Lichamelijk en geestelijk ‘Aarden’: Voeten op de grond. De belangrijkste ontdekking in de gezondheid ooit?

Spread the love

Misschien de grootste ontdekking op het gebied van gezondheid: Aarden. Misschien de grootste boosdoener van lichamelijke en geestelijke ziektes. Ik ben overtuigd! Mijn vele gesprekken met mensen over de hele wereld, mijn lezers en alle cliënten die mijn familie binnenkrijgen met exact dezelfde klachten, en dagelijkse informatie-stroom die ik binnenkrijg, en wat ik zelf bemerk is dat mensen ‘ ziek’  worden of in elk geval anders gaan functioneren als ze niet op de begane grond leven. Vrijwel elk mens. Het verschil is dat de minder gevoelige mens, het niet opmerkt, en gewoon zonder na te denken, langzaamaan anders gaat denken en doen. Zich rusteloos gaan voelen, ontheemd, verslavingsgevoelig, niet meer zichzelf kunnen voelen, chaotische gedachten, veel ziekte-klachten, griep, slaapproblemen, opstaan en meteen rusteloos voelen en ‘ naar buiten willen’. Ik heb er nog nooit iemand over gehoord, ik heb er nog nooit iemand over zien schrijven. Misschien ben ik een va de weinige die dit constateert en zich hiermee bezig houdt: Het ‘ niet’  leven op de grond maakt je ziek, en bovendien ‘ aard’  je helemaal niet. Ga eens na hoe jij je voelde op vakantie, puur omdat je in de natuur was en veel buitenlucht en zon binnenkreeg en op de aarde leefde? Of in een huis met tuin op de grond, of in een flat? Of puur een plek waar je je niet prettig en onveilig voelde? Hoe anders en radicaal veranderde je leven toen? Vroeger in de oudheden, werd je de plek bepaald waar je huis kwam, met wichelroedes en met priesters en heksen die de energie aanvoelde. De hele omgeving werd gescand voor er een dorp werd gesticht. En nu, op basis van een foto en een geldprijs ga jij zomaar ergens wonen? Wij zijn gevoelig voor zoveel woon-factoren die we zijn vergeten. Wonen op een krachtplek en deze zorgvuldig uitkiezen, kan je hele leven veranderen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik woonde over de hele wereld: In Suriname, in Amerika, in Dubai, en in Frankrijk. Ik reisde over de hele wereld, en ook door heel Nederland. Ik heb op een boerderij tien jaar gewoond, maar ook in een villa zes jaar in het groene hart van Nederland. Als student in een flat op vier hoog, daarna wederom op een boven etage in een stad, daarna weer in het groene hart op de begane grond. Ik zie aan mezelf, als ik foto’s terugzie, precies aan mijn gezicht of ik bij natuur en begane grond leefde, of niet. Ik zie een opgeladen, frisse, jong uitziende, gezonde vrouw enerzijds. En een leeg-getrokken vrouw anderzijds. De onderstaande verschillen hangen er wel vanaf in hoeverre je zelf al in je lichaam zit en stabiel bent, hooggevoelig en ADD etc. Ook wil ik erbij vermeldden, dat je wel op begane grond kan wonen, maar als je bv. verslaafd ben aan gevaarlijke middelen, of je niet thuis bij jezelf voelt, of een relatie hebt waardoor je niet ‘ kan of wil aarden’, de kenmerken ook anders liggen. Het gaat om letterlijk en figuurlijk, lichamelijk en geestelijk kunnen ‘ aarden’, en wat voor verschil dat is! Ook is het zo dat na een verhuizing naar een verkeerd huis, eerst lichte andere klachten zijn, maar veelal treden de klachten bij hooggevoeligen echt op na drie maanden. En bij minder gevoeligen gaat het geleidelijk aan (ook omdat ze vaak in hun verstand leven, en dus exact hetzelfde ‘ schema’  aanhouden.) Dat kan dus enkele jaren duren voordat zij ineens verschil zien in hun doen en laten, lichamelijke klachten en gevoel. Ikzelf kan binnen enkele minuten al voelen of het niet goed is of wel goed is voor mij op een plek.

