Atlas-Profilax correctie

Ikzelf heb in 2007 een Atlas Profilax ingreep ondergaan. Mocht U interesse hebben, voor deze ingreep kan ik een afspraak maken met een Duitse specialiste. Ze is heel erg druk, dus meld u zich bij mij aan op tijd. Een ingreep kost 180 euro in totaal. Dit houden twee afspraken in, met een vooronderzoek, een behandeling en een nabehandeling.

Wat deed het met mij?

Ik weet nog dat ik het doodeng vond om een afspraak te maken. Een wervel rechtzetten? En dan zou daarna je hele rug langzaam anders gaan staan, anders lopen, en dan was er ook nog de bewering dat je een stuk dichter bij ‘ verlichting’ ging komen. Mijn hele familie was al geweest, en ze hadden de meest vreemde openbaringen ‘ van boven’ gekregen na het rechtzetten. Kortom, trillend op mijn benen ging ik mee. Ik verwachtte een hoop gekraak. maar niets was minder waar. Een heel klein soort ‘ vibratortje’ (sorry) masseerde ze me bovenste nekwervel aan je schedelrand. Ik vond het zelfs lekker! Het duurde een kwartier, en inderdaad, het was een hele emotionele en spirituele ervaring.

Ik voelde alsof er een schot tussen mij en de hemel werd weggehaald. Alsof ik jaren vastzat en nu ineens een licht door me heen kon stromen. Ik was zwaar depressief geweest en zag het niet meer zitten. Tijdens de massage voelde ik ineens een intens geluk wat het leven mij allemaal ging brengen. Alsof eindelijk het lijntje was hersteld met mijn intuitie. Ik voelde voor het eerst sinds een jaar energie door me heen stromen. Ik huilde van geluk en heb de therapeute in alle talen bedankt. De weken erna werd ik moeier en moest ik veel water drinken. Er kwamen spontaan allerlei afvalstoffen vrij uit het hele lichaam. Ik had al jaren last van een kleine hernia en een scheef bekken gebied. Ik moest elke maand naar de osteopaat. Nou, een aantal maanden na de atlas correctie (ik moest veel zwemmen en naar de sauna van haar) heb ik nooit meer een scheef bekken of last van mijn rug gehad. Zelfs jaren na de correctie, voel je inderdaad dat ineens een wervel verschuift, en dat je rechter gaat zitten en lopen. Ik sta anders op mijn voeten, ik voel de grond beter onder mijn voeten. Ik kon beter mediteren, ik kon weer bij mijn intuïtie. Het heeft echt mijn herstelproces op alle vlakken bespoedigt. Veel vrienden en mijn gehele familie is geweest, en allemaal hebben ze miraculeuze ervaringen opgedaan. – Leda

Waar heb ik mijn atlas correctie gehad? Ik ben zeer tevreden over Anne Gobel. Behalve dat ze de officieele opleiding in Zwitserland heeft gedaan, is ze een zeer kundig en gevoelig en ook heel grappig mens. Ze gaf veel meer tips mee, naast de atlas correctie. Ze doet ook aan medi-taping, en had mij als een mummy ingepakt met rode tape. Ook dat hielp enorm in een periode dat ik totaal niet geaard was. Haar website is deze: http://heilpraxis-anne-goebel.de/

De Atlas correctie

Bij nagenoeg iedereen bevindt de eerste halswervel (atlas) zich niet in de optimale positie. Deze subluxatie speelt een sleutelrol bij veel fysieke en psycho-emotionele beperkingen. Met een specifieke, intensieve massagetechniek ter hoogte van de bovenste nekspieren, wordt een correctieve actie in het autonoom zenuwstelsel op gang gebracht die de atlas veilig en duurzaam op zijn juiste plaats zet en daardoor de schedel-wervelzuil overgang (C0 – C1) in een duidelijk meer ontspannen uitgangspositie brengt.

De Atlas correctie brengt optimale balans in je fysieke, astrale en etherische lichaam! Situering:In de overgang  van het hoofd naar de wervelzuil speelt de bovenste halswervel, de ”atlas” genaamd, een cruciale rol. Er zijn 3 mythologische verhalen bekend die hier op inspelen:

 • De Griekse god Atlas die de wereld draagt
 • Het Perzische verhaal van Beelzebub aan zijn kleinzonen (beschreven door Gurdjief)
 • Het verhaal van de Anunaki uit de Maya-traditie.

Ook in de evolutie naar de rechtopstaande houding van de mens, speelt de eerste halswervel een sleutelrol, oa. nog merkbaar in de houdingsontwikkeling van de baby.

Deze lichaamszone krijgt dan ook al langer uitgebreide aandacht in therapeutische kringen.

