Gedicht: Liefde is…

Je grootste angsten overwinnen
Je masker durven afzetten en je ziel te laten zien
Je muur door een ander af laten breken, zodat hij in je hart kan kijken
Een persoon diep in de ogen durven kijken om jezelf in hem gereflecteerd te zien worden
Voor hem willen en durven te strijden, om jullie liefde te laten zegevieren
De gevoelens van angst, eenzaamheid, jaloezie, hem kwijt raken, durven te voelen en te accepteren.
Nachten wakker liggen omdat je zijn aanwezigheid zo mist, en het enige wat je wilt is zijn stem horen
Woedend staan te trillen op je benen als hij je kwetst
Gek worden van alle vragen die door je hoofd schieten als je ego zegt dat het gevaarlijk is om weer je ziel en zaligheid aan iemand te geven
Je hart zat vol littekens van de vorige relaties en je hebt gekozen om alleen te leven, om nooit meer het verdriet van intens lijden te moeten voelen. Maar wat een leeg en eenzaam, koud en kil bestaan is het resultaat van zo een besluit. Je kan pas leven en voelen dat je leeft, als je hart weer kan gloeien, als je weer kan huilen van geluk, als je weer siddert bij een streling van iemand waarom je echt geeft. Hij nam de dolk uit mijn hart weg, en het hart straalde weer.

Je kan steken in je hart voelen als hij je geraakt heeft met verdriet
Haat voelen als hij je onbedoeld kwetst, je muur weer willen opbouwen tot een stevig pantser zoals je gewend was. Wensen dat je niet jezelf had gegeven aan het lot der liefde, wensen dat je hem nooit had ontmoet. Weg willen rennen naar de toekomst, een toevlucht zoeken. Maar de liefde heeft je gegrepen, en terug kan je niet meer. Doorvoel de emoties, en weet dat je als mens op aarde bent om de liefde te leren kennen en ondergaan. Het mooiste geschenk is: iemand te leren liefhebben, en zelf worden geliefkoosd.
Het is de engel die je op zijn vleugels draagt, maar kan kan ook de duivel zijn die je aan een touw vasthoud, en je totaal leeg en verbijsterd kan achterlaten.
Liefde is, juist als je je niet meer elke dag hetzelfde voelt, maar als iemand je totaal uit je evenwicht heeft getrokken: Je bent geraakt, je hebt besloten je over te geven aan de enorme kolkende zeeën van liefde.

Wanneer alle zorgen en lasten verdwijnen als hij je alleen even vasthoud
De hele wereld doorgaat met draaien, maar het moment samen lijkt eeuwig stil te staan
Je grote onrust in jezelf, het moeten doen in deze wereld en je grote taken die je jezelf hebt gegeven in dit leven, ineens de plaats innemen van rust en stabiliteit. Er is bijna niets meer nodig om je gelukkig te maken.
Je dacht dat je nooit meer van iemand kon houden, en je had jezelf afgesloten van gevoel.
Ineens is daar dan iemand die je weer laat ontdooien en waaraan je langzaam aan opengaat als een lotus in een prachtige vijver.
Je verkent elkaars ziel, op zoek naar het mooie licht in je partner. Een relatie is samen een ontdekkingsreis aangaan over de wateren van de wereld. Samen moet je de zeilen bijzetten, samen ga je overstag, samen laat je je voeren op de wind van het leven.
Nooit weet je wanneer er een storm opkomt, regen of een blauwheldere lucht. Het enige wat je hebt is elkaars liefde om elkaar te troosten, of samen te lachen en te genieten. Welk weer er ook opkomt, samen word je sterker als je elkaar helpt erdoorheen te komen.
Samen genieten van een heerlijke maaltijd, in elkaars armen de dag doornemen. Elkaar eerlijk durven vertellen wat je voelt. Samen lachen om kleine dingen, samen herinneringen maken in het leven om, als je oud bent, een groot oud boek op jullie schoten te hebben om generaties lang door te kunnen geven.
Elkaar door de haren strijken en zeggen: ‘je bent mooi’. Zien in de spiegel dat je ogen stralen, omdat de man waarvan je houd je heeft aangeraakt.

De ander willen leren kennen, langzaam puzzelstukjes vinden die in een grote puzzel passen. Langzaam de goede borden vinden die je door een labyrint de uitweg wijzen.
Elkaars handen leren voelen, en die uiteindelijk samen pakken om samen een weg door het pad van het leven te bewandelen, met de neuzen naar dezelfde horizon.
Op deze weg zijn obstakels, hobbels en kuilen. Verdriet, vrolijkheid en geluk, maar als de harten van elkaar openstaan met een verbintenis die samen rechtvooruit gaat, moet alles te overzien zijn. Dan zal er een gouden zon van zegen op jullie hoofden brandden en jullie zegenen met onvoorwaardelijke liefde.

Dit gedicht is geschreven voor een dierbare
Door: Leda Langedijk

www.enlighteningmedia.com

Leave a comment