De kenmerken van niet op de grond leven/niet in je lichaam en geest kunnen ‘ aarden’:

 • Er moe uitzien
 • Energetisch ook weinig energie krijgen
 • Niet kunnen concentreren, mediteren, goed TV kunnen kijken of goed een boek kunnen lezen
 • Niet meer goed bij je werkelijke gevoel komen
 • Slechte patronen ontwikkelen (verslavingen)
 • Je voelt je lichaam namelijk amper nog, daarom voel je niet meer wat goed/slecht voor je is, en ook qua gevoel weet je niet meer wat juist is
 • Geen grenzen meer hebben. Grenzen voel je amper meer, dus je kan heel moe nog doorgaan. Je kan allerlei dingen tot je nemen, waar je eerst gevoelig voor was, maar nu voel je je lichaam minder, dus ook de reacties die ze geeft op wat jij neemt word niet goed teruggekoppeld
 • Je voelt je vaker eenzaam (Je ziel en lichaam zijn niet aanwezig, vandaar eenzaamheid)
 • Terwijl je voorheen vaak alleen kon zijn en gewoon rust in je hoofd had (bij begane grond/natuurhuizen) heb je nu vaak last van chaotische gedachten en eenzaamheid, vreemde patronen, en bovendien ook een ander dag- en nachtritme. (Ook daarin voel je je lichaam minder)
 • Je bent veel vaker ziek, moe en futloos
 • Je hebt veel pijn in gewrichten en spieren, en als je word gemasseerd voel je eerst je lichaam amper, maar na de massage doet echt alles zeer
 • Slechter slapen
 • Veel meer bellen, computeren en andere afleidingen zoeken, terwijl je eerst veel rust had alleen en goed kon lezen, mediteren, lekker kon relaxen en kon genieten in je eentje.
 • Creativiteit is ver te zoeken
 • Altijd te weinig tijd (voor je gevoel)
 • Gevoel dat elke dag een ‘ opgave is’
 • Veel op je verstand leven
 • Geen zin om veel te investeren in je huis (opknappen en schoonmaken)

Bij het wonen op de begane grond of gewoon ergens goed kunnen ‘aarden’:

 • Er gezond uitzien. Een glanzende huid, stralendere ogen, en vaak een stabieler gewicht.
 • Weten wat je wilt, heel duidelijk voor ogen wat je in de toekomst wilt en waar je mee bezig bent
 • Goed bij je gevoel zijn
 • Rust in je hoofd
 • Rust in je lichaam. Je kan heel goed dagen alleen zijn en je vermaken
 • Bijna geen ziekte en zeer zelden slecht slapen
 • Goed contact met lichaam en ziel
 • Goed kunnen aarden
 • Minder behoefte aan slechte patronen, of verslavingen
 • Echt voelen wat goed voor je is
 • Minder behoefte ‘ eruit’  te gaan
 • Minder behoefte aan bellen/smsen en internetten
 • Het echt leuk vinden om thuis te zijn
 • Goed kunnen concentreren bij mediteren, boeken lezen en tv kunnen kijken
 • Heel creatief zijn, dingen ontwikkelen en bedenken, allerlei ideeën krijgen
 • Leuk vinden in je huis te klussen, het op te knappen, er aandacht aan te besteden

Waarom dit enorme verschil?

