Relaties aangaan met mannen die je nooit kan veranderen: Narcisten

Spread the love

De Narcist, de man die altijd een kleuter vanbinnen blijft en niet emotioneel volwassen kan worden, de man die je blijft afwijzen en jij blijft nog ‘ hoop’ houden. De man zonder geld en werk, en na jaren niks doen geloof je nog dat hij geen klaploper is, en echt wel weer eens wat gaat doen. De man met verslavingen, die je geld gaat lenen, de man die continu op vrouwenjacht is, en jij geloofd wel dat jij degene bent die hem kan veranderen: Mooi niet. Jij valt op mannen, omdat jij door je jeugd een verkeerd beeld van liefde hebt gehad, waardoor je mannen uitzoekt die jou emotioneel ‘ dood’ gaan maken. Het is je-zelf ‘ doodmaken’, als je doorgaat met mannen die aan patroon hebben waarvan je verdriet blijft hebben. Dit is een voorbeeld antwoord op een vraag van een vrouw die al een tijd met een narcist omgaat die niet het vermogen heeft empathie te voelen. Zich in te leven in een ander zijn ziel, of beleving. Alles kan alleen vanuit hun egoïstische wereldje bekeken worden, en zo schaden ze vrouwen enorm. Zo erg, dat vrouwen na zo een relatie jaren in therapie moeten. Maar ook voor de narcist: Die begrijpt maar niet waarom vrouwen ineens weggaan en nooit meer wat laten horen, waarom hun relaties zo ‘heftig’ zijn. Waarom ze ook steeds in herhaling vallen.

Voorbeeld stuk brief van psychologe die geluisterd heeft naar de vrouw met de ‘liefde’ voor de narcistische onbereikbare man’:

‘Je zit in de Redderrol naar hem toe: je wilt hem helpen en veranderen.

Dat gaat hem niet worden.

Ik kan alleen mensen helpen die zich tot mij wenden omdat zij zelf hulp nodig hebben.

Hij kan alleen voor zichzelf hulp gaan zoeken.

Dat je dat niet accepteert en zelfs voor hem een lange mail schrijft, geeft de omvang van jouw Redder-rol aan.

Jouw probleem is dat je zijn gedrag niet kan accepteren (wat ik helemaal kan billijken) en tegelijkertijd hem niet kunt loslaten.

Hij HOUDT niet van zichzelf, en is niet in staat van anderen te houden. Hij wil ook niet! Laat hem los, hij is niet in staat tot binding of liefde.

Het is een narcistische man, die met zijn hoofd zich wel kan inleven in hoe anderen zich ‘ misschien’ kunnen voelen, en hij kan ook lief en goed zijn, maar als het 1 op 1 erop aankomt, van liefde naar liefde (die hij niet kan ‘ voelen of ontvangen of kan geven’) Dan komt het hele manipulatieve, narcistische deel eruit, wat zich gaat afstoten en jouw zwakke punten direct vind, en je daarop gaat afwijzen en afstoten. Uiteindelijk wat hij vind van zijn gedrag, heeft hij al jaren een antwoord voor klaar, en als jij dichtbij komt en dat in de war komt schoppen, heeft hij alleen begrip en inlevingsvermogen naar zichzelf.

Het kleine innerlijk kind
Het kleine kind in hem, heeft dingen meegemaakt, die ze vaak niet meer herinneren, zo traumatisch is de gebeurtenis. Daardoor is als het ware in hem ‘ een bipolair of schizofreen’ onderdeel in zijn persoonlijkheid gaan leven’. Hij blijft dat kleine kind, en merkt als volwassene dat hij vaak nog heel kinderlijk kan reageren in emoties, alsof ze niet ‘ groeien’. Want ze blijven als een repeat knop, leven op de leeftijd dat het trauma zich heeft voorgevallen. Vaak zijn het in de oorsprong hele gevoelige mannen, die een narcistische moeder hadden. Een moeder die ook manipuleert en altijd gelijk moet krijgen en weinig rekening houd met het kleine kind zijn gevoelens. Hij gaat op slot, zijn moeder is de eerste vrouwelijke persoon in zijn leven. Zij zou zijn voorbeeld moeten zijn over hoe hij later liefde ziet en met vrouwen omgaat. Waarschijnlijk is zijn moeder op gevoelsgebied gaan halen, trekken, afstoten. Dus elke keer dat hij dacht: ‘ Ze geeft om mij’, maakte ze weer een rot-opmerking, of deed iets wat hem pijn opleverde. Dit patroon, naast dat zijn hart zich gewoon heeft afgesloten, anders kon hij zijn jeugd niet ‘ overleven’. Een stenen hart, anders kan je niet elke dag zo een moeder aan.

