Nieuwsbrief: Nieuwe energie symptomen voor 2016

Het is alweer een tijd geleden dat ik een nieuwe nieuwsbrief tikte omtrent de symptomen die we momenteel ondergaan. Ook ik ‘ ervaar’  elke dag nieuwe ingevingen, veranderingen, loslaten van patronen en een onbekende weg die ik moet inslaan, omdat ik voel dat de ‘ oude’  niet meer werkt. Ik ben ook maar een mens, met angsten voor iets wat ‘ nieuw’ is en ik nog niet bekend mee ben.

Ook ik kom mijzelf tegen doordat ontmoetingen mij spiegelen, en moet dat integreren.

Ik gaf al in het begin van dit jaar aan, dat 2013 het jaar van ‘ aarden’  is en terug naar de basis. (Film link onderaan artikel) Daarin bedoel ik, teruggaan naar wie je werkelijk  bent. Zonder maskers, verslavingen, oude blokkades en trauma’s, angsten en alles wat maar langzaam door vele levens heen, en in dit leven om jouw ziel heen is gegroeid door het leven te leven. Het is tijd om alle schillen af te pellen, en weer teruggaan naar wie je werkelijk was.

Je zult merken dat de laatste kanten die je nog niet van jezelf wilde zien, ineens door mensen of geliefden omhoog worden gehaald en word ‘ gezien’, of je nu wilt of niet. Om vervolgens dat te transformeren en los te laten. Het komt namelijk niet voor niets op je pad.

Ik merk dat oude relaties, zoals exen of oude vriendschappen waar je al lang niets van hoorde, ineens in je bewustzijn omhoog komen. Om daar ‘ even contact mee te hebben’, en het vervolgens met een goed gevoel af te sluiten en daar te laten waar het hoort: Het verleden. Je hoeft niets meer met deze mensen, ze komen alleen heel even ‘ hallo’  zeggen, om nog even het laatste recht te zetten uit het verleden. Laat het vervolgens liefdevol los.

Er komen hele intense ontmoetingen op je pad, die je spiegelen. Een nieuwe liefde aangaan in 2013, als je daarvoor jezelf spiritueel hebt ‘ aangepakt en ontwikkeld’, kunnen zeer waarschijnlijk soulmates of een tweelingziel zijn. Dat wil niet zeggen dat het van een leien dakje loopt. Want zowel jij als deze partner zit in het proces van 2013, van het loslaten van de schillen om zichzelf te gaan (her) vinden, en het proces van elkaar spiegelen. En enkel degene van wie je het meest houd, kunnen je meest duistere randjes nog omhoog halen.

Ook merk ik dat naast het terugkomen van en in je basis, ook de basis op aarde belangrijk is. De materiële basis. Ik merk onder mijn vrienden en lezers dat ze allemaal denken aan verhuizen, naar een totaal andere omgeving. Bezig zijn met een andere kledingstijl die beter bij ze past, bezig zijn met geldzaken structureren en op orde brengen. Schulden wegwerken. Nieuwe meubels aanschaffen. Je materiële basis is heel belangrijk voor de mens. Een plek waar je je fijn bij voelt. Weet dat zelfs in de oudheden de Maya’s, de Egyptenaren, de druïden en zelfs de gewone ‘ boer’, er jaren over deden om met pendelaars, helderzienden en wichelroeden hun thuisbasis te bepalen. Er werd gekeken naar krachtplekken, leylijnen, wateraders, en voedselrijkdom in de omgeving. Een dorp werd pas gesticht nadat er een heel scala was onderzocht voor een goede ‘ aarding’. Ik lees vaak dat de spirituele zwevers onder ons (ik noem ze zwevers) zeggen: ‘De basis zit in jou, en dan kan je overal zijn’. Dat is deels waar. Namelijk, content zijn met jezelf. In balans zijn met jezelf, gelukkig zijn met jezelf. Dan kan je overal zijn. Dat klopt. Maar de mens heeft een krachtplek nodig om te wonen, op te laden, te rusten. Lichamelijk gezien. Anders word je ziek. En die basis bedoel ik, en daar waren alle oude volkeren zich bewust. Die thuisbasis is zeer belangrijk. Is die goed, voel jij je rustig en goed. Dan kan je ook veel reizen en van huis, omdat je ‘ weet’, dat je terugkeert naar jouw krachtplek. Ik zie dus veel mensen nu hun huis zuiveren. Hun huis anders inrichten. Hun huis ontdoen van negatieve spullen, energie en andere zaken. En het geheel anders inrichten of verhuizen. Alles willen we nu ‘ op orde’, ook in de materie. En dat schoont net zo op, als jij energetisch en psychisch nu doet. En bij een nieuwe energie die jij bij je draagt omdat je jezelf zo opschoont, hoort een thuisbasis die daarin mee trilt.

