Recensie: Ervaringen, eigenschappen en oefeningen met het Lemurisch kristal

Algemene informatie

EIGENSCHAPPEN LEMURISCH ZAADKRISTAL

Lemurisch zaad kristal is een zeldzame vorm van laserkwarts. Het heeft dezelfde natuurlijk gevormde, langgerekte uitgekristalliseerde vorm, maar heeft daarnaast over een groot gedeelte van het kristal horizontale strepen lopen, die goed voelbaar zijn. De meeste lemurische zaad kristallen zijn helder, vaak met een licht roodroze gloed die veroorzaakt wordt door het licht dat valt op een doorzichtige coating van ijzeroxide. Er zijn ook gekleurde varianten zoals rook lemurisch zaad kristal, citrien lemurisch zaad kristal en roze lemurisch zaad kristal. Deze varianten zijn nog zeldzamer dan de heldere vorm.

Werking

Lemurisch zaad kristal is een zeer goed instrument om de chakra’s mee te reinigen en in balans te brengen. Het kristal helpt bij het verwijderen van aan het lichaam gehechte entiteiten, karmisch afval en andere negatieve energie die in het lichaam huist. Ook verwijdert het eigen energie die niet meer goed voor je is, zoals oud verdriet en boosheid. Hierdoor kan het oude en negatieve gedragspatronen verminderen. Naast het gebruik van lemurisch zaad kristallen als hulpmiddel voor energetisch lichaamswerk, zijn ze ook heel geschikt voor mensen die het werken met energie willen overbrengen op anderen. Het gebruiken van lemurisch zaad kristallen voor dit doel zal de overdracht van informatie en de ontwikkeling van de ‘leerlingen’ stimuleren. Hiernaast geeft het kristal inzicht en helpt contact maken met engelen en gidsen. Het opent je voor allerlei spirituele dimensies, kennis en inzichten met name op het gebied van vorige levens, reïncarnatie, multidimensionaliteit, het grote geheel en het opdoen van oude (verloren) kennis.

Verzorging

Lemurisch zaad kristal kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden. 

Toepassingen

– Mediteer met het lemurisch zaad kristal en laat je vingers langs de horizontale strepen glijden om de in het kristal aanwezige kennis in je op te nemen.
– Leg het lemurisch zaad kristal onder je kussen om lucide dromen te stimuleren en/of om boodschappen door te krijgen via je dromen.
– Gebruik het kristal als instrument tijdens energetisch werk om blokkades te doorbreken en transformatie te bevorderen of om entiteiten te verwijderen.
– Gebruik het kristal om bepaalde kennisoverdracht en leerprocessen te stimuleren.

NB:

Zorg dat je goed geaard bent tijdens het werken met lemurisch zaad kristal en aardt jezelf ook na het gebruik grondig. Een stuk elestiaal rookkwarts (alligatorkwarts) of boji stenen kunnen hier goed bij helpen.

Gebruik het kristal voorzichtig en richt de punt nooit zomaar op iemand.

Chakra

Allemaal

Etymologie

De naam lemurisch zaad kristal verwijst naar het verhaal van zijn oorsprong. Het idee is dat in de laatste dagen vóór de val van het Lemurische rijk, kristallen geprogrammeerd zijn met (lemurische) wijsheden en dat deze kristallen vervolgens in de aarde ‘geplant’ zijn. De informatie in die kristallen is vervolgens doorgegeven aan nieuw gevormde kristallen die daar bovenop of in de buurt bij zijn gegroeid. Deze kristallen en dus ook de informatie die zij bevatten, zou pas weer aan de oppervlakte komen op het moment dat de wereld er aan toe is.

Vindplaats

Lemurisch zaad kristal wordt vooral gevonden in de Diamantina regio in Brazilië.

lemurian crystals pendant - lemurian quartz crystal point pendant - le |  New Moon Beginnings

Meditatie met een Lemurisch Zaad Kristal

Hoe maak je contact met je Lemurisch Zaad Kristal?