Het beeld van liefde (van hem) is halen, trekken, en als het dichtbij komt (als hij voelt dat een vrouw werkelijk van hem houd) gaat zijn slimme narcistische/schizofrene angstige kind ‘ zoeken’ naar je zwakke plekken. Bijvoorbeeld: Andere vrouwen= haar afstoten. Dus gaan ze zo snel mogelijk een andere vrouw versieren, of erover praten, of vreemd en jou dit vertellen zodat ze helemaal van het gevoel afzijn dat er liefde omhoog kon komen. Want liefde betekende vroeger dat mama weer iets gemeens ging zeggen. Dus de vrouw van wie je houd is verdwenen, en zeer gekwetst en daar ben je vanaf. Zo eindigt de narcist plotseling al zijn relaties als het over het onderwerp ‘ trouw, emotionele binding, samenwonen of relatie aangaan’ gaat. Hij eindigt zelf ook ongelukkig met een spoor achterlatend van vrouwen die hij met zijn gedrag helemaal heeft verknipt, en zijn narcisme word enkel groter door de catastrofale relaties die hij achterlaat.

Hij heeft steeds meer aandacht nodig, voor zijn narcistische ego. Dat kan als hij in groepen begeeft, op internet zoveel mogelijk weldoenerij ‘ kijk mij geweldig, populair en goed zijn’. Maar ondertussen is het een zielige, kleine, jongen die nog met de emoties leeft van toen hij klein was, en zelf niet in staat is Van zichzelf te houden, of van een ander.

De binding met hun moeder
Ook niet in staat werkelijk te voelen wat een ander nodig heeft, wat een ander haar beleving is.
Hoe kil is een leven zonder gevoel, hart, of mogelijkheid tot binding met een enkele vrouw?
De binding met hun moeder was zo naar en afstotelijk, dat ze allerlei afstotingsmechanismen hebben om 1 vrouw met gevoel af te kaatsen. Dat kan in vrijgezel blijven of heel veel vrouwen, of vrouwen emotioneel misbruiken en zich daar goed over gaan voelen, vrouwen expres aantrekken en dan weer afstoten om de jeugd te compenseren dat dat gebeurde. Vrouwen ‘ gebruiken’, porno kijken waarbij vrouwen er allemaal hetzelfde uitzien en voelen en seks niet meer intiem is maar gewoon lust.
Vrijen met een vrouw die echt van je houd, en daar intiem mee zijn, en die trouw blijven is het engste wat ze kunnen doen. Want dat is een energie uitwisselen die ze niet kennen, en vaak niet willen voelen. Vaak is het hart al zo versteend, dat dat pure angst en beklemming bij ze oproept. het kan zijn dat na een vrijpartij die zo intiem was, en zo fijn was, dat hij daarna wegloopt of ineens het contact wilt verbreken.

Vervolg brief psychologe: ‘Je hebt helemaal gelijk ten aanzien van zijn gedrag, maar waarom laat je hem dan niet gewoon gaan?

Hij is dus niet een geschikte partner voor jou.

Het probleem is dat je hem niet kunt laten gaan, juist omdat je gelijk hebt over hem.
Hij kan zich niet binden. Aan niemand niet. Niet eens aan zichzelf.

Vanuit onze jeugd voelen we ons, onbewust, aangetrokken tot partners bij wie we onze patronen van vroeger kunnen herhalen.

Dat je hem probeert te veranderen in plaats van gewoon een andere partner te zoeken geeft aan dat je niet met en niet zonder hem kunt.

Dat komt omdat je zelf, vanuit jouw jeugd, geen emotioneel veilige hechting hebt gehad vanuit je ouders.’

Oeps. Ja, jij, vrouw hebt zelf ook ‘ een storing’, dat je je met ‘ verstoorde mannen’ bezighoud of verliefd op word. Nu jij dit narcisme doorhebt van de mannen waarop je ‘viel’ of momenteel van houd, kan je je ook bewust worden en zelf helen van jouw ‘ storing’. Eigenlijk hebben jullie samen iets gemeen: Allebei een ongeheeld, angstig en zeer naar liefde hunkerend innerlijk kind.