Voel je sterk dat je weg wilt, verhuizen, en slaap je slecht in je huis, kan dat een teken zijn dat dit niet meer bij je past. Ik raad iedereen aan niet zomaar weg te gaan, eerst onderzoeken zoals onze wijze voorouders. Hoe is de grond? Is het er rustig? Is er natuur? Kan ik er opladen? Maar ook: Kan ik het betalen? Kan ik daar genieten?

Ik merk dat bij mensen ‘ expressie en creatie’  weer heel belangrijk is. Dansen is een uiting van het lichaam. Zingen is een uiting van gevoel. Gedichten schrijven, muziek maken, de liefde bedrijven (uiting van liefde voor de ander, lichamelijk aarden, lichamelijke  en spirituele ‘ verlichting’) Dingen neerzetten met je handen. Iets ‘ scheppen’, vanuit je gevoel. Ik raad dan ook iedereen aan met je gevoel iets te doen, iets te creëren. Geef er uiting aan. Wellicht nieuwe hobbies, wellicht een nieuwe baan waarin je kan scheppen. Wellicht een nieuwe relatie waarin je samen kan ‘ creëren’  en in je gevoel mag komen.

In relaties en vriendschappen zijn zeer veel verschuivingen. Immers jij veranderd, en je omgeving veranderd mee. Probeer alles liefdevol los te laten. Gun mensen het beste in het leven en neem afscheid. Nieuwe liefdes zullen je spiegelen, triggeren en ontzettend in je gevoel gaan neerzetten. Seksueel gezien kan je ineens andere behoeften hebben, veranderen, opener worden, meer gaan voelen (als je een nieuw iemand aantrekt die resoneert met jou) Je kunt zeer veel op gevoelsgebied gaan ervaren, niet altijd makkelijk. Gevoel is ook woede, boos worden, ruzie en gekwetst worden. Dat is allemaal gevoel om jou bij jezelf te komen, en van een ander te ‘ leren’ en ‘mogen’ houden. Van een ander gaan houden is het mooiste maar ook engste wat je kan overkomen. Het toelaten van de liefde van een ander is even moeilijk.

Ik merk dat het lichaam zeer veel sensitiever is geworden. Je ‘ voelt’  je lichaam heel goed, hij correspondeert heel duidelijk wat hij wilt van je. Waar je ziek van word, wat hij wilt eten en drinken. Maar ook veel duidelijker voel je in je lichaam wat er met anderen aan de hand is. Je krijgt ineens een brok in je keel, last van je hart, je word duizelig en merkt dat het niet ‘ van jou’  is, maar van de ander. Je leert heel duidelijk wat je lichaam voelt en overneemt en opmerkt. Luister altijd naar je lichaam. Het is zeer wijs!

Ik merk dat ik ondanks 2012 geheel vegetarisch te leven, ik nu soms enorm zin heb in (biologisch) vlees. Het aard ook enorm, en heeft veel vitamine B-12 in zich. Kennelijk is het nu wel ‘ nodig’. Ik drink enorm veel water, zeker 2 liter per dag. Anders voel ik me ook heel ‘ anders’. En alles wat energetisch is, heb ik zeer veel profijt van. Ik moet zelfs dagelijks wieroken brandden en mezelf zuiveren (op intuïtie steeds een andere wierook) Ik moet elke dag mijn chakra’s opschonen. Elke dag ‘ aarden’, op de aarde bij een boom zitten. En gewoon ‘ zijn’.  Ik gebruik veel energetische middelen, zoals aura-sprays en tincturen met druppels (van bv. Key Protection). Dagelijks zuiver ik mijn hele huis, wat ik eerst maar eens per maand hoefde te doen. Ik neem elke drie weken een andere detox-kuur. Een nier-drainage, een lever-detox, een darm-detox, en ga zo maar door. Kennelijk vraagt mijn lichaam hierom. Wijn of koffie, na 1 glas voel ik dat dagen lang in mijn lichaam. Dat is beter helemaal weg te halen. Ik at vrijwel nooit aardappel, maar aangezien dat ook aardend is, heb ik daar ineens ook veel behoefte aan. Mijn superfoods en supplementen werken voor mij helend. Zeker Vitamine C, Magnesium en B-12 is zeer belangrijk. Ook merk ik dat zout belangrijker is geworden: Himalaya-zout. Ik eet het, ik doe het in voetbaden, ik gebruik het om mezelf te reinigen (als scrub). Ik constateer bij velen een bijnier-uitputting, een B-12 tekort en een teveel aan afvalstoffen.

