Waarom heb ik lyme?

Spread the love

Lyme is eigenlijk een hele spirituele ziekte. Het is een meester in vermommingen, en is alle dokters te snel af. Dokters snappen niets van al je rare kwaaltjes, en lyme word bijna niet gevonden in ziekenhuis-testen. Het muteert en verplaatst zich in je lichaam, lijkt soms helemaal weg en dan ben je weer een jaar totaal ziek. Wat het ook doet, in tegenstelling tot andere ziekten, is vooral in je hersenen ‘ de boel plat leggen’. Waar iemand in een rolstoel gewoon de hele dag tv kan kijken of muziek kan luisteren of naar een verjaardag kan gaan, is lyme een ziekte dat je geen geluid of prikkels meer aankan. Je moet dus liggen, alleen, in een kamer, zonder enige vorm van afleiding. Wat hou je over? Alleen je ziel, en je intuïtie en contact met de andere dimensie leggen. Want afleiding in de vorm van geluid of vrienden, kan je bijna niet hebben. Vaak snappen mensen dit niet, waarom ga je niet uit? Waarom ga je niet met vrienden weg? Omdat je geen enkele prikkel ‘ aankan’. Je kan dus enkel maar alleen zijn, vaak geen relatie ook, en alleen met je ziel leven. En daar ontmoet de lyme patiënt ‘ zichzelf’ weer. De spirituele, prachtige kant van elke ziekte is: Inzien waarom het jou overkomt. Waarom heb jij hier ‘ zelf’ om gevraagd voordat je aan dit leven begon? Met onze vrije wil als ziel heb jij dit aangevraagd, hoe moeilijk dit ook te geloven is…
Er komt een punt waarin je gaat snappen wat je nu leert van de ziekte en het leven, en waar je had gestaan zonder ziekte. Natuurlijk, waarschijnlijk was je lekker aan het werk, verdiende je goed geld, was je veel aan het reizen, en vooral veel van jezelf wegcijferen en aan het ‘ geven’. Je had een hoogstwaarschijnlijk doorsnee, goed, bruisend leven kunnen hebben. Maar dat was volgens jou hogere ‘ ik’ nu even geen tijd voor, wel om nu in deze periode je eigen ziel met alle krochten en donkere plekken, te genezen… En je-zelf te ontmoeten, wellicht zelfs voor de eerste keer in al die levens, en daarop verder te bouwen: Daarna je missie, je werk, vrienden en geliefde/relatie aan te gaan wat werkelijk jouw hogere zelf en ziel dient. Als jij wilt gaan genezen en de lessen wilt aangaan: Maak dan een afspraak bij Enlightening Media.
Vaak zijn lyme-patiënten mensen in vorige levens geweest die enkel zich lieten lenen aan andere mensen, en nooit aan zichzelf dachten of hulp vroegen. De genezers, healers, helderzienden en heksen uit vorige levens. Die op de brandstapel zijn beland, geketend, verjaagd door de mens, in tempels zijn opgesloten…
Eigenlijk alles wat er gebeurde omdat we anders waren, een nieuwe visie en de mens wilde helpen. Maar wat we terugkregen was onbegrip, respectloosheid en verbannen worden of vermoord. We hadden al onze energie weggegeven aan mensen die het niet hebben gewaardeerd, of zich ervoor niet konden openstellen. Ik denk dat Lyme ervoor zorgt dat we alleen nog maar onszelf als ziel kunnen ontmoeten en om hulp gaan vragen, en nu een leven gaan doen wat we ZELF willen. Niet in dienst van de mensheid of voor het ‘ hogere’, en onszelf wegstrepen. Eerst Je-Zelf ontmoeten en voelen wat JIJ wilt. Zoek de creativiteit, de vreugde van de ziel. Jouw plezier, jouw missie voor jouzelf. Als je daarmee, daarna de mensheid kan dienen, zal diezelfde mensheid dat ook ‘ zien’ en accepteren en kunnen ontvangen. Omdat jij geeft vanuit die bron. Dat is een ander soort genezen, dan denken dat jij er enkel bent voor een ander. Ik geloof niet in slachtofferschap en in dat dingen ‘ nu eenmaal zo zijn’, ook niet ‘ dat het ons nu eenmaal overkomt’. Ik ben expert geworden in het aanpassen van mijn matrix, en het doorzien van matrixen bij anderen, en deze aan te passen. Dat kan, met de juiste kennis, begeleiding en tools en Wil.