De vrouwen die ze aantrekken:

Lees mijn artikel over relatie-verslaving: https://www.enlighteningmedia.nl/?p=3327

Lees dit artikel, dit gaat over vrouwen die op mannen vallen met de gevoels/empathie-stoornis: Asperger, maar wel hetzelfde als alle andere stoornissen, het principe is hetzelfde: JIJ moet dus werken ook aan je jeugd en trauma waarom jij investeert in dit soort mannen. http://www.loslaten.nu/waartoe-voelen-vrouwen-zich-bij-een-asperger-aangetrokken-en-wat-kan-het-tot-een-obsessieve-liefde-maken/

* Vrouwen die een narcistische moeder of vader hebben gehad die hun in hun jeugd manipuleerde.
* Vrouwen waarbij 1 van de ouders jaloers op hun was als kind, en ze ‘ niks gunden’ waardoor ze konden stralen in het leven, bij prestatie werd ze ‘ de kop afgehakt’.
* Vrouwen die ouders hebben gehad met een psychische stoornis als borderline, schizofrenie en autisme. Waarbij de ouders dus ‘ zielig of ziek’ waren, en emotioneel onvolwassen en jij als kind al naar hun verhalen moest luisteren. Moest therapieën, de psycholoog en de redder moest uithangen omdat je ouders je niet als kind zagen, maar als luistert oor voor al hun ‘ nare levensverhalen’. Jij werd dus opgescheept met hun problemen. Kortom je werd van kind naar redder en psycholoog benoemt. Dit is NU jouw beeld van liefde, dat liefde is dat als je iemand ‘ red’, ‘ geneest’, ‘helpt’ en als iemand allerlei stoornissen heeft. Je ouders zijn de eerste mensen in je leven die een beeld van liefde scheppen, en die hadden stoornissen waardoor je ook tot Hen ‘ nooit kon bereiken’, ‘ nooit kan veranderen’, ‘ werd afgestoten, en werd aangetrokken’. Let op! Ouders met een psychische aandoening kunnen en gaan nooit veranderen!! Je blijft hopen als kind, en wellicht zelfs tot nog je veertigste hoop je de liefde en het gevoel van je moeder of vader te bereiken. Maar dit gaat nooit gebeuren!

Wanneer je inziet, dat je emotionele rollen aan het herhalen bent door mannen aan te trekken die echt schizofreen zijn, bipolair, asperger, kortom: Iets in de hersenen en persoonlijkheid dat ze eigenlijk zelf lang in therapie moeten gaan om hun jeugd op orde te krijgen en hun emotioneel sterk verwonde kind, waardoor ze zich zo gedragen als ze zich gedragen…
Als die wil er bij een man is, en als hij bereid is helemaal voor jou te gaan, en dit te laten zien, is er kans op ‘ genezing’ , of in elk geval een kans dat jullie een relatie aan kunnen gaan. Maar dit duurt lang! Een volwassen man die nog vanbinnen als een emotioneel sterk verwaarloos en gemeen/angstig kind gedraagt, heeft effect op zijn hele houding en sociale beleving. Ook op zijn werk, de financiën, zijn vrienden. Hij beleefd en ziet alles vanuit de ogen van een klein verwond kind, en heeft geleerd zo zichzelf als volwassen man met volwassen lichaam een houding te geven.

Lieve vrouw, Je valt op een man die waarschijnlijk ongeneeslijk/geneeslijk ‘ psychisch’ ziek is, en niet door jouw liefde gaat veranderen. Hij gaat zelfs je zwakke punten uitbuiten, hij stoot je af iedere keer als je dichtbij komt (en jij dus openstaat voor hem). Bespaar jezelf een weg van verdriet, hoop, investeren van liefde en energie. Op dit moment is hij kil en koud, en helemaal ‘ met zichzelf’ bezig. Je kan deze onderwerpen aankaarten, en hem dan loslaten. Als hij echt wilt veranderen, zal hij zelf onderstaande stappen moeten doornemen. En dan is er heling mogelijk. Als jij geloofd dat dit kan, probeer dit artikel aan te kaarten bij hem, en kijk of hij hiermee echt volop voor wil gaan. Wacht niet te lang, want ik denk dat jij, mooie lieve vrouw, een man verdiend die voor je kan gaan en die een hart heeft die van je kan houden. En die je niet afstoot en kwetst.
Het is aan jou, en jouw beoordelingsvermogen om in hem te geloven en ook te zien dat hij aan zichzelf gaat werken. Niets is onmogelijk, als het om ‘ liefde’ gaat. Maar jouw eigenliefde staat wel voor op. Vaak zijn dit emotionele ‘ abusive’ relationships. Want je man haalt, trekt, stoot af, is dan weer lief, dan laat hij je minderwaardig voelen door je het idee te geven dat andere vrouwen in zijn aandacht staan, door het ‘ uit’ te maken, door je geen aandacht meer te geven. Door vreemde opmerkingen te plaatsen, door je te laten denken dat je ‘ gek’ bent.

