberadenheid geven om bestaande structuren te doorbreken om nieuwe te vinden. , duurzamere manieren om te leven.
Als we terugkijken in de tijd, elke keer dat we Saturnus in Waterman hadden, hadden we belangrijke bewegingen voor vrijheid en burgerrechten die de manier waarop onze samenleving functioneert voor altijd hebben veranderd.
Op persoonlijk niveau betekent dit het einde van een karmische cyclus en het begin van een nieuwe.
Saturnus is de Heer van Karma, en terwijl het van teken naar teken verschuift, brengt het een nieuwe reeks lessen, uitdagingen en groei met zich mee.
18 december – Zon op Galactisch Centrum
Aangenomen wordt dat het centrum van ons sterrenstelsel zich op ongeveer 27 graden van Boogschutter bevindt.
Terwijl de zon op deze positie van de dierenriem uitlijnt, ervaren we galactische, hoogfrequente energie die naar de aarde straalt.
Deze hoog vibrerende energie kan worden gebruikt voor manifestatiewerk, alchemie, ritueel werk en meer! Voel de verhoogde energieën van deze dag en gebruik ze om je leven een boost te geven!
19 december – Black Moon Lilith Conjunct Uranus
Terwijl Uranus op één lijn komt met Black Moon Lilith, brengt het revolutionaire energie. Alles wat onderdrukt is, heeft de kracht om naar de oppervlakte te stijgen om vrijgelaten te worden.
Dit is bevrijdende energie die ons kan helpen vooruit te komen als we onszelf hebben ingehouden. Op mondiaal niveau kan deze afstemming nieuws over het milieu opleveren.
20 december – Jupiter gaat Waterman binnen
Jupiter brengt 12 maanden door in elk teken van de dierenriem, dus de plaatsing geeft de thema’s voor de komende 12 maanden aan. Jupiter die in het teken Waterman beweegt, duidt op een focus op humanitaire inspanningen, gemeenschapsopbouw, genezing en focus op ons collectieve bewustzijn.
Jupiter is de brenger van expansie en overvloed, en zal een bepaald gebied van ons leven onder de aandacht brengen en ons helpen de beloningen en geschenken te oogsten. Jupiter was in 2009 voor het laatst in Waterman, dus dit kan aanwijzingen geven over waar je schijnwerpers kunnen schijnen.
21 december – Grote Conjunctie / Zonnewende / Steenbok seizoen
Dit is de showstopper van december en brengt niet alleen de zonnewende en het begin van het Steenbokseizoen, maar ook de uitlijning van Jupiter en Saturnus op 0 graden Waterman.
De GROTE VERSCHUIVING. Op 21 december 2020 staat Jupiter conjunct Saturnus op 0 ° Waterman. Dit is het begin van een nieuw tijdperk!
De conjunctie van Jupiter en Saturnus beëindigt de vorige 200-jarige aardecyclus die ons bankbiljetten, het kapitalisme, bedrijven, fossiele brandstoffen en de industriële wereld bracht.
Deze vaste en zware energie zal nu worden vervangen door een lichtere, niet-materiële, verbindende energie van Lucht.
Aangenomen wordt dat de Jupiter-conjunctie OOK samenvalt met het officiële begin van het Aquariustijdperk. Elementaire cycli duren 200 jaar en de astrologische tijdperken (bepaald door de processie van de equinoxen) duren ongeveer 2000 jaar.
De astrologische tijdperken hebben meer tijd nodig om over te schakelen (we hebben de energie van het Aquariustijdperk al gevoeld), maar Jupiter conjunct Saturnus op 0 ° Waterman is misschien wel ‘het laatste zetje’ – dat moment waarop we officieel afscheid nemen van de Age of Pisces en verwelkom het Age of Aquarius.
Er zullen nieuwe groepen, gemeenschappen, connecties en allianties worden gevormd.
Deze nieuwe netwerken zullen één ding gemeen hebben: ze zullen gedecentraliseerd en zelfregulerend zijn en individuele vrijheid van meningsuiting mogelijk maken.
Onthoud: Waterman is Prometheus, de titangod die vuur van de goden stal en het aan mensen gaf, hen bevrijdend van de heersende tirannie van de goden.
Het vuur is natuurlijk een metafoor voor het vuur van kennis (Waterman is tenslotte een luchtteken). Ware kennis (geen misleidende manipulatie en het nepnieuws dat we krijgen) zal ons bevrijden.
23 december – Mars Vierkant Pluto
Op 23 december is Mars vierkant Pluto op 23 ° Steenbok.
Pluto in Steenbok is de regering / het establishment, en Mars in Ram is het individu. De twee entiteiten zullen botsen omdat ze een andere agenda hebben.
Sinds Jupiter en Saturnus net naar Waterman zijn verhuisd, regeert Pluto nu alleen in Steenbok vanuit zijn onderwereldschaduwen.
Hij is er nog steeds, nog steeds sterk, maar alleen. De dingen gaan misschien niet zoals verwacht. Mars kan deze keer winnen.
30 december – Volle maan in Kreeft
Op 30 december hebben we een Volle Maan in Kreeft. Tegelijkertijd is Venus conjunct Zuidknoop en vierkant Neptunus.
Wat een welkomstboodschap is voor 2021. Onze ‘oude’ waarden en begrip van het leven beginnen ineen te storten wanneer een nieuwe realiteit naar voren komt.
Tot ziens, 2020. 2021 wordt een behoorlijk jaar!
Door Nancy zuiderdorp