Tip: Wierook en specerijen om te reinigen

Ontzettend mooi gemaakt, is dit filmpje wat ik op youtube vond over reinigingsrituelen. In elke cultuur is hier wel iets over bekent. In Suriname hebben ze bijvoorbeeld elk jaar de nieuwjaars ‘wassi’, waar je op de markt door kruidenvrouwen gereinigd kan worden van alle oude. Met blauwsel en floridewater en een keuze aan bloembladeren leer je in Suriname jezelf te wassen. Als ik me vervelend voel of rusteloos, stap ik onder de douche of in een warme sauna, en reinig me van negatieve energie. Door te denken dat alle negatieve in je aura eruit ziet als zwarte drab, die de douche schoonspoelt en meeneemt via het doucheputje.

Elke maand kan je salie branden in je huis. Deze is te koop bij ‘ De tuinen’, in een zakje. Of zelfs bij een toko. Steek deze aan in een tinnen bakje, of een kleine pan, en loop alle hoeken van je huis af. Vergeet zelfs kasten en het toilet niet! Zeg een aantal malen: zuiver! Werk altijd vanaf achterin het huis naar de plek van de ramen/deur, die je open zet. Want de negatieve energie moet er wel uit kunnen. Bedenk ook echt dat je het eruit gooit. Zet ramen en deuren naar elkaar open, en laat alles doorwaaien. Eigenlijk moet je dit dagelijks doen. Een van de weinige wieroken waar ik tegen kan is: Nag Champa. Deze is heel zuiver, en ook erg goed te gebruiken voor een lichtere zuivering. Bedenk ook dat als je bezoekers hebt gehad, of wellicht met clienten werkt, je ook vaker kan reinigen.
Je kan de wierook ook over je eigen lichaam laten gaan, en bedenken ‘ zuiver’.
Aroma olieeen kunnen ook enorm helpen bij zuivering. De website van de Peperbol op de Albert Kuyp, biedt een enorme diversiteit aan olieeen, die je online kan bestellen. Ze hebben speciale samengestelde zuiveringsolieen. Denk vooral bij verhuizing, aan eerst alle muren afnemen met lauw water en het huis te zuiveren voor je erin gaat slapen. We hoeven niet alle energieeen van oude bewoners mee te nemen, onze eigen energie is al genoeg.

Voor innerlijke reiniging, zie mijn artikel : ‘ detoxkuur’ in de rubriek gezondheid.

Voor spirituele reiniging om jezelf te helen, zie tips in het artikel: ‘ jezelf spiritueel reinigen van liefdesverdriet.’ Dit werkt natuurlijk bij alle negatieve emoties.

U bent welkom bij mij voor andere reinigingen (Zie link’ coaching’ )

De peperbol, het leukste kruidenwinkeltje van Nederland! www.depeperbol.nl

Leave a comment