Wil jij aan al deze spirituele aspecten werken? Deze doorkrijgen en opnieuw afspraken maken met je ‘ hogere ik’ over je ziekte, en hieraan werken? Genezing is aan ‘ jou’, en aan de tijd die je nodig hebt en de juiste omstandigheden en mensen om je heen. Ik kan in elk geval kijken naar je karma, vorige levens en de mogelijke blokkades en afspraken die jij maakte met jezelf en wat we gaan ombuigen. Maak een afspraak via de ‘ boek nu’ knop!– Beantwoording kan even duren, wegens het ook ‘ aan mijzelf werken’, immers ik leer ook eerst voor mijzelf te gaan.

Nog belangrijk: Lyme is een virus, wat wetenschappelijk gezien gewoon bij iedereen hetzelfde is. Lyme is ook enkel te genezen in combinatie met een zeer gezonde levensstijl en voedingssupplementen en (alternatieve) medicatie, waar ook strikt naar word gevraagd en als advies word uitgegeven in combinatie met consult. Ook in nauwe samenwerking met je huisarts en alternatieve artsen.

(Tekst: Door Enlightening Media)


Zocht de teek mij of zocht ik de teek?

Is het een puur en ongelukkig toeval dat je de ziekte van Lyme hebt, een tekenstreek die jouw geleverd wordt, of is er toch een of andere diepere reden voor dat je aan deze ziekte lijdt?

Een interessant artikel naar aanleiding van deze vraag is is geschreven door de Laura Bruno. Laura Bruno is een levenscoach, medisch intuïtief, reikimeester en docent van het Sonoma County, CA. Het artikel is met toestemming van de auteur vertaald en geplaatst.


Chronische Ziekte van Lyme – Metafysische en spirituele aspecten

De ziekte van Lyme, in het chronische of derde stadium, heeft de neiging om bij mensen voor te komen die aan de wereld ‘grote dingen’ kunnen bieden. Soms lijkt het of deze mensen ‘al op hun pad zijn en vaak excelleren ze op een heleboel gebieden tegelijk, inclusief de kunst van het helen. De ziekte lijkt te verschijnen bij mensen die zelfs nog dieper zouden kunnen gaan met hun helende en kunstzinnige talenten, maar zich om de een of andere reden opgesloten voelen in hun huidige leefsituatie. Het kan zijn dat ze niet geuite kunstzinnige talenten hebben zoals fotografie, schilderen of schrijven. Misschien zaten ze te wachten op het moment dat het leven het zou toelaten dat ze aan zulke verlangens mogen toegeven. Maar de creatieve bezigheden zelf bieden de genezing – niet alleen bij Lyme-mensen, maar voor de mensheid als geheel.
Op zielen-niveau verschijnt de ziekte van Lyme als een ‘omwoeler’, die de mens er toe dwingt om dieper te graven en om daar alle blokkades tegen creatieve en genezende vermogens te verwijderen. In de buitenwereld, komen deze mensen gewoonlijk over alsof ze geen blokkades hebben, omdat ze zo handig door het leven gaan. Maar het leven heeft andere plannen. Het is alsof deze zielen gekomen zijn met een grotere missie dan hun huidige levenssituatie of levensvisie toestaat. Het kan zijn dat ze al een paar keer een ‘stootje’ hebben gehad, waar ze niet helemaal gehoor aan hebben gegeven, totdat tenslotte de spirocheten langs kwamen om in het actieve immuun- en zenuwsysteem te gaan terroriseren. Zonder opgemerkt te worden sluipen de bacteriën als een guerrillaleger leger binnen en starten daar een massale aanval die vervolgens met veel schrik en vrees alle de aandacht in beslag neemt.
Tot het profiel van een Lyme-patient behoort: bovengemiddelde helderheid voor wat betreft intelligentie en geest, een helend vermogen dat méér aan de dag wil treden dan op het moment mogelijk is, zeer creatief, en meestal erg energiek – voordat de Lyme-domper kwam. Ogenschijnlijk NIET gerelateerd zijn: voeding, opleidingsniveau en spiritueel bewustzijn. Mensen die Lyme krijgen hebben geheel verschillende voedingspatronen: enerzijds kant en klaarmaaltijd- en snackbarvoeding, anderzijds vegetarisch en veganistisch. Het voedingspatroon schijnt geen invloed te hebben op de kans of je Lyme krijgt. Zowel topsporters als tv-kijkende chipseters krijgen lyme als ze toevallig het pad kruizen met een teek. Zowel iemand die al 20 jaar yoga doet als iemand die net pas kennis gemaakt heeft met alternatieve spiritualiteit, krijgt Lyme.