Je mag van tevoren al je Gidsen, Engelen, Lichtwezens of wie je ook wilt aanroepen om je bij te staan tijdens deze meditatie.

Eerst dien je  je goed te aarden. Je kunt ook rode en zwarte stenen op je basis chakra of bij je voeten neer leggen. Goede aardende stenen zijn: rode Jaspis, Agaat, Hematiet, Rookkwarts en Moqui Marbles. 

Laat de energie via je basischakra door je benen stromen, voel hierbij ook de energie in de chakra’s van je knieën, en voeten. Als je moeite hebt om de energie te voelen stromen, visualiseer je een rood (of groen) koord die via je basischakra, benen, knieën en voeten Moeder Aarde ingaat. 

Als je je voetchakra’s zich niet goed openen, visualiseer hier dan bloemen die langzaam ontluiken. Op een gegeven moment ‘voel’ je dat het goed is. Laat de energie doorstromen tot je aarde ster chakra onder je voeten. En via je aarde ster chakra diep, heel diep Moeder Aarde in, tot haar kern. 

Neem hier alle tijd voor, een goede aarding is noodzakelijk om de energie van de Lemurische Zaad Kristallen goed te integreren in je lichaam. 

Als je voelt dat je goed verbonden bent met Moeder Aarde, stel je je een wit Licht voor boven je kruin. Je ziet dit felwitte Licht stralen, en het is als een prachtige bol van energie. Let op, deze bol kan van kleur veranderen, maar alles wat gebeurd is goed en hoort bij jou. 

Open je kruinchakra en laat de stralen je verwarmen. Vervolgens wordt de bol groter en groter en omvat je hele lichaam en auraveld. Je bent volledig beschermd in dit prachtige witte Licht, en er is niets negatiefs dat jou kan raken tijdens deze meditatie met je kristal. 

Voel de energie bij je kruin en derde oog chakra. Schrik er niet van als je tintelingen of andere energie voelt bij je kruin of derde oog.

Nu kun je het kristal op je derde oog leggen (6e chakra, tussen de wenkbrauwen) om het eerste contact te maken. Vaak kun je dan al veel energie doorkrijgen, sommige mensen kunnen ook beelden zien.

Vraag het kristal wat het voor jou mag betekenen. En neem ook echt de tijd om ‘aandachtig te luisteren’. 

Elk kristal kan op een andere manier tot je spreken, niet alle Lemurische Kristallen (of welk kristal dan ook) is hier hetzelfde in. Laat alle gevoelens over je heen komen, spreek er geen oordeel over uit, en laat het er gewoon ZIJN. Het kristal zal altijd tot je spreken, maar soms kan het even duren voordat je dit ‘herkend’. 

De energie kan soms heel subtiel zijn, en voor anderen weer te heftig, om in één keer ‘aan te kunnen’. Als het je bij het derde oog chakra teveel wordt, grondt je dan weer goed (concentreer je op je voeten, lees einde van deze meditatie), en rond de meditatie voor nu even af. 

Mocht je de energie als prettig ervaren, leg het Lemurisch kristal dan op je hartchakra. Vraag aan je Gidsen en Engelen of zij je willen helpen om je hartchakra te openen voor dit kristal. 

Het kan zijn dat je fysiek ook ‘pijn of steken’ voelt bij je hartchakra. Veel mensen vinden het moeilijk om hun hartchakra te openen, omdat we allemaal wel trauma’s en pijnlijke ervaringen hebben mee gemaakt, waardoor het hartchakra zich gaat afsluiten/beschermen. Omdat deze kristallen heel goed op het hartchakra in kunnen werken, kun je hier veel baat bij hebben. 

Je kunt hier ook een rozewit Licht visualiseren om je hartchakra te helpen openen. Vraag dan of je je in Onvoorwaardelijke Liefde met het kristal mag Verbinden. En laat alles wat gebeurt, maar gebeuren…. 

