Creative Inner child practises

Spread the love

Inner Child practises60165_485827234768582_864358613_n

By coach/journalist Leda de Zwaan

Today I have been wondering in the Forrest, through the eyes of a small child.
My inner child. Where would she like to be? What does she wants to ‘see’? Where does she wants to ‘go’, that makes her happy in the now AND the future? What are her dreams? What are her hopes? Where do ‘ my feet’ need to walk, to make ‘ me’ and ‘ her happy’? We saw a beautiful landhouse, a big tree for ‘ grounding’, a sign with two different choices on the road: A daily ‘ free choice’. We saw en ‘ open road’ full of freshness and oxine and growth! These are symbols for ‘new choices’. Now you can do the same!!!
I made a collage, with my vintage red shoes from the seventies… Where ‘ she’ would like to walk and ‘ be’…..

 

 

ENG:  GREAT colourfull new stuff @ Hema, for only a few euro! Make a colourfull moodboard (with big papers with colours and glitters, and hearts). And make a child, supposed to be YOU. Make and create all around this ‘you’ what makes you happy and safe. So cut out hearts, food, bears, everything you like from magazines and make a happy, loved, warm, childhood paper. A moodboard with who you truely want to be as a child NOW. Fun, fun, fun…

Please do so, and send me a picture!NL:

*Vandaag was ik aan het dromen in het bos. Door de ogen van een klein kind. Mijn eigen innerlijk, kleine kind. Waar zou ze graag willen zijn? Wat zou ze graag willen zijn, zodat ze gelukkig in in het hier-en-nu en in de toekomst? Wat zijn haar dromen, waar hoopt ze op? Waar willen mijn ‘ voeten’ nog gaan wandelen? Waar word ‘ Ik’ en, ‘zij’ gelukkig van? Ik maakte vandaag een collage, van overal waar we samen hebben ‘ gelopen’, maar ook specifiek een ‘ doel, een hoop’ op de foto neergezet. Samen met mijn rode ‘ vintage’ schoenen uit de jaren zeventig. We kwamen bij: Een prachtig huis, het aarden bij een boom, lopen op een weg (de toekomst), die open is, schoon en groen. (Vol groei) Rusten op een bankje. De keuze van welke weg je dagelijks gaat inslaan: Vrije keuze. Maak jouw symbolen ook ‘ helder’, en niets leuker dan via een collage.
#innerlijkkind-oefening #toekomstbouwen

Ik heb deze geweldige kleuren gekocht bij de HEMA. Maak een moodboard met kleuren papier, glitters en alles wat je kan bedenken: Teddyberen, lekker eten, knuffels, lieve ouders, smileys…Warmte, vrolijkheid en geborgenheid!
Jij maakt je nieuwe innerlijk kind! Opnieuw scheppen en manifesteren naar jouw eigen behoefte! En als hij af is, stuur me een foto!

Innerlijk kind affirmatie, nieuwe energie

‘ Teken poppetje. Jij bent dat kind. Concentreer je op dit kind, lang. Voel ‘ binnenin’ hoe het eruit ziet. Het is heel bang, angstig, onveilig (bij vele mensen)- je krijgt er een leeftijd bij sinds wanneer.. (bv 7 jaar). Zie hoe dit innerlijk bange kind, jou ervan weerhoud (door angst) om weg te gaan uit je omgeving. Om echt volwassen emotioneel te worden. Om echt weer in je gevoel te komen. Dit innerlijk kind, kan jij als volwassene vasthouden. Zeg ‘ Ik ben NU (naam) en 40 jaar oud (vb) en IK bescherm jou nu tegen ALLES. We kunnen dus overal ter wereld zijn, wonen en liefhebben. We kunnen weer voelen. Ik hou je vast, ik heb je gezien, we maken ons los van het ouderlijk nest. Ik ben namelijk nu 34 (vb) jaar. En geen 7 jaar meer. Ik zie je angsten, en weet ook waarom. Ik snap ook hoeveel pijn je had door die situaties (pesten op school (door valse vrouwen/mannen), ouders die te weinig tijd voor je hadden (jezelf maar vermaken) ouders die je niet ‘ zagen’, teleurstelling in ouders… Niet als volwassene kunnen binden met een relatie (uit angst). Dat is dit innerlijk kind, wat niet weg kan/wilt…. Zeg het en voel het, dat je het omarmt, de tranen wegveegt en zegt: NU ben ik volwassen en het is tijd het nest te verlaten, ik kan nu rekenen op dat ik mijzelf bescherm, liefde geef, en dat ik weg kan’. Ik omarm jou, mijn innerlijk kind. En ik zorg ervoor dat je weer mag spelen in plaats van bang zijn. Ik zal nu voor je zorgen.’

Innerlijk kind begeleiding door Enlightening Coaching