Energetische vervuiling en bescherming

Jezelf energetisch beschermen zou net zo bij de dagelijkse routine moeten horen als tandenpoetsen. Alles om ons heen is energie. Wij bestaan uit energie. En onze energiebanen kunnen knelpunten gaan vormen. Onze Chakra’s kunnen open en dicht. Maar enig idee of ze open zijn of dicht? En wat is goed? Je denkt dat je zo moe en duizelig bent van een lange dag werk. Of je denkt dat je spontaan een griep te pakken hebt. Je voelt je in de trein ineens helemaal leeg. Als je die collega hebt gesproken lijkt het wel of je flauw valt.  Elke keer als je op openbare plekken zoals een discotheek bent, ben je daarna dagen moe. Dat kan heel goed energetische vervuiling zijn.

Energie is continu in beweging. Onze aura kan zichzelf vergroten en verkleinen. Als hij groot is, wat bij hooggevoeligen het geval is (een uitgewaaierde aura) dan pik je in dat veld alles op. Alle mensen die in jouw aura staan met negatieve energie, of een ‘ parasitaire energie’, maken gebruik van jouw energie. Je loopt onbeschermd rond, en bent aan het einde van de dag totaal uitgeput. Het is zaak voor iedereen, maar voornamelijk hooggevoeligen, zichzelf dagelijks te reinigen van ‘shit’, zoals ik het graag noem. Maar ook voordat je de deur uitgaat en voordat je de nacht ingaat, te beschermen. Ook ik ben soms laks en moe, en vergeet het weleens. Ik merk direct dat als ik dat vergeten ben, en word duizelig, krijg hoofdpijn, krijg een brok of kurk in mijn keel, koude handen en voeten, licht transpireren, knoop in mijn maag, word erg moe of merk ineens stekende pijnen op rond mijn zonnevlecht (het gouden chakra waar energie in en uit gaat, vlak boven je navel). Je kan het mensen niet kwalijk nemen dat ze energie van je meenemen, of je leegzuigen. Simpelweg zijn deze mensen negatief geladen, en hebben te weinig energie. De natuur brengt alles in balans, dus deze persoon zuigt energie bij jou aan. Dat kan via de telefoon, de email, via seksuele poorten (basischakra wat open staat). Als hooggevoelige seks hebben met bijvoorbeeld iemand die drugs gebruikt, kan zelfs levensgevaarlijk zijn. Iemand die drugs gebruikt, heeft een zeer laag en negatief trillinsgetal. Een hoogsensitieve die zichzelf niet afschermt, kan tijdens de seks helemaal leeggetrokken worden. Ik heb veel verhalen gehoord dat de HSP-er hierna flauwvalt, of een black-out krijgt. Tijdens seks vindt er een energie uitwisseling plaats, waar degene die drugs gebruikt zichzelf oplaadt. Omdat hij zo laag in trilling staat, zuigt hij de ander helemaal leeg. Dit is ook waarom sektes bijvoorbeeld ‘maagden en kinderen’, vaak misbruikte. Omdat deze partijen vaak hoog in energie staan. Dit is dus zeker geen leugen. Als je een sekspartner kiest, wees heel zorgvuldig!! Leer de persoon goed kennen en kijk of hij/zij gezond leeft, en in een goede energie leeft. Als je intuïtie zegt dat dit niet het geval is, en je word steeds moeier van de persoon: dan moet je naar je intuïtie luisteren. Sommige relaties zuigen een hsp-er helemaal leeg. Dat is ook een reden waarom de hsp-er veel alleen is.

Wat ik niet vindt, is dat paranormaal begaafd zijn of HSP, een soort ziekte is waar je niets aan kan doen. Het is een gave, waarbij je rekening moet houden met veel factoren. Maar zeker kan je jezelf afschermen, dat anderen je niet leegzuigen. Je kan zeker uitgaan, of seks hebben. Alleen dien je zeer zorgvuldig na te gaan of je goed in je vel zit, goed bent afgeschermd en of het een plek is met goede energie, met mensen met een fijne energie. Met edelstenen kan je ook heel veel doen. Mensen met een uitgewaaierde aura en daarom alles aanvoelen, zijn dus niet perse paranormaal begaafd. Een paranormaal begaafd iemand heeft een sterk ontwikkeld zesde zintuig. Dit is vaak genetisch bepaald, maar kan ook sterk ontwikkeld zijn omdat de persoon in vorige levens dit al getraind heeft. Je kan als paranormaal begaafd iemand echter ook een uitgewaaierde aura hebben die je leegtrekt.

Ik adviseer stukken toermalijn in je huis om energie van straling op te vangen. Ik heb een piramide in mijn huis die de energie in balans brengt. Zelf heb ik geleerd ook krachtzuilen in mijn huis te plaatsen (1 maal per week opnieuw). In de morgen doe ik een meditatie en plaats ik een gouden bol om mij heen. In de avond douche ik de energie van me af. Vergeet ook niet je handen ‘ af te slaan’ als je mensen aanraakt, of jezelf van pijn geneest. Op het werk kan je vaker je handen wassen en zeggen: ‘ zuiver’. Het woord ‘zuiver’ is een krachtige, helende affirmatie. Draag een steen labadoriet in periodes dat je zwakker bent. Zuiver je huis regelmatig met wierook.