Rol op mechanisch vlak:  De  positie van de atlas ten opzichte van het foramen magnum ( de schedelopening waardoor de ruggemerg-zenuwen afdalen in de wervelkolom) bepaalt de mate waarin het hersenvocht dat het ruggemerg omgeeft, soepel kan pulseren tot in de wervelkolom. Ook de basisspanning in de hersenvliezen wordt hierdoor sterk beïnvloed.

De ritmische pulsaties van het hersenvocht zijn cruciaal voor een evenwichtig functioneren van heel het zenuwstelsel, net zoals de hartslag dat is voor de bloedsomloop.

Rol op astraal (psycho-emotioneel) vlak:  De 3 lagen nekspieren die de atlas en het gewrichtskapsel C0-C1 (tussen de schedelbasis en de atlas) omgeven , zijn erg beladen met existentiële themata zoals  basis-veiligheid ,soepelheid, Ik-kracht, enz.

De spanningsgraad in dit gewrichtskapsel en in de spieromhulsels (fascia) reflecteert de mate waarin we een gezonde balans vinden in dit  – vaak ook onbewuste erg beladen –  astraal lichaamsdeel.

Rol op vitaal (energetisch) vlak: De atlas ligt pal op het energiekanaal tussen de energiecentra (chakra’s) van het hoofd en die lager in het lichaam. Elke scheefstand in de positie van de atlas heeft dan ook subtiele tot belangrijke energetische gevolgen voor heel het lichaam.  Een juiste positie van de atlas brengt bijvoorbeeld ook de hypofyse exact op de middellijn van het lichaam, wat belangrijk is voor een goed gebalanceerde aansturing van alle hormonale processen.

Kleine positieveranderingen (subluxaties) van de atlas hebben op mechanisch vlak twee belangrijke gevolgen:

1)     Ze verkleinen de opening tussen de schedel en het ruggemergkanaal en verhogen zo de druk op de hersenvliezen, de craniale zenuwen en de wervelslagaders.

2)     Ze zorgen voor een lichte scheefstand van het hoofd. Beide aspecten zijn mee verantwoordelijk voor velerlei klachten, ongemakken en beperkingen.

Methode:

De zwitser René Claudius Schümperli, die zelf een langdurige ziektegeschiedenis doormaakte ten gevolge van fracturen in de hals op jonge leeftijd, ontwikkelde in de jaren ’80 en ’90 de behandelingstechniek  “AtlasPROfilax”.

Heel eigen aan deze methode is dat zij vertrekt van de vaststelling dat bij haast iedereen een subtiele, specifieke links-rechts asymmetrie klinisch herkenbaar is in het atlasgebied.  De behandeling is er dan op gericht om  deze asymmetrie tussen links en rechts op te heffen.

Het feit dat deze asymmetrie zo algemeen voorkomt, doet sterk vermoeden dat het een evolutionair gegeven betreft, dat mogelijks ook in verband staat met de asymmetrie tussen de geografische en de magnetische  as van de aarde.

Ook de verrassend duurzame effecten na een eenmalig behandeltraject op zowel fysiek, psycho-emotioneel als vitaal vlak, suggereren sterk dat deze behandeling het lichaam toestaat om een evolutionaire beperking te overwinnen

In mijn praktijk is deze methode het uitgangspunt, en wordt zij aangevuld met meer gedetailleerde anatomische en neurofysiologische inzichten. Daardoor laat mijn techniek toe om ook meer gecompliceerde bloccages (bvb. Door KISS-syndroom, Whiplash, forse “duiknek” of “potloodnek” edm. ) met goed effect te corrigeren.

 Concreet bestaat de behandeling uit :

 1. een eerste sessie met intake-gesprek, enkele klinische testen en een specifieke en intensieve massage van de nekspieren onder de schedelrand met behulp van een mechanische vibreerstift.  Hierdoor wordt een diepgaande ontspanningsimpuls doorgegeven  aan de spieromhulsels en het gewrichtskapsel tussen schedelbasis en atlas. Deze impuls nodigt de atlas uit om zich in de meest optimale verhouding (terug?) te plaatsen op fysiek, astraal en vitaal niveau.
 2. een follow-up sessie met  evaluatie van het effect . Hiervoor worden ook steeds de klinische testen en  de applicatie herhaald. Vaak helpt deze “boost” de integratie van het nieuwe patroon in het oude lichaamsbeeld.

Proces van zelfgenezing:

Als de atlas zich in de optimale positie bevindt, kan het lichaam zowel puur mechanisch alsook psycho-emotioneel en energetisch meer ontspannen en meer in evenwicht functioneren. Het zelfgenezend  vermogen (functie van het parasympatisch zenuwstelsel) neemt daardoor toe.