De belangrijkste gemeenschappelijke noemer lijkt te zijn dat Lyme zich doet gelden wanneer een zekere boosheid niet geuit wordt en wanneer de eigenliefde niet overeenkomt met de mate van liefde en zegen die deze mensen zelf in de wereld brengen. De boosheid kan bijvoorbeeld voortkomen uit onvrede over de manier waarop de samenleving omgaat met de zwakkeren, of het komt voort uit vroeger kindermisbruik; of het kan te maken hebben met verbitterde wrok over een relatie of een reeks van relaties; het kan ook voortkomen uit een gevoel dat het leven oneerlijk is geweest ondanks dat men veel geofferd heeft om anderen te dienen. De oorzaak van de boosheid kan variëren, maar de boosheid zelf lijkt blijvend.

De tweede gemeenschappelijke noemer komt voort uit de discrepantie tussen aan de ene kant al de liefde die van deze mensen zelf uitgaat en aan de andere kant de mate waarin zij zichzelf kunnen toestaan om van anderen gemeende zorg en liefde te ontvangen – zonder het gevoel te hebben dat dit een verdienste moet zijn of een vorm van ‘terugbetaling’. Lymemensen lijken meestal gulle gevers te zijn met veel enthousiasme voor dat ze de spirocheten te pakken krijgen. Lyme komt als een kans – weliswaar een lastige – om één te worden met al die liefde die stroomt door hun woorden en daden. Zij krijgen de kans om hun eigenliefde te ervaren zoals anderen het ervaren … een kans om doordrongen te raken van het besef dat het universum hen steunt en liefheeft en dat het universum wil dat zij zelfs nog helderder gaan schijnen dan dat zij ooit hadden durven denken.
Als zodanig, blijft Lyme een heel moeilijke ziekte om te behandelen. De meesten die deze aandoening hebben, waren, in dit leven, of zeker in voorgaande levens, hoog ontwikkelde genezers. Deze wetenschap (bewust of onbewust) zorgt ervoor dat ze eigenlijk een genezende behandeling omzeilen, vóór dat de les geleerd is. Intuïtief bespeuren lyme-leiders dat er iets moet veranderen. Dit geldt voor de meeste ziekten. De ziekte van lyme echter, lijkt op een veel sneller en agressiever level te opereren, en is iedereen te slim af die verlossing wil bieden vóór dat de ziel zijn volle zegen heeft ontvangen. Actief zoeken naar deze zegen versnelt de genezing. Als de ziekte eenmaal zijn uiteindelijke doel heeft bereikt, kan hij verdwijnen, en de overwinnaar versterkt achterlaten, wijzer en met meer begrip voor de ondernomen tocht.
Bron (engelse tekst): http://EzineArticles.com/?expert=Laura Bruno
Vertaling: Elle van de Hulsbeek en Willem Jacobs

 

 

Enlightening Media geeft complete Lyme-traject-begeleiding. Na tien jaar ernstige lyme, en de diagnose pas na tien jaar gehoord te hebben, ben ik zelf in 9 maanden totaal van Lyme genezen. In Oktoer kon ik niet meer lopen, zelfs geen licht en geluid verdragen, ‘ enkel liggen’. Tot ik de oplossingen vond in de oorzaken waarom iemand ‘ Lyme’  overkomt. En de juiste voeding, levensstijl, en natuurlijke medicatie vond. Het was een spirituele, emotionele, lichamelijke en geestelijke rollercoaster. De begeleiding houd in: ‘Voeding, de juiste natuurlijke medicatie, de juiste psychische en emotionele achtergrond van jouw ‘ persoonlijke’  lyme’. Dit is een heel gericht, persoonlijk, Lyme-behandel plan. Het is een zeer strak schema, en je zult er negen maanden full-time mee bezig zijn. Maar dan ben je er WEL waarschijnlijk vanaf!