Positieve punten hoe je je weer kan OP-laden. Het komt soms negatief over, dat je altijd maar moet oppassen en je moet beschermen. Waar hoeft dit niet? Als ik dan toch leeg ben gezogen, waar kan ik dit snel weer opnieuw ophalen? Punt 2. Ik mis nog iets heel cruciaals. Namelijk ‘ niet goed geaard zijn’, is een hoofdreden is van energetisch vervuilen. Veel mensen zweven met hun ziel ergens boven hun lichaam, waardoor je niet in staat bent om negatieve energie met je voeten naar de aarde te laten vloeien. We zouden moeten zijn als een boom ‘ de top in de buitenlucht, en je wortels (voeten) in de grond. Het is dus zaak ‘ in je lichaam te gaan leven’. Daar zul je aardende oefeningen voor moeten doen, maar ook bijvoorbeeld minder in je hoofd gaan leven. Minder achter de computer en op de bank liggen, maar meer met je lichaam gaan doen. Vind uitingen van je emoties middels muziek, tekenen, schilderen, zingen, sporten. Aardende oefeningen is bedenken dat je een boom bent, en bedenk dat er vanuit je voeten dikke wortels de aarde ingaan. Zie dat er zwarte ‘drap’ van je afstroomt, en dit als modder de aarde in loopt. Een andere aardende visualisatie is bedenken dat er een rode lijn vanuit je hoofd langs je ruggengraat loopt, door je voeten, ongeveer 10 cm. de aarde in. Rood helpt aarden. Rode kleren dragen helpt ook met aarden. Opladen kun je doen door ten eerste na een dag werken te douchen. Water is zuiverend. Het is aan te raden je partner ook te laten douchen, want vaak kan je zijn negatieve meegenomen energie ook meenemen. In de natuur wandelen, in de tuin werken, sporten, zwemmen, creatieve hobbies, lachen met vrienden (die in goede energie zitten!), en natuurlijk gezond voedsel laden je weer op. Zelfs met muziek op schoonmaken kan aardend werken.

Wat ik vernieuwend vond aan het boek van Fons Delmooz over energetische bescherming, is de term ‘ CVB.’ (centrum van bewustzijn) Ze leggen uit dat wij als kinderen, onze aura hebben vergroot, zodat we alles konden gaan ‘ aanvoelen’, om ons veilig te stellen. Dat klopt, ik had een hele instabiele jeugd, met een onveilig gezinsleven. Ik kon op een bepaalde leeftijd al van 100 meter afstand aanvoelen dat ik niet bij me ouders in de buurt moest komen. Ik ‘ wist’ en ‘voelde’  alles en overal. Je denkt als kind dat je door dit mechanisme niets meer overkomt. Je ruikt het gevaar nu al, en kunt niet gekwetst worden. Die aura word groter en groter en onbeschermder. Op een gegeven moment ga je werken en word je met dertig man in een kantoortuin geplaatst. Nu ben je niet meer alleen, maar moet je je aura ‘ delen’ met al deze mensen! Gevolg: elke dag leeggezogen. Ik durfde ook niet op te hangen als je weet dat je met iemand belt die je leegzuigt. Wat kan je dan doen? Ik visualiseer tijdens een gesprek met een ‘ parasiet’, een muur tussen ons in. De muur is vanuit mij glas, en van de buitenkant een spiegel. Dat betekent dat de energie die hij uitstraalt, afketst en bij hem zelf terugkomt. Ik was een keer aanwezig op een feest waar mensen ineens drugs begonnen te gebruiken. Er hing al een hele negatieve sfeer, en ik vroeg me al af hoe dit kwam. Nu bleek dat er vaker drugs werd gebruikt. Mensen die drugs gebruiken, krijgen gaten in de aura. Dit gebeurd direct. Hun bescherming is weg, en als er gaten in de aura zijn, zijn ze ontvankelijk voor negatieve entiteiten. Deze gaan in de aura en maken dus gebruik van de persoon die drugs gebruikt. Deze mensen nemen ze mee naar jou, en dat voel je. Ik adviseer gewoon om niet naar plekken te gaan waar drugs word gebruikt. Mijn ervaring is dat ook al bescherm je je, dat dit echt hardnekkige energieen zijn. Mensen die drugs gebruiken, zijn nogmaals ‘ niet slecht’.  Alleen wel heel zwaar voor jouw energie, als je al hooggevoelig bent.

Voor energetische bescherming en vervuiling, neem contact met ons op via de ´contact button´.

 

2 Comments on Energetische vervuiling en bescherming

 1. Monique Vetzo // 23/01/2011 at 10:03 //

  Mooi artikel, waar ik me goed in kan vinden, daar ik zelf hooggevoelig ben en mijn zoontje ook, hij kan zich moeilijk afsluiten en voor hem vind ik het ontzettend belangrijk om me in dit onderwerp te verdiepen, zodat ik hem kan helpen…
  gr
  Monique

 2. Ik ben erg gevoelig voor straling van Computer en TV.
  Hebben jullie een idee hoe ik mij hiervoor kan afschermen?
  Zijn er brillen of andere hulpmiddelen die helpen?
  Hartelijk dank,
  Oliver

Leave a comment