De atlas draagt niet alleen het hoofd

 

De atlas draagt niet alleen de schedel maar zorgt ook voor de ophanging, de balans en de tonus van de wervel- kolom en van het gehele skelet.

Een ontwrichte atlas is daardoor mee verantwoordelijk voor onbalans en compensaties in de lichaamshouding.

Dit draagt dan weer bij aan symptomen zoals: hoofdpijn, migraine, nekpijn, stijve nek, rugpijn, spit, hernia, scoliose, geblokkeerde wervel- kolomzenuwen, pijn in het heupgewricht, kniepijn, meniscus- problemen, beenlengteverschil door bekkenscheefstand, tot en met holvoeten en hamertenen.

 

Regeneratie:

Na de atlascorrectie reageert het lichaam in overeenstemming met de fysieke, psychische en vitale conditie van het individu. Er start een proces van integratie tussen deze vernieuwende impuls en het  gangbare lichaamsschema. De openheid van het organisme om verandering toe te laten, is daarbij een cruciale variabele. De mate waarin en de snelheid waarmee  herstel plaatsvindt en bewust beleefd wordt, zal daarom perindividu sterk verschillen.

Gezondheidsklachten zullen bij de één relatief snel herstellen, waar het bij de ander meer tijd vraagt doordat er eerst meer aanpassings- en herstelreacties moeten plaatsvinden op fysiek én persoonlijkheidsniveau.

Na verloop van tijd wordt de algehele conditie beter, met name de immuniteit verstevigt. Ook de hormoonhuishouding en emoties komen meer in balans.

Veel mensen die de behandeling hebben ondergaan, melden dat ze veel meer vanzelfsprekend een rechte houding aannemen. Ze kunnen vaak ook beter omgaan met stress en beter richting geven aan het eigen leven. Men ervaart globaal gezien dus een gevoel van grotere alertheid, openheid en algehele balans.

Toch moet de Atlascorrectie niet gezien worden als een wondermiddel tegen allerlei kwalen. Het is eerder een basisvoorwaarde die helpt om het zelfgenezend vermogen te versterken en het lichaamspotentieel zo volledig mogelijk te benutten.

Opvallend is ook dat andere natuurlijke geneeswijzen zoals homeopathie en osteopathie, veel dieper kunnen inwerken na een atlascorrectie.

Reacties na de behandeling:

In de weken of zelfs maanden na de behandeling kunnen ook lastige reacties worden ervaren.

Deze reacties passen in het proces van zelfgenezing en zijn te vergelijken met tijdelijke verergeringen die ook optreden bij een homeopathische, osteopathische of andere behandeling die gericht is op het versterken van het zelfgenezend vermogen.

Mogelijke lastige reacties die kunnen optreden zijn: (grote) vermoeidheid, spierpijnen in de nek, rug en lendenen door aanpassing van spieren, pezen en gewrichtsbanden.

Ziektes die men eerder heeft doorgemaakt en die niet volledig zijn ‘uitgeziekt’, kunnen opnieuw kortstondig verschijnen om vervolgens weer te verdwijnen. Luister daarom goed naar uw lichaam. Merk de veranderingen op en ondersteun het proces van zelfgenezing door middel van massages, voldoende beweging, gezonde voeding, veel water te drinken.

Osteopathie, cranio-sacraaltherapie e.a. ondersteunende behandelingen kunnnen ook aangewezen zijn bij het beheren van dit soort herstelreacties.

Preventie:

Deze methode stelt het menselijk organisme in staat om zich te herstellen en te versterken.

Maar bovenal is deze methode preventief en wordt daarom best zo vroeg mogelijk bij kinderen toegepast. Het helpt hen om gezonder op te groeien en optimaal te ontwikkelen.

Getuigenissen:

 • “Ik voel dat er diep vanbinnen iets geraakt is, dat ik niet kan benoemen”
 • “Ik word nu van binnenuit gedwongen om meer authentiek te zijn”
 • “Mijn lichaam accepteert geen ingezakte houding meer”
 • “Ik voel me meer volwassen geworden, vindt gemakkelijker mijn plaats in de hectiek om me heen”
 • “De hel én de hemel zijn opengegaan in de eerste weken na de behandeling”
 • “Ik zie dat mijn dochter uit haar harnas is gestapt, terug vanuit haar gevoel leeft”
 • “Ik word wakker met een andere, scherpere vitaliteit;   slapeloze momenten voelen niet meer   vervelend aan”
 • “Ik voel  mijn hoofd terug als iets dat in verbinding staat met mijn lichaam, en ook mijn voeten zijn geen blokken meer aan mijn benen”

Hierbij nog een ervaring van ene Guido op de website Niburu. Via de site van deze Zwitser die deze simpele, maar vakkundig te verrichten, correctie-methode bedacht, kreeg ik een filmpje te zien van de feitelijke stand-van-zaken zeg maar, van de stand-van-de-atlas. Een heel duidelijk verhaal. KIJK HIER ZELF.