Neem de tijd om de energie goed door te laten stromen. Het komt nu neer op ‘voelen’, laat het denken volledig los… Voel en ervaar, de Pure Liefde van deze kristallen… En leer van hen hoe het ook alweer was om je Hart volledig te openen, in koestering en veiligheid. Als een onschuldig kind in de moederschoot. Hier ben je volkomen veilig, hier kan je niets gebeuren…. Hier mag je Onvoorwaardelijke Liefde ervaren, en je zult ze direct her-kennen. 

De energie kan nu heel goed door gaan stromen. Het zuivert je hele systeem, je kan het warm of koud krijgen, maar eigenlijk kan er van alles gebeuren. Tot kleuren zien, symbolen, vorige levens. Andere mensen voelen meer en gaan bewegen met hun lichaam, weer anderen kunnen boodschappen doorkrijgen via ‘helderhoren’ of via helder ruiken dat je bepaalde geuren ruikt. Laat het maar gebeuren, heb er geen angst voor, geef je volledig Over. 

Schrik er niet van als je handen gloeiend heet worden. Of bepaalde plekken van je lichaam. De energie wordt hiernaar toe gestuurd. Je lichaam wordt gezuiverd. 

Als je je eenmaal vanuit Liefde met het kristal hebt verbonden, is het kristal ook door jou geopend, met jouw Liefdesenergie. Hierdoor zal de band en wisselwerking krachtiger worden. Ook elke keer als je deze meditatie herhaald. Het wordt dan jouw persoonlijke helings kristal. (Gebruik voor je cliënten altijd een ander kristal, dan voor je persoonlijke meditaties en heling!) 

Je kunt alle chakra’s afgaan met dit kristal als dit goed voelt voor jou. Dit is wel aan te bevelen in de volgende meditaties die je met dit kristal gaat doen. 

Eindig de meditatie door weer contact te zoeken met Moeder Aarde, voel via je voeten hoe je verbonden bent met Haar. Je benen en voeten worden ‘zwaar’.  Je kunt ook je handen op je bovenbenen leggen om het contact met je benen en voeten terug te krijgen. 

Vervolgens kom je langzaam weer terug hier op Aarde, open je je ogen. Pak het kristal, bedank het kristal, al je Engelen, Gidsen en God voor deze ervaring. Geniet nog even na van de energie, voordat je rustig opstaat. 

Als je nog steeds een beetje duizelig bent, neem dan de tijd om heel rustig op te staan, en je voeten te voelen. Je kunt ook je voeten even masseren. Of naar buiten gaan (de tuin). 

Het is wel belangrijk om heel veel water te drinken na deze meditatie. Ook tijdens het werken met deze kristallen. Er kan veel ‘oud zeer’ los komen en het lichaam wordt gezuiverd. Spoel je lichaam dus schoon met water (het liefst edelsteen water, of mineraal water). 

Als je het gevoel hebt dat je kristal schoon gemaakt moet worden, dan kun je hem een tijdje onder de lauwe/koude kraan houden. Ook kun je het kristal zuiveren met (salie) wierook. En opladen bij andere kristallen, en in het zon- en maanlicht. (niet in de felle zon!)

Mijn ervaring is dat deze kristallen heel weinig zuivering nodig hebben. Maar als ze veel bij je hebben los gemaakt, is het wel verstandig ze even af te spoelen met water. En ze op te laden, of gewoon in je tuin te leggen. Vaak laden stenen in de natuur veel sneller op, en dan hoeven ze zeker niet altijd in de zon te liggen. 

Ik wens je heel veel plezier, liefde en heling toe in het samenwerken met deze kristallen. En ik hoop dat ze jouw Hart mogen raken.  

Ga in diep respect met deze kristallen om en dan zullen ze vele deuren in jouw kunnen openen. Je alles spiegelen wat je wilt leren, en je herinneren aan Wie je wérkelijk bent. 

Meditaties met de lemurische kristallen, geschreven door Arlette van der Hoeven © (www.crystalwebshop.nl)

en Leda de Zwaan