De energie in ons is zeer veranderlijk, soms zelfs per uur. Er kunnen tijden zijn dat je al na het avondeten doodmoe bent: Ga dan ook liggen. Het kan zijn dat je de hele nacht wakker ligt, vol energie. Ga dan lekker je bed uit en onderneem iets. Het kan zijn dat je ineens 12 uur slaapt, of maar 3 uur. Dat komt vanzelf wel goed, dat zijn energieveranderingen in de kosmos en in je lichaam.

Detox ook je leven! Ik merk dat we alles ‘ simpeler’  kunnen maken. Back to basic… Laat alles weg in je leven wat teveel aandacht of energie trekt. Terug naar de basic dingen die je gelukkig maken. De franjes, de tierelantijnen kunnen weg. Waar besteed je ‘ teveel tijd’  aan. Heeft het ‘ echt’ zin en nut… Waar draait het echt om in jouw leven? Welke dingen zijn echt belangrijk voor jou, en steek in die mensen/bezigheden energie. Kom erachter wat je werkelijk energie geeft en gelukkig maakt. Welke mensen er echt toe doen voor jou. Focus je focus!

Thema’s zijn ook: Wat zijn mijn grenzen? Hoe geef ik die aan? Wat is zelf-liefde? Wat en hoe hou ik van mijn geliefde. Hoe hou ik en uit ik liefde voor vrienden? Hoe uit en hou ik van mijn werk?

Daar waar ‘we’ in 2012 enorm aan het ontwikkelen waren, en zoveel mogelijk wilde lezen en zien op het gebied van esoterie en spiritualiteit, voorspelde ik al dat dat in 2013 sterk ging afnemen. Het had een doel, om van ‘ alles’ te proeven en te zien op dit gebied. Om nu bij jezelf te zijn en de keuze te maken ‘ wat neem ik mee, en wat past wel/niet bij mij’. Ook de keuze en het weten: ‘ Ik weet alles zelf nu ook. Ik weet dat ik zo wijs ben, dat ik enkel hoef te concentreren op mijzelf en de antwoorden komen’. Niemand buiten jou hoeft te zeggen hoe jij moet denken en zijn. Wel is je buitenwereld en je geliefde je leermeester. Jij, als je alert bent, ziet waarom dingen zo gaan en leert daarvan wat je kan gebruiken om jezelf te genezen en te vernieuwen. Wat ik bedoel te zeggen is:  Van al die informatie, kan je nu alles loslaten. Het zit nu IN jou. Je hebt het in principe niet nodig om zoveel op internet te zien en te lezen om jezelf te ontwikkelen of te verlichtten. Je hebt al die cursussen en helers niet nodig. Als je nu gaat vertrouwen op JOU, kan jij jezelf genezen en helen.  Dat is in 2013 essentieel. JIJ bent je eigen leermeester, genezer, ziener en beste vriend. Vertrouw dat alle informatie tot jou komt. Zonder te zoeken in het grote oerwoud van het huidige aanbod.

Er is veel behoefte om ‘ met jezelf te zijn’. Ook al is dat vaak eenzaam, en word je verward ‘ maar eerst was ik zo vaak weg, en wilde ik mailen/bellen/appen en afspreken met mensen, ik lijk wel een kluizenaar!’ Maar het kost veel tijd en energie en integratie om al die veranderingen te voelen, te doorstaan en toe te passen. Gun jezelf die tijd ook. De buitenwereld is er altijd, en je vrienden ook. Dit is een gouden tijd voor ‘ jou’, jouw cadeau om aan jezelf te geven. Jij maakt tijd vrij voor jezelf om jezelf te helen, op te ruimen, te veranderen, te vernieuwen.

De nieuwe energie.

Met veel liefde,

Leda Langedijk

Journaliste en coach Nieuwe Energie

 

Nog een paar mooie afbeeldingen en teksten als kado:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Youtube: (https://www.youtube.com/watch?v=bxXm0lpMD0k)

Voor nieuwe energie coaching en heling bij al deze processen, kunt U terecht via Leda@enlighteningmedia.nl