Wat ik zelf dus ‘ voel’  en bemerk (wat ik nergens ooit heb gelezen) is dat als ik langer dan een paar uur op een bovenwoning spendeer, ik steeds minder mijn lichaam voel en in mijn hoofd ga zitten. Dat is omdat wij mensen uit energie bestaan. Dus kosmische energie stroomt van boven, in ons kruinchakra bovenop ons hoofd. Dit gaat dan langs alle andere chakra’s, naar je basischakra tussen je benen. Dat is je aardingschakra. Vanuit dat chakra gaat de kosmische energie, door naar de aarde. Maar dan moet je wel letterlijk ‘ aarden’! Ook gaat alles wat je oppikt via je aura zoals negatieve energie van andere mensen die aan je gaat kleven, maar ook je eigen emotionele blokkades die op je chakra’s, in je lichaamscellen en in je aura zich vormen, afgevoerd worden door je voeten naar de aarde (Normaliter). Door dat natuurlijke afvoeren, word je niet ziek (ziekte is vaak enkel een ophoping van negatief geladen emoties en cellen in je lichaam) Doordat je met beide beentje op ‘ aarde’ staat, kan je dus continu energie ontvangen uit de kosmos, en direct ook ‘ aarden’  en afvoeren via de grond. Daardoor voel je je rustiger, voel je je lichaam goed, je gevoel, rust in je hoofd etc. Daardoor heb je een duidelijk dag- en nachtritme, en goed contact met jezelf. Waardoor je ook rust hebt naar de buitenwereld. Iedereen die rusteloos is, is niets anders dan letterlijk ‘ verwijderd’  van zichzelf. Als je verwijderd van gevoel en je ziel bent, word je  ‘ rusteloos’. En dat is gevaarlijk. Je gaat allerlei vermaak, vertier en afleiding zoeken om die rusteloosheid te bedwingen. Ook allerlei verdovende middelen als alcohol, roken, drugs kan je gaan gebruiken om die rusteloosheid niet te voelen. Bovendien voel je je lichaam amper (of in elk geval veel minder) en merk je dus je grenzen niet, en bij gebruik van deze middelen voel je ook niet wat voor aanslag dit op je heeft. Als je wakker word, wil je het liefste meteen ‘weg’, en ‘ naar buiten’. Terwijl leven op de grond dat gevoel je niet geeft.

Wat er dus gebeurd, is dat energie niet naar de grond word afgevoerd, waardoor je al je negatieve energie en emoties niet kan afvoeren, maar deze dus om je heen gaan ‘ ophopen’. Dus vanaf je voeten gaat niets naar beneden, maar juist omhoog. Je chakra’s raken vol, het stijgt terug naar je hoofd, en vervolgens voel je je slecht, depressief en ontheemd. Een depressie is niets anders dan teveel opgehoopte energie wat overal vastzit en nergens heen kan, en tenslotte bij je hoofd gaat hangen. Aarden dus, en opschonen! Doordat energie niet naar beneden kan, kan je dus daarom ook niet concentreren, slechter mediteren, je lichaam niet goed voelen, slecht in je gevoel komen, slechter slapen, en word je vaker ziek.

Ook merk ik dat de bouw van het huis ook mede verantwoordelijk is. Zo is een nieuwbouw huis qua materialen, beter geaard dan een oud houten huis. Materialen zoals koper geleid ook energie naar de grond. Stenen muren aarden beter dan gipsen wandjes. En ook de grond onder je huis helpt je aarden. Goede grond trekt ook je energie omlaag. Maar er is ook grond zoals zandgrond en chemisch verontreinigde grond, of grond waarop veel is gebeurd (oorlogen, misdaden etc) waardoor je ontheemd kan voelen.

Belangrijk is dus voor je ergens gaat wonen, te vragen of het mogelijk is, een middag in het huis te zijn of een nachtje er te slapen, om te kijken of je voelt dat energie door je lichaam naar beneden word getrokken. En of je hart en rustig klopt. Ik merk dat op plekken wat niet goed is, wat dat ook moge zijn, dat mijn hart versneld gaat kloppen. Of dat mijn maag blokkeert. Maak dus geen verstandelijke beslissingen op het gebied van huizen! Waar je woont is bijna het belangrijkste! Dus stop daar tijd en gevoel in.

Voor tips en adviezen over het bepalen van goede grond, een goede plek en woning kan je terecht bij Enlightening Media & Coaching. Maar ook voor tips hoe je je beter kunt voelen, en wat je kan doen in je huis en aan jezelf om beter te aarden in een bovenwoning. Via ‘contact’ kunt u hierover een email sturen.

Nieuwe huizen worden er zelfs gebouwd, helemaal van organische materialen. Zogeheten ‘ aarden huizen’.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.lowtechmagazine.be/2008/09/earthships.html

 

 

 

 

Onderzoek en tekst: Leda