Verschillende degradaties narcisten

Je hebt de narcisten die echt vrouwen gaan misbruiken en gebruiken. De ‘ loverboys’, de mannen die niet meer willen dat je met andere mannen praat. Je mag niet meer lachen, uitgaan, je eigen leven hebben en ze kraken je volledig af.

Je hebt de narcist die zelfs aan weldoenerij doet, die echt wel de wereld wilt veranderen, een goed mens probeert te zijn. Maar als er sprake is van iets wat vertaald moet worden naar ‘ gevoel’, relaties, binding, de jeugd, liefde ontvangen en geven, raakt alles maar dan ook alles in de war, en DAN komt dat deel omhoog van angst/haat/woede, de anti-binding en afstoten. Ze leven en varen prima als ze gewoon ‘ vrij’ kunnen zijn en alleen, en alles kunnen doen en laten wat niet met ‘ binding’ te maken heeft. Kortom: het helemaal ontkennen van dat angstige kind, dan vaart en reilt het prima. Ze hebben dan ook redelijk goede relaties met vrienden en sociale interactie, maar als je goed kijkt zie je wel allerlei tekenen dat het nergens draait om ‘ werkelijk openen, liefhebben’, maar allemaal oppervlakkig is. ‘ Abusive’ is ook wanneer een man steeds naar je toetrekt,en elke keer als jij je gevoelens toont hij je afstoot of pijn doet. Het is jouw hart die hij laat gloeien en dolken insteekt als het hem even uitkomt. Hij maakt je ‘ ziek’.

Het kan een intelligente, vrolijke, lieve jongen lijken! Het gaat om hoe erg het kinder-trauma was, en in hoeverre de momenten zijn dat dit getriggerd word. Dan kan er dus een schizofrene deel-persoonlijkheid omhoog komen (vaak herinneren ze die momenten zelf ook niet, omdat een ander deel hun persoonlijkheid overneemt).

Drugs versterkt de stoornis

Uit eigen praktijk kan ik zeggen dat ik heb gezien dat ‘ redelijk normaal functionerende mannen’, die ook tot op heden redelijk normale liefdesrelaties hadden, ineens heel sterk de stoornis naar buitenkwam na bijvoorbeeld regelmatig wiet-gebruik. Maar ook xtc, cocaine, herione, en hallucogene paddestoelen en ayahuaska kunnen zelfs in 1 trip/sessie ineens de hele stoornis aanwakkeren. Het kan iets in de hersenen triggeren, of het ongeheelde innerlijk kind. Maar ineens kunnen de klachten en de persoonlijke trekjes zeer sterk naar voren komen. Drugs haalt vaak zeer nare en diep weggestopte angsten en trauma’s omhoog, daar waar ook de persoon het helemaal niet ‘ aankan’ dat dit er uit komt. Het kan psychische stoornissen sterk ver-ergeren, en zelfs je helemaal van jezelf doen verwijderen. Mijn waarschuwing: Blijf van elke vorm van drugs af! Juist de hallucogene middelen, want je rakelt dingen omhoog waar je zonder begeleiding niet klaar voor bent. En waar je misschien je hele leven lang last van kan hebben.


Wat zou ik adviseren in de praktijk?

