Mondkapjes en corona. Zijn we het beu…

´Onze regering´ vertelt ons steeds weer dat we onder andere afstand van elkaar moeten houden, onze handen stuk moeten wassen, mondkapjes moeten dragen, niet meer ´s avonds uit mogen gaan, niet zomaar mogen reizen, alleen noodzakelijke reisjes mogen maken.
Tot nu toe horen we alleen maar boodschappen die gericht zijn op het vergroten van angst en het opleggen van beperkingen.
Maar wat ik tot nu toe erg mis, zowel in de boodschappen die we steeds van dhr Rutte en de Jonge en het RIVM ontvangen als in alle talkshows die op tv verschijnen, is de informatie over hoe wij ons immuunsysteem versterken. Wat wij allemaal, gratis en voor niets, dus zonder extra kosten, ZELF kunnen doen om zo gezond en fit mogelijk te worden en te blijven.
Ik verbaas me over het feit dat de overheid en alle media totaal geen aandacht besteden aan het verruimen van het bewustzijn in onze samenleving om ons te richten op ons welzijn en het versterken van onze gezondheid waardoor COVID-19 misschien een minder grote bedreiging zou vormen voor de bedden op de IC’s en in de reguliere zorg.
Ik ben zo verbaasd over hoe het toch kan dat er vooral heel veel geld gaat naar de ontwikkeling van een vaccin ipv cursussen en andere vormen van educatie in gezonde leefstijl en bewustwording!
We hoorden dat vooral mensen met hart- en vaatziekten, chronische longziekten en diabetes met een COVID besmetting op de IC terecht komen.
Dat vooral mensen met onderliggende gezondheidsproblematiek zo ziek worden van Corona dat ze opgenomen moeten worden in het ziekenhuis (een enkele uitzondering daargelaten).
Is het dan niet voor de hand liggend dat we onze aandacht gaan verschuiven naar een gezonde leefstijl?
Ik pleit er voor dat we allemaal onze eigen verantwoordelijkheid nemen voor ons eigen welzijn.
We kunnen gezonder eten, meer bewegen en heel veel vreugde en liefde in ons leven toelaten. Minder schermtijd, meer samen doen.
Stress ondermijnt je immuunsysteem. Laten we dus aandacht geven aan het verminderen van de stressfactoren in ons leven!
Aanraking versterkt je immuunsysteem, dus laten we elkaar meer aanraken.
Liefde versterkt je immuunsysteem, laten we meer liefhebben (te beginnen bij onszelf). Laten we onze aandacht richten op wat we wel willen ipv wat we niet willen.
Alles bestaat uit trilling. Onderzoek toonde aan dat ziekteverwekkers, virussen en zieke celletjes een lage trillingsfrequentie hebben. Het is dus noodzakelijk dat we onze frequenties verhogen! Hoe hoger de trillingsfrequentie van je fysieke celletjes en je energieveld, hoe vitaler het lichaam. Laten we daar onze aandacht op zetten.
Verhogen van je frequentie is niet eens heel moeilijk en het kost niets. Oefen jezelf in vertrouwen, liefde, dankbaarheid, mededogen en vreugde. Dat kan je iedere dag doen, ieder moment van de dag. En het kost niets.
Wat je aandacht geeft, groeit.
Waar geef jij je aandacht aan?
Ik kies voor liefde ❤
Ben je het met mij eens? Deel dan deze boodschap zodat we met elkaar het collectief bewustzijn kunnen verruimen!
Gastbijdrage voor Enlightening media door