Aan de huisarts, de fysiotherapeut en de via-via neuroloog in mijn persoonlijke omgeving gevraagd: “Kan dit?” en “Herken je dit?” Er kwam de bevestiging van genoemde artsen/verzorgers, dat het hele atlas-C1-gebied in de nek heel vaak voor veel heftige ’shit’ zorgt in de fysieke constitutie van patienten. Maar er kwam dus geen enkele inhoudelijk afwijzing op het verhaal en dat was voor mij genoeg. DOEN dus!

2 Maanden later, eind Augustus 2006,  was de ingreep achter de rug, eh, boven de rug. Uitgevoerd bij een officiële therapeut in Duitsland. En inmiddels, nu in 2009, zijn er ook in Nederland diverse therapeuten die deze ingreep kunnen uitvoeren, dus een ‘verre’ reis is niet nodig.

Maar ik hoor je denken: “Wat heeft het dan voor resultaat, zo’n atlas-profilax ingreep?” De essentie van de gevolgen van deze ingreep, die ik telkens hetzelfde onder woorden breng, is dat er voor mij een betere centrering van het fysieke én mentale lichaam is ontstaan. Het was voorbij met een soort ‘afwezigheid’, en méér in staat te focussen.

Verder zijn er geen fysieke klachten opgetreden, wel één nabehandeling, maar daarna was het klaar.  Wat me wel opviel, enige tijd later, was dat ik van de rugpijn af was, die ik als sporter vaak lichtelijk tot redelijk zwaar had. Het is naar mijn idee daarom heel waardevol deze informatie met je te delen.

De essentie, dat je atlas, vlak onder je hoofd, de sleutel is van je lichaam, is een understatement. Hij wordt niet voor niets de ZIEL van je fysieke lichaam genoemd! De correctie in dit gebied, op een eenvoudige wijze, is naar mijn idee een godsgeschenk.. Wellicht indirect van de Annunaki, die -onbedoeld?- deze verborgen sleutel in ons lijf plaatsten en ons daarmee vervolgens ook het bos instuurden. ”Ga de sleutel maar zoeken”.. Maar bij mij kwam 4 jaar geleden in ieder geval Niburu stevig langs..! Dank Anton!

Inmiddels zijn er veel therapeuten in Nederland die deze ingreep doen. Wil je het evt. ook laten doen, lees jezelf eerst in, want het is niet zomaar wat, ook al duurt de ingreep maar een minuutje. Er gebeurt namelijk nogal wat met je! En in de tweede plaats wil ik je op het hart drukken een gecertificeerd therapeut te kiezen, van de site van de officiële bedenker van deze ingreep, René Schümperli.

Filmpje:

embedded by Embedded Video

YouTube Direkt

3 Comments on Atlas-Profilax correctie

 1. Petra vd Voort // 15/01/2011 at 16:50 //

  Goedemiddag,

  Ben zeer geintresseerd in een behandeling. Ik heb al sinds mijn 15e klachten,en heb al heel veel therapeuten bezocht! Waar worden deze behandelingen gegeven? Wij wonen in Naaldwijk,in het Westland.
  Hoe lang is de wachtlijst? Ik heb ook een adresje doorgekregen van mijn schoonzus van een mevrouw in Zwolle,maar zij woont ook in Frankrijk,en is alleen drie weken in februari in Nederland,en dan zijn wij precies op vakantie.
  Bij voorbaat alvast bedankt voor de informatie.
  Met vriendelijke groeten,
  Petra vd Voort

 2. doshin Houtman // 22/03/2011 at 15:28 //

  Goede middag,
  raag zou ik wat meer info hebben over de mogelijke tijden en plaats van behandeling.
  Met vrinedelijke groeten
  Doshin Houtman

 3. @ Petra vd Voort:
  Op http://www.atlasprofilax.ch/ onder Register kun je je land en woonplaats invullen om een “AtlasPROF” te vinden. Zelf heb ik een afspraak op 17 mei, bij Sacha van Rooij in Son (dat is vlak bij Eindhoven, waar ik woon). De wachtlijst bij haar is ca. 3 maanden. Wanneer ik de behandeling heb gehad, zal ik mijn bevinden hier komen melden, zodat jullie weer wat meer informatie hebben.

  @ doshin Houtman
  Zie hierboven, kijk op http://www.atlasprofilax.ch/ onder Register.

  Succes beiden!
  Vriendelijke groeten,
  DD

Leave a comment