* Gesprek met man over zijn gedrag
* Kijken in hoeverre hij werkelijk al doorheeft dat er iets niet klopt in de jeugd en in zijn gedrag met vrouwen
* Aandachtsverslaving naar de buitenwereld
* Zijn innerlijk kind contact mee krijgen, en dat word het zwaarste: Een zeer traumatisch iets herinneren en gaan helen. Dit kan weken, maanden zijn dat er ineens een ernstige depressie omhoog komt. Bij dit soort dingen, is begeleiding nodig. Het is zo traumatisch dat ze het jaren hebben weggeschoven, kan je nagaan hoe het voelt als het ‘ er mag zijn, gevoeld mag worden’.
* Na herinnering en trauma-verwerking onder begeleiding, zou ik gaan werken aan zijn hart: * Hart-meditaties, hartenpijn helen, nieuwe beelden van wat is liefde in een relatie laten voelen en inprenten.
* Praten met zijn ouders heeft GEEN zin. De ouders zijn vaak narcistisch, en staan er niet voor open, en kunnen dit ook niet, want ze kunnen zich niet inleven. Zij zijn de oorzaak van het trauma, en er moet niet verwacht worden dat zij nu ineens ‘ inzicht hebben’ en ook veranderen
* Lief blijven, liefde geven heeft nu geen ZIN. Het komt niet aan, hij ervaart en voelt werkelijk ‘ niet’, het zit op slot. Je hebt al zoveel gedaan, en het is nooit werkelijk aangekomen. Nu werkt alleen: Grenzen stellen, ultimatums, duidelijk zijn dat dit genoeg is en hij eraan gaat werken of je stapt op en gaat ook echt weg. Ze geloven dat jij ‘ toch wel’ blijft en ze alles kunnen maken. Gaat hij dan aan de slag met zichzelf en zie je echt stappen, stel je de grenzen bij.
Misschien heeft hij nog nooit van zijn ouders gehoord: ‘ Ik geloof in je!’ Misschien nog nooit van eerdere relaties. Misschien ga jij de eerste zijn die zegt: ‘ Ik geloof in je, dat jij kan helen en veranderen en in staat bent ten volle, voor 200% van jezelf te gaan houden en in staat bent om een liefdevolle relatie aan te gaan met 1 vrouw’. En ik geloof dat jij dat allemaal zelf kan helen. Ik hou van je’. Zeg of schrijf dit.
* Je grenzen aangeven waarover is heengegaan. Ook voor jezelf, welke grenzen ben jij overgegaan?
* Heel je innerlijk kind eerst zelf, hij heeft dit indirect gedaan door zich zo te gedragen dat jij nu dit artikel bent gaan lezen en inzichten in jezelf krijgt.


Wat ik zou adviseren is

Voor de narcistische man:
Uit de omgeving vertrekken waar je als kind hebt gewoond en geleefd. En zo min mogelijk contact met de ouders. Ook al is het contact als volwassene redelijk. Je innerlijk kind herinnert alles, ook al als jij dat bewust niet herinnert. Woon jij je hele leven al in brabant bijvoorbeeld, en zie je elke week je ouders en je broer, en heb jij hier last van en wil je alles gaan verwerken en met een schone lei beginnen? Ik adviseer: Helemaal weg uit de ouderlijke omgeving, zelfs wellicht de provincie. Ik heb miraculeuze helingen gezien als iemand vertrok 50 kilometer verderop. Natuurlijk is dit een hele enge stap, maar alles herinnert NU aan jouw enorme trauma. Het huis, de scholen, de omgeving, je familie. Dat is de energie van trauma.

* De eerste stap is dus een andere omgeving, helemaal WEG. Je kan alleen op afstand helen, niet in het vuur waar je verblijft. Jouw innerlijk kind is ‘ doodsbang’ bij je ouders, het sluimert continu ‘ wanneer word ik weer pijn gedaan’, en sluit zich af. Dus je sluit je ook af van eigenliefde, eigenwaarde, maar ook je bent niet ontvankelijk of bereikbaar voor de liefde van een geliefde. nee die stoot je eerder af met allerlei gemene truukjes!

Op een rij voor de man
*Therapie: Praten over trauma
* Praten over je ontwikkelde patronen, narsisme, verslavingen etc
* Genezing innerlijk kind
* Genezing hart en relaties
* Na inzien jeugd en je eigen gedrag in relaties en liefde, de lijntjes met vroeger (tijdelijk) verbreken en tot jezelf komen, in je eigen energie. Dit kan maanden/jaren duren! Geef jezelf alle tijd om te helen en een ‘ nieuw leven’ op te bouwen. Het kan zijn dat jij totaal ander werk, relaties en omgangsvormen nu gaat kiezen! Je bent geheeld en vrij!!
* Liefdevolle relatie met jezelf en je geliefde aangaan
* Opnieuw opbouwen werk, financiën, huis, omgeving

Hierover praten, helen, coaching? Zie de ‘ boek nu’ knop bij Enlightening Media. Er zijn heel veel vrouwen en mannen die hun eigen redderol willen oplossen, op weg naar een liefdevolle relatie. Maar er zijn ook mannen en vrouwen die hun innerlijk kind en stoornis die ze hierdoor opliepen in de vorm van narcisme willen oplossen. Dan bent U hier welkom.

embedded by Embedded Video

YouTube Direkt embedded by Embedded Video

YouTube Direkt embedded by Embedded Video

YouTube Direkt embedded by Embedded Video

YouTube Direkt embedded by Embedded Video

YouTube Direkt embedded by Embedded Video

YouTube Direkt embedded by Embedded Video

YouTube Direkt

Bron : Enlighteningmedia.com/Leda
Overname niet toegestaan, wel plaatsing met bio en link op uw website!